Kaupallinen yhteistyö Veken Kaluste|Veke.fi

Viimeiset neljä iltaa olen istunut terassilla illan pimentyessä, lapsen jo nukkuessa sikeitä sängyssään. Olen istunut nojatuolissa ja kuunnellut heinäsirkan sirinää. Katsellut puiden takaa laskevaa aurinkoa, joka viime hetkellä muuttuu kirkkaan punaiseksi, kunnes tipahtaa horisontin taa. Katsellut kukkien yksityiskohtia, miettinyt mennyttä päivää ja tuumaillut sen vaiheita. Terassilla on ollut lämmin, vaikka kello on lähennellyt yhtätoista.

Tuollaisina iltoina ei tekisi mieli mennä nukkumaan, vaikka seuraavan päivän herätyskello jo muistuttaa olemassa olostaan. Tuntuu, että haluaisin kahmia kesää sisääni joka solulla tuollaisina hetkinä. Nauttia lämpimistä kesäilloista, kun niitä Suomen leveysasteilla meille tarjoillaan. Ja niin olen tehnytkin. Istunut nojatuolissa ja pohdiskellut usein myös sitä, miten oikeassa paikassa nykyään asumme.

Vielä muutama viikko sitten en olisi puutarhakalusteilla voinut istua, sillä meillä ei ollut sellaisia. Oli vain tyhjä terassi vailla kodikkuuttaan, jonka kalusteet sille antavat. Toki silloinkin vietimme ulkona paljon aikaa, mutta lähinnä terassin reunalla istuen.

Kesällä kodikas terassi on kuin toinen olohuone

Meidän puutarhakalusteet saapuivat viime viikolla. Tämän viikon aikana olemme saaneet viimeiset kalusteet koottua kasaan. Terassisista tuli kuin yksi lisähuone. Ihana olohuoneen jatke, varsinkin näillä helteillä, kun voi puoli-ilkosillaan hiiviskellä omalla pihalla ja hypätä välillä lapsen uima-altaaseen vilvoittelemaan. Juoda lasillisen kylmää pihalla sinisen taivaan alla ja ihmetellä Suomen kesän lämpöä, illan jo pimentyessä.

Kerrostalosta rivitaloon, paritaloon tai omakotitaloon muuttamisessa harvalla siirtyvät puutarhakalusteet muuton mukana. Ei meilläkään, sillä edellisessä kodissa sellaista kalustoa ei tarvittu, ei kerrostalon parvekkeella ollut tilaa. Nyt tilanne on toinen. Tämä oli ensimmäinen koti, jonne olemme saaneet hankkia kunnon grillin ja nyt myös ison ruokailupöydän, terassimaton, aurinkovarjon sekä lepotuolit.

Meidän kotia ympäröi kahdesta suunnasta kookas puinen terassi, joten tilaa tässä on kuin tanssiparketilla konsanaan. Terassille osuu aamuaurinko ja sitten taas iltapäivällä alkaa paistaa ja lopulta saamme nauttia ilta-auringosta. Päivän kuumin aurinko keskipäivällä ei takapihallemme osu, mutta se on toisaalta ihan hyvä.