Kiinnostavat yrittäjänaiset: maailmaa kiertävä haaveilija ja sijoitusbloggaaja Aissa Paronen

Minulla on ilo ja kunnia saada tällä kertaa blogiini Kiinnostavat yrittäjänaiset -haastatteluun Aissa Paronen.  Olen saanut somemaailmassa ”tutustua” häneen Säästöistä unelmiksi -sijoitusblogin kautta. Blogista olen löytänyt monen monta inspiroivaa ja voimaannuttavaa postausta säästämiseen ja sijoittamiseen liittyen. Tällä kertaa minulla oli mahdollisuus haastatella Aissaa enemmän vielä yrittäjyydestä ja kaikesta siitä, mikä täyttää Aissan päivät maailmalla. Työt ja vapaa-aika taitavat ainakin lomittua melko kivasti yhteen. 🙂 Aissa teki myös minusta haastattelun blogiinsa ja se teksti löytyy täältä: Vierailijahaastateltavana bloggaaja ja hyvinvointivalmentaja Hilla Stenlund.

1. Kertoisitko parilla lauseella ensin itsestäsi.

Olen Aissa Paronen, verkkokauppayrittäjä, kauppatieteiden maisteri, maailmaa kiertävä haaveilija ja sijoitusbloggaaja. Suoritin pitkään perinteistä putkea opiskeluiden ja työuran suhteen, kunnes havahduin pari vuotta sitten siihen, että voin itse määritellä kuka olen ja mitä haluan tehdä eikä minun tarvitse suorittaa muiden odottamaa kaavaa. Tämä vapautti ajattelemaan isommin ja rohkeammin ja lopulta uskalsin oikeasti lähteä tavoittelemaan unelmiani kuten maailmanympärimatkaa ja oman yrityksen perustamista.

2. Miten ja milloin sinusta tuli yrittäjä?

Perustin toiminimen keväällä 2017 kun irtisanouduin vakkaritöistäni ja olin lähdössä vuodeksi reissuun. Tavoitteena oli, että minulla olisi mahdollisuus tehdä markkinoinnin töitä myös matkalla, jos niin haluaisin. Lisäksi tiesin, että haluan jonakin päivänä olla päätoiminen yrittäjä, joten ajattelin toiminimen perustamisen olevan hyvä askel tähän suuntaan ja tapa harjoitella yrityksen pyörittämistä. Tämä oikeastaan käynnistikin isomman ajatteluprosessin, joka kulminoitui siihen, kun perustin seuraavan yritykseni, Weekendbee-verkkokaupan mieheni kanssa keväällä 2018 ja se on tämänhetkinen päätyöni.

3. Millaisia tuotteita tai palveluita yrityksesi tuottaa?

Verkkokauppamme myy vastuullisesti tuotettuja urheilu- ja ulkoiluvaatteita. Halusimme perustaa yrityksen, joka on täysin meidän näköinen ja arvomaailman mukainen. Yhdistämme Weekendbeessä omat kiinnostuksen aiheemme liikuntaan ja ulkoiluun sekä vastuulliseen ja ekologiseen elämäntapaan. Toisaalta haluamme tuoda vastuullisesti tuotettuja urheiluvaatteita tunnetuksi, jotta yhä useammat meistä liikkujista löytäisivät fiksummat valinnat urheiluvaatteikseen. Weekendbee ei ole suunnattu ryppyotsaisille vaan tarkoitus on nauttia luonnosta ja liikunnasta ja pitää hauskaa.

4. Millainen työhistoria sinulla on taustalla ennen yrittäjäksi ryhtymistä?

Olen kauppatieteiden maisteri ja työskentelin vuosia erilaisissa kansainvälisen markkinoinnin tehtävissä ennen omalle polulle lähtemistä. Aikaisemmissa töissäni olen oppinut paljon brändäyksen ja markkinoinnin tärkeydestä, kansainvälisestä kaupasta sekä urheiluvälinealasta. Oikeastaan ilman tätä taustaa en varmastikaan olisi uskaltanut lähteä tälle tielle vaan vahva markkinoinnin osaamistaustani antoi minulle itseluottamusta lähteä kokeilemaan omia siipiäni. Tulen yrittäjäsuvusta, joten minulla on realistinen kuva yrittäjyydestä ja sen hyvistä ja huonoista puolista. Se on auttanut asennoitumaan varsinkin alkumatkan haasteisiin.

5. Mikä yrittäjyyden alkutaipaleella on ollut vaikeinta, entä helpointa ja luontevinta sinulle?

Vaikeinta on varmasti epävarmuus ja malttamattomuus. On raskasta paiskia hommia ilman, että näkee vielä mitään tulosta. Pitää vain luottaa, että kaikki se työ palkitaan vielä tulevaisuudessa. Helpointa on löytää motivaatio, sillä nykyinen työni on niin täysin oma juttuni. Toisaalta tunnistan myös, että tällaisessa tilanteessa on vaara palaa nopeasti loppuun, kun omasta työstä tulee niin vahvasti osa omaa identiteettiä. Nykyinen työ tuntuu kuitenkin täysin oikealta ja luontevalta minulle ja nautin jokapäiväisistä haasteista ja oppimiskokemuksista.

6. Onko yrittäjyys nykyään päätyösi vai teettekö sitä sivutoimisesti muun työn ohella?

Teen tällä hetkellä käytännössä kolmea eri yrittäjätyötä. Toimin edelleen markkinoinnin konsulttina omalla toiminimelläni, teen kaupallisia yhteistöitä blogiini sekä pyöritän verkkokauppaamme.

7. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yrityksesi kanssa?

Tavoitteenamme on olla maailman isoin vastuullisesti tuotettujen urheiluvaatteiden verkkokauppa. Emme tosin ole löytäneet vielä täysin suoraa kilpailijaa, johon verrata. Olen aina ajatellut, että go big or go home eli kaikki tehdään täysillä tai ei ollenkaan. Myös tavoitteet pitää olla riittävän korkealla, jotta ne saavat innostuneeksi ja motivoituneeksi ponnistelemaan kohti päämäärää.

8. Mikä yrittäjyydessä on parasta?

Parasta on ehdottomasti vapaus. Se on tärkein syy, miksi lähdin yrittäjäksi. Kyllästyin tekemään asioita muiden pillin mukaan, ja sellaisia asioita, joilla ei ole itselle merkitystä. Nyt saan vapaasti päättää, mitä, missä ja milloin teen töitäni. Toiseksi parasta on hurja oppimisen määrä, jonka näkee ihan konkreettisesti joka päivä työssään. Se motivoi jatkamaan eteenpäin, vaikka asiat tuntuisivatkin hankalilta. Välillä pitää pysähtyä hetkeksi ja kurkata taaksepäin, mistä on matkalle lähtenyt, jotta näkee sen koko pitkän kuljetun polun.

9. Kirjoitat myös omaa raha- ja sijoitusaiheista blogia Säästöistä unelmiksi. Miten bloggaaminen tukee yrittäjyyttäsi?

Bloggaaminen oli oikeastaan alkusysäys yrittäjyydelle. Se mahdollisti erilaisten digitaalisen markkinoinnin työkalujen opettelun, jota ajattelin tarvitsevani myös myöhemmin yrittäjän polullani. Toisaalta se auttoi myös pääsemään yli itsensä markkinoimisen ja myymisen rimakauhusta. Ennen kammoksuin tuoda itseäni mitenkään esille, mutta nyt olen hyväksynyt, että se on osa tätä työtä ja kehittää minua myös ihmisenä eteenpäin. Säästäminen ja sijoittaminen kiinnostavat minua ja on ollut hienoa huomata, miten viimeisen vuoden aikana rahasta ja naisten sijoittamisesta on tullut arkipäiväistä keskustelua. Minulle ns. rahaosaaminen eli tavoitteellinen säästäminen ja sijoittaminen ovat mahdollistaneet unelmien toteutumisen kuten viimeisimpänä yrityksemme perustamisen.

10. Millaisia terveisiä haluaisitte lähettää blogini lukijoille?

Haluan aina tsempata ja kannustaa ihmisiä toteuttamaan unelmiaan. Vaikka unelma olisi kuinka iso, voi sitä pilkkoa pienemmiksi tavoitteiksi ja lähteä toteuttamaan niitä pikkuhiljaa. Usein itse matka onkin antoisampi kuin päämäärä ja unelma saattaa vaihtua matkan varrella moneen kertaan, mutta se ei haittaa. Tärkeintä on, että aloittaa, oli se sitten säästämisen ja sijoittamisen tai jonkin uuden taidon oppimisen. Reipasta syksyä kaikille!

Terkuin, Aissa Paronen.

+11

You may also like

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *