Kesäinen mustikka-mansikkaraakakakku

Mansikkasesonki on nyt parhaimmillaan ja mustikat alkavat kypsyä metsässä, ainakin täällä etelässä. Kesäinen mustikka-mansikkaraakakakku sopii siis heinäkuiseen ajankohtaan mainiosti. Raikas sitruunalla maustettu raakakakku tuoreista marjoista vie kielen mennessään ja on kaunis tarjottava kahvipöydässä. Tässä kakussa on vieläpä sellaiset raaka-aineet, että ne on helppo jokaisen löytää tavallisesta ruokakaupasta. Ei kovinkaan suurta kikkailua, kuten joskus raakakakkujen reseptit tuppaa olla. Makukin freesi ja pehmeä.

Täytteestä tuli täyteläisen paksu ja kermaisen tuntuinen. Makeutuksena kakussa toimii vain banaani, hunaja ja kesän tuoreet marjat. Kakku jähmettyy pakkasessa muutaman tunnin ennen tarjoilua ja cashew-pähkinät tulee liottaa vedessä mieluiten yön yli. Hieman aikaa tämän tekemiseen tulee siis varata, vaikka muuten onkin helppo blenderillä valmistaa.

Täytyy tunnustaa, etten ole ollut mikään suuri raakakakkujen fani (olen tainnut maistaa kahviloissa liian monta kertaa kallista raakakakkupalaa, joka ei ole oikeen ollut oman suun mukainen), mutta tämän kakun maku sopi minunkin suuhuni. Mukava kakku siinäkin mielessä, että lapselle voi hyvällä mielellä tarjota isommankin palan, koska raaka-aineet ovat luonnollisia ja vitamiinejakin tämän kakun sisältöön mahtuu rutkasti. Ja hyvä juttuhan se on meille isommillekin. 🙂

Leivottiin tämä kakku vauvan laskettuna aikana, mutta eipä tuo tuleva tulokas taida mikään kakkufani olla. Ei nimittäin riittänyt houkuttelemaan häntä vielä ulkomaailmaan. <3

Mustikka-mansikkaraakakakku

Tein kakun 20 cm halkaisijan irtopohjavuokaan. Pienemmässä vuoassa kakusta tulee korkeampi ja näyttävämpi.

Huom: reseptiin tarvittavat cashew-pähkinät tulee liottaa yön yli vedessä, joten varaa leivontaan riittävästi aikaa.

Pohja:

2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl mantelijauhoa
ripaus suolaa
8 tuoretta taatelia, kivet poistettuina

Täyte:

4 dl cashew-pähkinöitä (yön yli liotettuna)
1 isohko kypsä banaani
1,5 dl kookosmaitoa
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 sitruunan mehut
3 rkl sulaa kookosöljyä
1/2 tl vaniljasokeria
yhteensä 1 litra mansikoita ja mustikoita

Koristeeksi:

Lohkottuja mansikoita ja kookoshiutaleita

OHJE Mustikka-mansikkaraakakakku:

1. Laita cashew-pähkinät likoamaan edellisenä iltana ennen kakun valmistusta. Laita täytteeseen tulevat pähkinät isoon astiaan ja kaada reilusti vettä päälle. Liota vähintään neljä tuntia, mieluusti yön yli.

2. Laita pekaanipähkinät, mantelijauho, pilkotut taatelit ja suola tehosekoittimeen ja jauha hienoksi tahmeaksi taikinaksi. Suojaa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja painele taikina vuoan pohjalle.

3. Valuta ja huuhtele cashew-pähkinät ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää kookosmaito, hunaja, banaani, sitruunamehu, sulatettu kookosöljy, mansikat, mustikat ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi. (Tilkalla kauramaitoa voi notkistaa massaa, jos blenderi ei meinaa jaksaa pyöriä.) Massaa kannattaa aluksi sekoittaa rauhassa keskiteholla, kunnes se alkaa notkistua ja lopuksi täydellä teholla, jotta siitä saa sileää ja kermaista.

3. Kaada täyte pohjan päälle. Laita kakku pakkaseen noin 4-6 tunniksi, kunnes kakku on täysin jähmettynyt.

4. Kun kakku on jähmettynyt, ota se pakkasesta ja irrota kakkuvuoan reunat varovasti. Anna kakun sulaa huoneenlämmössä noin 15-20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele raakakakku tuoreilla mansikoilla ja kookoshiutaleilla.

5. Parhaimmillaan kakku on tuoreena ja kerralla syötynä isomman seurueen kanssa. Valmis kakku säilyy pakkasessa pidempiä aikoja, jääkaapissa vain päivän tai pari.

Kesäisen herkullisia hetkiä raakakakun ääressä toivottelen sinulle. 🙂

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

Muita leivontaohjeita:

Raparperi-marenkipiirakka.

Porkkanakakku.

Karpalo-kinuskikakku.

Marjaisa Britakakku.

+3

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *