Tämä resepti toimii, kun kyseessä on toukokuun ja kesäkuun taitteessa puutarhassa kasvavat raparperit. Pellillinen raparperipiirakkaa sopii herkuksi vaikka isommallekin joukolle viikonlopun kahvipöytään. Tämä resepti on minulle tuttu jo lapsuudesta, mummon marjapiirakkana. Yksi kolmasosa taikinaa säästetään päälle muruiksi ja loput kaksi kolmasosaa sekoitetaan piirakkapohjaksi.

Raparperi on aika perinteinen raaka-aine kesäherkuissa, vähän vanhahtavakin, mutta selkeästi tulossa uudelleen muotiin. Kävimme muutama viikko sitten hienommassa ravintolassa illallisella ja siellä jälkiruuassa oli raaka-aineena juurikin raparperia. Happaman ja makean vahva yhdistelmä.

Tämä pellillinen ihanan pehmeää ja mehevää rapaperipiirakkaa kannattaa tarjoilla jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Meidän pakastimesta löytyi mangomelonin makuista jäätelöä, hyvin maistui senkin seurana.


Mehevä raparperipiirakka mummon ohjeella

Resepti:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon. Lisää suurempaan puolikkaaseen puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 500 g raparperia (pohjan päälle)
  • pari kourallista mansikoita tuomaan väriä
  1. Pese ja pilko raparperit. Kotimaisia ei tarvitse kuoria, punertavasta kuoresta tulee kaunis väri!
  2. Sekoita kananmuna ja kermaviili keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  3. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi.
  4. Lisää raparperit ja mansikat pohjan päälle ja sen jälkeen taikinamuru niiden päälle
  5. (halutessaan raparperejä voi keittää hetken kokoon kattilassa, mutta se ei ole pakollista)
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30min. Jos uuni on kovin tehokas, niin siinä tapauksessa 180 ja 45 minuuttia. Niin, että piirakka näyttää kauniin ruskealta uunista ulos tullessaan.

Huomioithan! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan niin taikinaa ei tarvitse levittää koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

Herkullisia hetkiä raparperipiirakan ääressä ja ihanaa alkavaa viikonloppua! :)

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Seuraa Instagramissa