Kodin järjestelyä ja syksyistä tunnelmaa sisustukseen

Kaupallinen yhteistyö Kauppakeskus Liila.

Syksyn saapuessa tekee mieli päivittää kodin sisustusta pienillä yksityiskohdilla tunnelmallisemmaksi ja laittaa muutoinkin kotia järjestykseen. Vaihtaa tekstiileihin syksyisempiä sävyjä, tuoda lämpöä kynttilöitä sytyttämällä ja kaivaa esiin pehmoiset torkkupeitot. Säiden viilentyessä elämä siirtyy enemmän taas kodin seinien sisäpuolelle, joten viihtyisyyteen ja kodin siisteyteen on kiva panostaa hiukan enemmän.

Tein visiitin Kauppakeskus Liilaan Espoossa pitäen mielessä pari asiaa: 1. Haluaisin löytää kotiin jotain järjestelyä ja siisteyttä helpottavaa. 2. Haluaisin löytää kodin sisustukseen jotain syksyistä ja ajatonta silmällä pitäen myös syyskuun lopussa pidettäviä vauvan ristiäisiä.

Näillä tarpeilla lähdin ajamaan meiltä Kirkkonummelta kohti Liilaa, joka sijaitsee 15 minuutin ajomatkan päässä Espoon Suomenojalla. Kauppakeskuksen tarjonta on keskittynyt kotiin sekä vapaa-aikaan ja sen isoimpia liikkeitä ovat Vepsäläinen, Hong Kong, Jysk, Power ja Lidl. Pienemmistä liikkeistä voisin mainita oman suosikkini, lastentarvikeliike Lastenhuone.fi Storen.

Näin perheellisenä on sanottava, että kauppakeskukset ovat nykyään ajanhallinnan näkökulmasta suosikkejani. Varsinkin, jos olen liikkeellä lasten kanssa. Liilaan pääsen autolla parkkiin, saan tehtyä mahdolliset täsmähankinnat erikoisliikkeissä ja sen jälkeen voin tehdä vielä ruokakaupasta ostokset samalla reissulla. Tälläkin reissulla sain hoidettua useamman asian samalla kertaa:

Ruokapöydän syksyinen kattaus

Nämä kuvan koristekurpitsat olen kasvattanut kasvimaallani. Sopivat syksyiseen kattaukseen kauniisti.

Syksyiset iltapalahetket ruokapöydän ääressä. Viikonlopun aamupalat pitkän kaavan mukaan. Ystävien kanssa nautittu ruoka. Tyylikäs ristiäiskattaus. Kaikkia edellä mainittuja hetkiä varten löysin Liilasta uudet puuvillaiset lautasliinat, jotka voi käytön jälkeen laittaa pyykkikoriin ja pestä uudelleen puhtaiksi. Kankaiset lautasliinat tuovat kattaukseen sitä pientä extraa.

Syksyllä luonnosta löytyy monenlaista kaunista maljakkoon: kuivuneita heiniä, pihlajan marjaisia oksia, kaisloja. Niitä varten löysin kattauksen keskipisteeksi harmaan maljakon, johon tällä kertaa asetin puutarhasta löytämäni yksinkertaiset kukkavarret. Lasiset tuikkukipot löytyivät myös Liilasta – niiden läpi kynttilänvalo valaisee kauniin lämpimänä.

Syyskuun lopussa pidämme vauvalle ristiäiset, jolloin meille on tulossa kolmisenkymmentä sukulaista kylään. Ristiäisiä varten olin katsonut Powerista löytyvän Steltonin EM77 Classic Termoskannun, joka pitää kahvin lämpimänä juhlaväelle ja hivelee ulkonäön puolesta silmääni. Ristiäisten jälkeen keittelen tähän termariin vaikka iltateetkin.

Näillä muutamalla hankinnalla saan luotua syksyistä tunnelmaa kodin sisustukseen ja etenkin ruokapöydän kattauksiin. Tyylinsä ja materiaalin puolesta hankinnat ovat pitkäikäisiä ja tuovat iloa meidän kotiin varmasti ensi syksynäkin.

Käsipyyhkeet vessaan ja vauvan hoitoon

Tulevia ristiäisiä varten halusin uudet käsipyyhkeet meidän kahteen kylppäriin. Pieni juttu, mutta iso ero fiiliksessä, kun vessassa roikkuu puhtaat käsipyyhkeet ja lavuaarin reunalla on tyylikäs saippuapullo. Mielestäni sekin on asia, jolla viestitään vieraalle, että ”sinä olet tervetullut meille”. Fiilailen sellaisia vessoja, joissa käsien pesun saa hoitaa hyvän tuoksuisella saippualla ja kuivata sen jälkeen kädet pehmeään froteepyyhkeeseen. Sellaista pientä luksusta.

Meidän taloudessa käsipyyhkeitä kuluu vauvan hoidossa ja käsien kuivaamisessa, joten aika ajoin niitäkin on ihan hyvä uudistaa ja siirtää pari huonointa auton pesuun.

Säilytyslaatikoita varaston ja vaatehuoneen järjestelyyn

Kesä meni rattoisasti auringosta nauttien ja ulkoilua maksimoiden. Kotona sisätiloissa käytiin lähinnä kääntymässä, pesemässä pyykkiä ja täyttämässä reppuja uusilla eväillä. Kesällä, raskauden ollessa loppumetreillä, oli mukava elää siinä mielessä huolettomasti.

Mutta arvatkaas mitä! On sellainen sanontakin: ”Sen edestään löytää, minkä taakseen jättää”. Kesällä taisi jotain jäädä taakse, koska olen viime päivinä löytänyt edestäni vaatehuoneen hujan hajan, varaston hujan hajan ja lasten vaatekaapit täynnä pieneksi jääneitä vaatteita. KonMari ei tälle suoritukselle taputtaisi. Minä taputan silti itseäni olalle, etten tuhlannut hellepäiviä siivoamiseen.

Nyt on kuitenkin tullut aika napata KonMarilta muutama vinkki järkkäilyyn ja siitä innostuneena tein kurkistuksen Liilassa Hong Kongin säilytysjärjestelmiin, joista löysin muutaman muovilaatikon täydentämään nykyisiäni, jotka näkyvät kuvissa.

Saan järkättyä näiden laatikoiden sisälle lasten pienet vaateet, kenkiä, ylimääräisen tavaran vaatehuoneesta ja sen kaiken tilpehöörin, joka seilaa varaston tasoilla vapaana. Laatikoiden läpi näkee tavaran ja sen lisäksi voin vielä merkata, mitä kukin laatikko sisältää. Tähän säilöin vauvan 56-kokoiset vaatteet, jotka jäivät juuri pieniksi.

Konmari-metodin syvällinen ajatus piilee siinä, että kun olet vienyt kierrätykseen turhat tavarat ja järjestänyt ne tavarat, jotka haluat säilyttää, tulet onnelliseksi. Siisti koti minun tapauksessani ainakin rauhoittaa mieltä ja sujuvoittaa arkea. Sitä kautta varmaankin päädytään onnellisuuteen.

Syksyn aikataulut kalenteriin ja muistivihkoon

Siinä missä koululainen saa syksyllä uudet kynät ja koulureput, niin minulla hankintalistalle syksyllä kuuluu vakiona uusi kalenteri. Olen se vanhanaikainen anti-digi, joka haluaa merkata kynällä paperikalenteriin menot ja ympyröidä viikonlopun ”kivat menot” pinkillä tussilla. Edelleen, kuten silloin teininäkin.

Kalenterin lisäksi syksyyn kuuluu myös uudet muistivihkot, joita löysin Kauppakeskus Liilasta kolmen pakettina. Tämän avulla saan lähitulevaisuuden ja sitä kautta elämän järjestykseen: merkattua päiväkodin vanhempainillan ja retkipäivät, miehen työjuttuja, omat blogikuviot, vauvan neuvolat ja viikonloppujen yhteiset menot.

Kun menot on merkattu kalenteriin, voi sen osuuden vapauttaa omalta kiintolevyltä korvien välistä. Juuri nyt pienen vauvan kanssa äitiaivoille se jos mikä on hyvä!

Iloa syksyiseen tunnelmointiin!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

18+

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *