Jouluviikon liikuntasaldoa

Jouluviikosta pyhineen ja välipäivineen tuli minulle vähän kuin pienimuotoinen treenileiri. Ei sillä, että olisin asian etukäteen sellaiseksi suunnitellut, asiat vaan meni niin. Tilaisuuksia lähteä lenkille tarjottiin kuin hopeatarjottimella.

Kun mulle tarjoutui joulun aikaan hetkiä tehdä mitä vaan, en ottanutkaan kirjaa tai blogin kirjoittamista eteeni, vaan sen sijaan vedin lenkkarit tai monot jalkaan. Nautin suunnattomasti! Loma teki hyvää. Tällä hetkellä en kaivannut pysähtymistä vaan kevyttä liikuntaa enemmän.

Sanoisin, että aika lenkkipoluilla yksin, Danielin tai jonkun muun kanssa oli tämän joulun paras lahja. Raikkaassa ulkoilmassa sai rauhassa vaihtaa kuulumisia tai miettiä syntyjä syviä ja hengitellä itsekseen. Metsässä sai palan luonnon rauhaa ja samalla sykettä mukavasti kohoamaan. Sai hetken olla itsekseen omissa ajatuksissa tai vaihtaa kuulumisia lenkin lomassa.

Valehtelisin, jos väittäisin, että pienten lasten kanssa arjen keskellä olisi helppoa löytää aikaa treenille tai liikunnalle. Eihän se ole ihan pala kakkua vain. Mutta tämän viikon aikana tuolla lenkkipoluilla hölkätessä ja laduilla lykkiessä kuitenkin päätin, että se on vuoden 2020 yksi priorisoinnin kohde: aikaa liikunnalle, koska se antaa takaisin kaiken minkä siihen laittaa.

Enkä nyt puhu mistään isoista määristä tai liikunnallisista tavoitteista, vaan ylipäätään asioiden arvojärjestyksestä, johon liikunta mukaan asettuu. Mitkä ovat niitä elämän tärkeimpiä tukipilareita ensi vuoden aikana ja mihin asioihin omaa aikaansa laittaa – niitä juttuja pohdiskelin lenkkien aikana. Saan äitiyteen valtavasti energiaa, kun pääsen fyysisesti liikkumaan ja tekemään sitä mistä nautin.

Lomissa ja joulun päivissä on minulle ehkäpä tärkeintä juuri se, että omaa arkea saa hetken katsoa kauempaa ja sitä kautta peilata vähän tulevaa vuotta. Vuoden vaihtuminen on vain yksi päivä muiden joukossa, mutta toisaalta hyvä ajallinen piste tehdä hieman tilinpäätöstä menneestä ja kartoittaa tulevaa.

Menneen puolentoista viikon aikana liikuin seuraavasti:
4 x polkujuoksulenkki 5-8 km
1 x hiihtolenkki 13,5 km (reipastahtinen)
3 x vaunulenkki kävellen

Sellaisin liikunta-ajatuksin tällä kertaa. Toivotan Sinulle onnellista vuoden vaihtumista ja mukavaa uuden vuoden aattoa piakkoin! ✨💛

Hilla

+23

You may also like

4 kommenttia

 1. Lomalla parasta on liikunta, ehtii liikkua myös päiväaikaan. Kiva toppis muuten tuo vaaleanpunainen missä mustaa olkapäillä, minkä merkkinen se on ja mistä 😊 Hyvää ja liikunnallista uutta vuotta, suunnitelmani on samanlaiset.

  0
  1. Sinun ihanat liikuntakuvasi ovat innostaneet myös minua ulos ja lenkille! Kiitos siitä 🙂

   0
   1. Ihan mahtava juttu, jos olen saanut innostaa sinua ulos ja lenkille! 🙂 Hyvää uuden vuoden alkua sinulle! <3 /Hilla

    0
  2. Moikka Pipsa, ihan totta, se on kyllä parasta kun pääsee liikkumaan päiväsaikaan, erityisesti nyt talvella esimerkiksi metsään. 🙂 Takki on merkiltään Kari Traa, hankin sen XXL:stä syksyllä kun takki oli siellä hyvässä alessa. Oli kahta väriä, tämä ja sellainen oliivinvihreä. Kiitos ja oikein mukavaa liikuntavuotta sinullekin. <3 /Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *