Pitoa lenkille – Sarva Stalla talvinastari

Kaupallinen yhteistyö: kengät saatu Sarvalta.

sarva-stalla-nastakenka4

Olen lokakuun lopusta saakka tehnyt vaunulenkkejä vauvan kanssa. Juoksulenkkejä en ole vielä aloittanut synnytyksen jälkeen, mutta käveltyä on tullut paljon. Kävelykin on todella hyvää kuntoilua, ennen en ole sitä kunnolla tajunnutkaan.

Kävelylenkeille kengiksi ovat valikoituneet milloin mitkäkin: lenkkarit, tavalliset kävelykengät ja kovilla pakkasilla jopa uggit. Jep, ja kuten arvata saattaa, meno on ollut näillä alkutalven liukkailla aika huteraa. Ja eteneminen myös lipsumisen takia vähän tehotonta. Muutaman kerran jopa harkitsin suunnistuskenkien pukemista lenkille, mutta niissä on asfaltilla niin huono vaimennus, että jätin vain harkinta-asteelle. Lenkkareilla olen tähän saakka siis pääasiassa kävellyt.

sarva-stalla-nastakenka2

Arvaatte siis varmaan mitä vastasin kun Sarvalta tarjottiin minulle nastapohjaista kävelykenkää Sarva Stallaa testiin. Tottahan toki halusin päästä testaamaan, sillä nyt nastalliselle kävelykengälle on minulla käyttöä vaunulenkeillä. Ja varmasti monelle muullekin tällaiselle kengällä on käyttöä näillä liukkailla keleillä, jotka saattavat jatkua Etelä-Suomessa jopa läpi talven. Joskus on ollut niitäkin talvia, kun kunnon lumipeitettä ei tule ja tiet ovat vaihtelevasti jään, loskan, lumen ja veden peittämiä.

Sain kengät jo viime viikolla, mutta häiden ja juhlahumun takia en ole vielä ehtinyt tehdä niiden kanssa kuin yhden lenkin.  Vielä en siis voi antaa tämän syvällisempää analyysia kengästä, mutta ensivaikutelma oli hyvä, tukeva ja mukava. Ja nastat todella tarrasivat kovan jään pintaan.

Kärryt ja nainen pääsivät tehokkaammin eteenpäin, eikä tarvinnut sutia kuten ennen.

Ensimmäisen juoksulenkin aion tehdä heti jälkitarkastuksen jälkeen, kun saan lääkäriltä luvan. Sitten tulee tarpeeseen myös juoksuun tarkoitetut nastalenkkarit, joita myös Sarva valmistaa. Monet suunnistajat niitä käyttävätkin, sen takia merkki on minulle myös entuudestaan tuttu.

sarva-stalla-nastakenka3

Tämä kuvissa oleva ja testiini saama Sarva Stalla on juoksukengän pohjaan tehty kevyt, lyhyellä varrella varustettu nastakenkä. Minulle se tuntui jalkaan sellaiselta, että juoksuunkin voisi lähteä. Näen kengässä suuren potentiaalin äitien ja isien kärrylenkkikenkänä, nuoremman väen sporttisena kävelykenkänä ja koiranulkoiluttajien jalkineena. Monilla vanhuksilla näen lenkeillä irtonastoja kenkien pohjissa, mutta voi kuinka helpompaa olisi pukea suoraan nastakengät jalkaan. Ei tarvitsisi miettiä pysyvätkö kumikalossit kiinni kengän pohjassa – olisi myös turvallisempaa.

Sarva Stalla on kevyt ja muodikas talvinastari. Täysin vedenpitävä. Pohjissa tähtinastat ja kannassa sekä päkiässä vaimennus. Stalla on suunniteltu ulkoilijoille, jotka eivät vielä ole löytäneet tarpeeksi hyvännäköisiä nastakenkiä. Minun jalassa kenkä näyttää tältä:

Minä jatkan kävelylenkkejä näiden popojen kanssa ja raportoin sitten muutaman viikon päästä lisää fiiliksiä. Ja samalla myös toivotan hyviä lenkkejä kaikille talvijuoksijoille ja -kävelijöille. Treenaaminen talvella ulkona on mukavaa, kunhan varusteet ovat kunnossa. Juoksijoille aika ehdottomia ovat heijastinliivi, riittävän lämpimät vaatteet ja nastakengät. Polkujuoksijoille lisäksi tehokas otsalamppu, jolla näkee myös pimeässä metsässä. Sellaiset varusteet itseltänikin löytyy, toivottavasti pääsen niitä pian taas käyttämään. 🙂

Kengän tekniset tiedot

 • naiset talvikävely ja ulkoilu
 • normaali lesti
 • väri: musta
 • päällinen: polyamidi/nylon
 • vuori: mesh
 • 20 tähtinastaa
 • kanta- ja päkiävaimennus
 • vedenpitävä, Sarva Dry -kalvo
 • EU 36-42
 • Paino 350 g (UK 38)

Hyviä lenkkejä toivotellen!

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

4 kommenttia

 1. Kiitos tekstistä! Tää oli mulle tosi ajankohtainen aihe, sillä päivittäin tulee ulkoiltua koiran kanssa vähintään kolmesti päivässä. Kaipailinkin juuri kivan näkösiä nastakenkiä, ei tulis tekosyitäkään tehdä lyhyempää lenkkiä, koska on liukasta 😀 Mietin onnistuuko näillä hyvin kävely myös asvaltilla/ kaupassa?

  Mukavia lenkkejä sinnekkin!

  0
  1. Kiva kuulla! 🙂 Tähän vuodenaikaan aihe on tosiaankin aika monelle ajankohtainen. 🙂 Nää ovat tosiaan hyvät jalassa ja mun mielestä myös näyttävät hyviltä ulkoilukengiksi. Asfaltillä kävely onnistuu hyvin ja toki vaikka kaupassakin, mutta nastat ovat niin purevat, että itse en näillä välttämättä kauppaan kehtaisi mennä ruovittelemaan. 😀 Kauppaan sitten muussa yhteydessä kuin kesken lenkin, ehkä parempi niin. Jos koiran kanssa ulkoiluun kenkiä etsit, niin tässä yhdet sopivat. Kohtahan on myös joulu! 😉 Kivoja lenkkejä sinnekin! -Hilla

   0
 2. Mä hankin äskettäin Sarva Xerot! Iso peukku niille! Toimii niin juostessa kuin koiran ulkoilutuksessakin! 😊 Jännää kun pääset jo kohta aloittelemaan juoksua!! 😊😘

  0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *