@taikoja

Joka kerta kun meidän ruokapöytä näkyy mun Instagram-kuvavirrasta, saan sen jälkeen muutaman yhteydenoton yksityisviestillä. Kysymys alkaa yleensä: moikka, teillä on kiva ruokapöytä. Mistä se on ostettu? Kiitän ihastelusta, mutta joudun heittämään ilmoille heti pienen disclaimerin: just tällaista ei kaupasta saa, mutta jos jaksat vähän nähdä vaivaa, niin kaikki on mahdollista. Näissä kuvissa on siis meidän itsetehty DIY (lyhennys DO IT YOURSELF :D) ruokapöytä, johon hankimme Hay:n jalat.

@taikoja

DIY Hay pöytä – Miksi päädyimme tekemään itse meidän ruokapöydän?

  1. Kaupasta ei löytynyt kivoja ja meidän silmää miellyttäviä ruokapöytiä
  2. Isojen pöytien valikoima huonekalukaupoissa on naurettavan pieni, surkean huono suoraan sanottuna
  3. Huonekalukauppojen pöydät liikkuvat hintaluokassaan satoja-tuhansia euroja, halusimme säästää ruokapöydässä
  4. DIY-projektit on aika kivoja tehdä

Siinä päällimmäiset syyt, miksi muuton jälkeen päätimme tehdä oman pöydän.

Näin teimme itse ruokapöydän ikilevystä:

Siskoni oli tehnyt aikaisemmin vähän samanlaisen pöydän ja he olivat tilanneet pöytälevyksi ikilevyn. Googlasin muutaman minuutin vimmatusti ja etsin yrityksiä, jotka tekevät ikilevyjä. Ikilevy on siis meidän pöydässä täysvaneria, jämäkkää tekoa ja pöydän pinta on pinnoitettu kestäväksi ja siitä tulee sana ikilevy. Kaikki tahrat lähtee, lapsi voi vaikka hakata ruokailuvälineillä pöytää ja pöydän pinta kestää silti. Veikkaanpa, että saisin takoa ihan vasaralla, että pöytään tulisi jälkiä. Ei nyt ehkä ihan, mutta melkein. Ikilevy on ikilevy.

Laitoin muutamiin yrityksiin tarjouspyynnön pöytälevystä ja parhaan asiakasplavelun ja hinnan saimme Tälli Oystä, Haapamäeltä, Keski-Suomesta. Meidän pöytä on 90 cm X 200 cm, reuna on viistetty  kaltevaksi, ikilevyn pinnan väri on puhdas valkoinen ja pöytä on vaneria (lastulevy oli myös vaihtoehto). Tälli Oy:n ikilevyt löytyy täältä. Pöytälevyn hinta taisi kotiinkuljetuksella olla about 500 euroa. Pöytälevyn koon saa valita täysin itse, leveyden ja pituuden. Se leikataan tehtaalla mittojen mukaan.

@taikoja

@taikoja

Pelkkä pöytälevy ei tietenkään riitä, vaan tarvitaan jalat. Olin jo pitkää ihaillut valkoisia Hay Loop Stand pukkijalkoja, jotka googlaamalla löysin Finnish Design Shopista. Tuossa paketissa on kaksi kappaletta, joten yksi setti pöydän molempiin päihin. Hay Loop Stand pukkijalat maksoi silloin ja maksaa näköjään edelleen tuolla verkkokaupassa 173 euroa.

Sitten vaan odoteltiin muutama päivä ja kun pöytälevy ja jalat saapuivat, otti mieheni esiin porakoneen ja kiinnitti jalat ruuveilla pöytälevyyn. Huom! Kannattaa katsoa, että kiinnittää jalat oikein päin. Kaksi haaraa ulospäin ja se yksi haara pöydän alle sisäänpäin. Näin pöytä näyttää hyvältä ja toimii myös siten, kun Hay-jalat ovat suunniteltu.

Pöydän kokonaishinnaksi tuli noin 700 euroa. Olemme olleet tyytyväisiä, pöytä on muotokieleltään raikkaan ilmava ja sen ympärille mahtuu isompikin jengi istumaan. Saimme tällä tavalla riittävän ison pöydän ja itse tekemällä myös säästimme. Uskon, että tämä pöytä viihtyy ja kestää kodissamme useamman vuoden.

@taikoja

Ei muuta kuin näillä ohjeilla pöytää tekemään, jos haluat kotiisi samanlaisen. :)

Ja loppuun vielä sanon, että tämä ei ole mainospostaus kenellekään taholle tai verkkokaupalle, tämä on yksinkertaisesti kaunis käden ojennus seuraajilleni,  jotka tasaisin väliajoin kysyvät mistä ruokapöytämme on hankittu. Nyt ohjeet löytyvät blogista, ja voin ne tästä edespäin linkittää niitä kysyvälle. :)

t. Hilla

Kuvat joiden alla teksti @taikoja ovat Taika Ojan ottamia.

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

  1. PM 7.6.2018 at 12:50 - Reply

    Moikka!
    Kaunis pöytä totta tosiaan ja sopisi meillekin 🙂Tosi hyvä postaus! Mitä luulet, jos pöytälevy olisi vielä leveämpi niin säilyykö tasapaino? A) Esteettisesti ja b )käytännöllisesti tarkoitan. Meillä nykyinen pöytä 85cm leveä eikä se riitä mielestäni mihinkään, uusi saisi olla 1m- 1.20m.

    • Hilla 7.6.2018 at 13:13 - Reply

      Moikka! Kyllä menisi 100 cm leveäkin helposti, mutta on jo vähän liikaa. 100 leveä ei olisi kuin 5 cm lisää molemmille puolille tähän meidän pöytään verrattuna. Tässä kun tsiigailen, niin kyllä tasapaino pysyisi ja ulkonäkö säilyisi. Mutta ehkä siitä en enää paljoa leveämmäksi tekisi. Tai voihan sitä tehdä, mutta sitten pitää hankkia jo toiset jalat. Nämä HAY:n jalat alkavat sitten olla jo liian pienet ja tyyliltään kevyet, jos kovin ison haluaa. :) Jos muilla olisi kokemuksia leveämmästä pöydästä ja HAY:n jaloista? :)

  2. Emilia Keskinen 7.6.2018 at 13:16 - Reply

    Moi! Kiva pöytä! Pakko kommentoida että Haapamäki on vielä Keski-Suomen puolella 😂 olen sieltä kotoisin. Mutta olen itsekin harkinnut tuollaista pöytää enkä ole tajunnut että levyn saisi sieltä, kiitti vinkistä 😅

    • Hilla 7.6.2018 at 13:21 - Reply

      Kiitti tarkennuksesta, en katsonut Suomen-karttaa vaan vedin tuon Pohjanmaan ihan fiiliksellä. :D Jotenkin oli sellainen fiilis, mutta totta tosiaan, Haapamäki on Keuruun vieressä ja Keski-Suomessahan tuo. Tein korjauksen tekstiin, kiitos huomiosta. :) Oleppa hyvä, sieltä tilaamaan, kotihoodeilta! :)

      • Pirkko Vuorinen 8.2.2020 at 17:08 - Reply

        Kuinka kauas reunasta jalat on kiinnitetty? Ja mikä on pöydän pituus? Kiitos tiedoista, mieli tekisi samantspaista pöytää.

        • Hilla 10.2.2020 at 18:38 - Reply

          Hei Pirkko. :) Jalat on kiinnitetty 22 cm päähän pöytälevyn reunasta. On ollut tukeva niin. Koko pöytälevyn pituus on 200 cm. Kiva juttu, jos innostut tällaisen pöydän rakentamaan. Me ollaan tykätty jo reilut 2 vuotta ja hyvänä on ikilevyn pinta pysynyt. Mukavaa talven jatkoa! /Hilla

    • Laura 11.11.2019 at 23:28 - Reply

      Todella hyvännäköinen pöytä. Muistatko mikä on valkoisen värikoodi? Näyttää Formican sivuilla olevan todella montaa eri valkoisen sävyä. Harkitsen itse myös levyn tilausta ja haluaisin, että levyn väri olisi puhtaan valkoinen, ei ainakaan keltaiseen taittuva.

      Terv. Laura

      • Hilla 12.11.2019 at 16:16 - Reply

        Moikka!

        Pöydän tekemisestä on jo sen verran aikaa, että en kyllä osaa sanoa sävyä. Toivottavasti levyn toimittaja osaisi auttaa sinua asian kanssa. Tämä meidän pöytä on valkoinen ja ei kyllä mitenkään kellertävä/lämmin valkoinen. Vaan aikalailla just sellainen puhtaan valkoinen. :)

        Mukavaa syksyn jatkoa ja kiva kun löysit blogiin. /Hilla

        • Miia 10.2.2021 at 12:40 - Reply

          Minkä paksuinen teillä on tämä pöytä?

          • Hilla 11.2.2021 at 15:50

            Pöytälevyn paksuus on himpun yli 3 cm. :)

  3. Hanna 12.6.2018 at 12:34 - Reply

    Ihana pöytä! Saako udella, mistä (merkki & malli) teidän ruokapöydän tuolit ovat? 😊

    • Hilla 17.6.2018 at 17:10 - Reply

      Saa toki! Ne on ihan Ikeasta, sellasta uutta mallistoa. Nimeä en muista, mutta verkkokaupasta löydät. :)

  4. Jossu 14.6.2018 at 15:09 - Reply

    Voi teitä handymaneja – aivan mahtavan ihana pöytä! Tuo pöytälevy on muuten mulle täysin vieras materiaali! Mutta kuulostaa näin kuvailun perusteella täydelliseltä lapsiperheeseen, jossa ei kolhuilta vältytä ;)
    Ja hitsit miten ihailen ja kadehdin tuota valoisuutta, joka kodissanne on! Nykyinen asuntomme on kerrostalon alin, eli valolla ei kyllä leveillä :D Mutta toisaalta olen etenkin nyt raskauden ajan osannut iloita toden teolla siitä, että asuntomme ainakin pysyy viileänä. En halua edes miettiä miten tuskainen lämmin kesä voisi pienen beben kanssa olla jollei mistään saisi viilennystä.. :o Ah, bebe ja mammaloma niistä puheen ollen.. YKSI aamu enää :D

    • Hilla 17.6.2018 at 17:09 - Reply

      Onnea, nyt on kesä- ja mammaloma alkanut. Muistan vielä tosin hyvin tuon fiiliksen. Viimeiset pesänrakennukset ja sitten voikin vaan olla ja odotella. Ihanaa! Ja hehe! Tän pöydän tekeminen oli oikeesti helppoa, joten pientä tämä. :D

  5. Mari 13.9.2018 at 19:30 - Reply

    Hei, mikä väri on pinnassa, itse puntaroin kahden calkoisen väliltä.

    • Hilla 16.9.2018 at 21:28 - Reply

      Nyt täytyy sanoa, että en muista enää. 🙈😅

  6. Janet 22.9.2018 at 15:25 - Reply

    Moi Hilla! Kiitos hyvistä vinkeistä, tällainen voisi toimia meilläkin :) Teillä ei näyttäisi olevan pöytälevyn alla erillistä tukirautaa, jota Hay suosittelee pidemmille pöydille. Oletteko kaivanneet lisätukea pöydälle? Meneekö notkolle? Ihanaa syksyä koko poppoolle ❤

    • Hilla 25.9.2018 at 09:17 - Reply

      Moikka! Ei olla tukirautaa kaivattu, tämä pöytälevy on niin jämerää tekoa, ettei ole mennyt yhtään notkolle. Rikppuu varmaan pöytälevyn paksuudesta toi ja jos olisi vielä kovin paljon pidempi levy. ☺️

  7. Suski 12.10.2018 at 21:14 - Reply

    Hei ja kiitos tästä Tälli-vinkistä ja muutenkin mukavasta pöytävinkistä <3 Minkä paksuisen vanerin otit pöytään? Useammassa blogissa hieman vastaavanlainen pöytä on tehty 22 tai 22,5cm paksuisesta vanerista, mutta entä tässä viistoleikatussa tapauksessa? Olin jo aikeissa tilata 22,5 paksuisen, mutta Tällissä suositeltiin jopa 32cm paksuista, jotta viistoleikattu olisi tarpeeksi tukeva. Mutta tosiaan, entä teillä? En osaa ihan kuvasta päätellä. Entä otitko vanerin reunalakkauksella vai vahasitko itse? Kiitos kovasti vastauksistasi etukäteen.

    • Hilla 13.10.2018 at 21:35 - Reply

      Moikka! Meidän pöytä on tuo 32mm tai mittanauha näytti jopa 35mm. Ja kyllä on tukeva, eikä mene notkolle. Painaa kyllä jonkun verran, mutta pysyy paikallaan.🤗 Ja meillä lakattu reuna, siitäkin olen tykännyt. Ei tarvinut muuta kuin porata jalat kiinni levyyn ja voilaa, valmista. 👍🧡 En tiedä, voi toimia ohuemmallakin, mutta ainakin näin. 👌

  8. PN 18.11.2018 at 14:56 - Reply

    Hei,

    minua kiinnostaa pöydässä se, että heiluuko pöytä sivuttaissuunnassa, kun alla ei ole kuin nuo jalat eikä mitään tukirakenteita? Ylhäällä jo vastasitkin, että kansi ei ole notkahtanut, mutta itse pohdin vielä tuota heilumista?

    • Hilla 18.11.2018 at 15:19 - Reply

      Heippa!

      Ei heilu yhtään.jalathan ovat tuolleen kolmen pisteen päällä, eli yhteensä kuusi jalkaa, joten ne kyllä pitävät pöydän paikallaan. Tosi tukeva on, tukevampi kuin edellinen ”tavallinen” pöytä. 😊🙌

  9. Sanna 20.12.2018 at 09:29 - Reply

    Ihana pöytä! Minkä korkuiset nuo teidän Hayn pukkijalat on?

  10. Jussi 10.5.2019 at 09:11 - Reply

    Moi Hilla!

    Tosi hieno projekti, ja upea lopputulos!
    Olisin kysynyt tuosta viistoprofiilista, että oliko siihen Tällillä jotain ehdotuksia/vaihtoehtoja, vai miten päädyitte tuohon profiiliin? Oikeastaan olisin kiinnostunut juuri samanlaisesta profiilista, mutta näillä levyfirmat eivät itse esitä mitään vaihtoehtoja… Vai piirsittekö profiilin itse?
    Kiitos!

    • Hilla 16.5.2019 at 15:42 - Reply

      Moikka!

      Tällillä sai valita tuon viiston tai tavallisen reunan. Ja niiden kahden väliltä sitten päädyimme tuohon. Ajattelin, että kun pöydän kulma on lähellä taaperon pään korkeutta, niin tuo viistokulma hieman auttaa, jos siihen sattuu lapsi päänsä lyömään. :) Ollaan kyllä tykätty. Ja reuna myös lakattu. Emme siis piirtäneet itse, vaan Tälliltä tuli tämä reuna ihan valittuna vain. :) Saattaa olla asia siis muuttunut sen jälkeen. Aurinkoista kevään jatkoa!
      Hilla

  11. Laura 28.12.2019 at 22:15 - Reply

    Millainen tuo iki-levyn pinta on? Aivan sileä vai vähän karhea? Eli siis onko sellainen kuin Artekin pöydissä, täysin sileä vaikkei ole kiiltävä?

    • Hilla 28.12.2019 at 22:41 - Reply

      Heips, ei ole täysin sileä, vaan silleen vähän karhea, epätasainen. ✨ Hilla

  12. Pirkko Vuorinen 12.2.2020 at 15:41 - Reply

    Hei
    Miten kauan reunoist kiinnititte jalat ? Tosi hieno pöytä :)

    • Hilla 20.2.2020 at 19:06 - Reply

      Heippa ja kiitos! Jalat on kiinnitetty tarkalleen 22 cm päädystä. :) Ollaan tykätty!

  13. Elina 12.2.2020 at 18:41 - Reply

    Ihana pöytä!
    Ja kiitos, tosi hyvä vinkki tuo Tälli Oy.
    Tilausta siis sinne : ) Elina

    • Hilla 20.2.2020 at 19:06 - Reply

      Mahtavaa, jos tästä postauksesta oli iloa! <3 -Hilla

  14. Sandra 2.6.2020 at 10:18 - Reply

    Hei! olen utelias, onko pöydän alle kiinnitetty tukikehikko? minulla on 190x95cm leveä, 5cm paksu massiivipuinen pöytälevy, johon ajattelin hay:n jalat hankkia, ja mietin, onko kehikko pakko hankkia. Pöytälevyhän painaa paljon, mutta toisaalta on kyllä niin jämäkkä, ettei varmasti taivu, ja käsitin että kehikko on lähinnä taipumista/notkahdusta estämään.

    • Hilla 4.6.2020 at 16:39 - Reply

      Moikka Sandra! Ei ole tukikehikkoa ja pöytä on pysynyt tulevana pian 3 vuotta. 🤗 Pöytälevy on paksu ja jämäkkä. Varmaan esimerkiksi vanerilevy vaatisi muuta tukea. /Hilla

  15. Mikko 26.10.2020 at 15:54 - Reply

    Viimeisimpään (4.6.2020) kommenttiisi liittyen – eikös tuo teidän pöytälevy ole juurikin vanerilevyä? Mutta on pysynyt taipumattomana 35mm paksu ja 2m pitkä levy? Kuinka kaukana päädystä teillä on nuo pukkujalat ruuvattu?

    • Hilla 30.10.2020 at 12:34 - Reply

      Se on käsitelty pinnoitteella, joka varmaan myös vaikuttaa siihen, että on tosi jämerää ja painavaa tekoa, eikä ole yhtään lähtenyt taipumaan. Ihan vaaka-suora on edelleen. Kyseessä siis ikilevy, ei vain vanerilevy. :) En ole nyt kotona, mutta voin tuon mitan vielä tarkistaa. Etsimme jalkojen paikat niin, että 3 tuolia ja istujaa mahtuu hyvin pukkijalkojen väliin.t.Hilla

  16. Vertti 28.4.2021 at 18:02 - Reply

    Hei! Löysin tämän postauksen suunnitellessani samankaltaista projektia työpöydäksi ja kysynkin (jos muistat), että sujuiko ikilevyn poraaminen ongelmitta? Olen lukenut aiheesta monenlaisia kokemuksia ja mietin, pystynkö kiinnittää jalat tavallisella porakoneella. :)

    • M 28.9.2021 at 20:12 - Reply

      Kiinnostaa myös millaista poraa ja millaisia ruuveja käytitte?

  17. Taina 20.1.2022 at 15:46 - Reply

    Hei
    Nyt kun aikaa on kulunut onko pöytä ottanut osumaa? Entä reunat, onko jälkiä?

    • Hilla 20.1.2022 at 15:51 - Reply

      Hei!

      Sama pöytä on meillä edelleen käytössä ja hyvässä kunnossa on edelleen, eihän ikilevylle mitään käy. Lapsiperheen elämää on vietetty. Myös reunat hyvässä kunnossa. /Hilla

Seuraa Instagramissa