Finlandia-hiihdon kannustusjoukoissa

Me tultiin eilen illalla mun vanhempien luokse Hollolaan. Viikonlopun ohjelmassa meillä on lauantaina sekä sunnuntaina Finlandia-hiihto. Tänään oli mun vuoro olla Finlandia-hiihdon kannustusjoukoissa ladun varressa. 🙂

Mun isä on monena vuotena ilmoittautunut molemmille päiville, lauantaina perinteisen 50 kilometrille ja sunnuntain vapaan 50 kilometrille. Joka vuosi on kuitenkin tehty niin, että minä olen saanut hiihtää isäni puolesta sen sunnuntain viiskymppiä. Olen tainnut tähän mennessä hiihtää neljänä vuonna tuon 50 kilometriä ja muutamana vuonna sitä aikaisemmin puolikkaan matkan. Finlandia-hiihdosta on tullut mukava hiihtoperinne helmikuulle.

Tänä vuonna mun isälle riittää hiihtoloman hiihtokilometrit, joten mieheni Danielkin sai numeron rintaansa ja pääsi tänään aamulla lähtöviivalle. Eilen illalla ne voiteli täällä suksia, aamulla katsottiin Iivo Niskasen Olympia-hiihtoa telkasta, puhuttiin hiihdosta ja sitten lähdettiin hiihtämään. Kunnon hiihtopäivä siis!

Olin tänään mun äidin kanssa ladun varressa kannustusjoukoissa. Pakkasta oli rapiat 18 astetta, hengitys höyrysi, varpaita vähän kipristeli villasukista huolimatta, aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja nuotion savunhaju tarttui vaatteisiin. Ladut olivat pakkasyön jälkeen uskomattoman hienossa kunnossa, leveä latubaana tuhansille Finlandia-hiihdon hiihtäjille.

Oltiin 40 kilometrin kohdassa kannustamassa ja huutamassa tsemppiä viimeiselle kympille. Danielin loppusija oli hienosti 114 ja meidän ystävä Fredric Portin ylitti maaliviivan sijalla 24. Ei siis kannustus mennyt ollenkaan hukkaan. 🙂

Huomenna on sitten mun vuoro sivakoida ja iloita Iivo Niskasen kultahiihdon jälkeen kestävyysurheilun nautinnosta. Kohta lähden tekemään kevyen verkkahiihdon hiihtäen ja sitten vain jalat illaksi kohti kattoa.

Huomenna taktiikkana on lähteä maltilla hiihtämään. Puolen välin jälkeen voin sitten kiristää vauhtia, jos jotain kiristettävissä on. Joinain vuosina olen innostuksissani lähtenyt alussa liian kovaa ja lopussa on meinannut tulla noutaja liian aikaisin. Katsotaan, josko kokemus olisi opettanut tällä kertaa jotain. Hiihtoraportointia voi seurata mun Instagramin kautta huomenna @hillasblog.

Ja jos haluat Facebookissa saada mun blogitekstit päivittymään feediisi, niin otahan seurantaan minut myös Facebookissa @hillasblog.

-Hilla

0

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *