Oma koti kullan kallis

Koti on tärkeä paikka. Koti on paikka olla yhdessä, viettää aikaa ja elää arkea sekä juhlaa. Oma koti on kullan kallis. Luin viime viikolla Avotakka-lehteä ja siellä oli mukavasti toteutettu haastattelu. Siinä haastateltava jatkoi alla olevia lauseiden alkuja omalla tavalla. Minä kopioin nuo lauseiden alut lehdestä ja jatkoin niitä omilla ajatuksilla. Tässäpä muutamia kotiin liittyviä ajatuksiani:

Minulle koti merkitsee…

paikkaa, jossa on hyvä olla. Koti on paikka olla, tehdä ja elää, kuten haluaa. Kotona saa olla juuri sellainen kuin on. Koti on turvapaikka. Teen kotona myös töitä, joten vietän kotona paljon aikaa. Kodin seesteisyys, tunnelma, ajaton sisustaminen ja sopiva siisteystaso ovat minulle tärkeitä asioita. Haluan panostaa kodin viihtyvyyteen.

Ominta sisustustyylissäni…

on maanläheiset sävyt sekä jossain määrin uuden ja vanhan yhdisteleminen. En ole suuressa määrin bränditietoinen tai havittele kotiimme tiettyjä huonekaluja, vaikka muutamia tulevaisuuden hankintoja huonekalujen suhteen minulla onkin. Yhdistän sitä, mikä näyttää ja tuntuu mukavalta ja omalta.

Sisustustyylissäni tulee esille harmonian kaipuu ja rauhallisuus. En ilakoi väreillä tai räväköillä yksityiskohdilla tai printeillä, enemminkin haluan kodin olevan ajaton paikka, jonne väriä voi tuoda sitten pienillä yksityiskohdilla kuten kukilla, tyynyillä, lakanoilla, pöytäliinoilla tai vähintäänkin lasten leluilla, jotka peittävät nykyisin lähes aina lattioitamme.

Kotini tavarat…

ovat suurimmaksi osaksi tulleet meille 3,5 vuotta sitten, kun muutimme Helsingin 52 neliöisestä kodista tänne Kirkkonummen paritaloon. Kun myimme edellisen kerrostalokotimme, halusi uusi omistaja ostaa myös meidän kaikki huonekalut, koska hän piti niistä ja ne olivat juuri oikean kokoisia. Emme olleet kiintyneet huonekaluihin sen suuremmin, joten myimme kaikki huonekalut asuntokaupan yhteydessä ja uuteen kotiin tuli muuton yhteydessä uudet huonekalut.

Arvostan…

esteettisesti kaunista ympäristöä ja asioita. Arvostan isoja ikkunoita ja ne olivat yksi asia, joka vaikutti ja vaikuttaa varmasti myös tulevaisuudessa ostopäätökseen, jos kotia vaihdamme. Ikkunoista ympäröivä maisema tulee osaksi kotia, isoista ikkunoista tulvii valoa sisään ja muutenkin isot ikkunat luovat tilaan mielestäni avaran tunnelman. Parasta, jos ikkunoiden takaa näkyy luonnollinen ja rauhallinen maisema.

Teen tällä hetkellä keittiön ruokapöydällä töitäni ja huomaan usein uppoutuvani katselemaan maisemaa, joka ikkunoista avautuu. Tällä hetkellä ikkunoista avautuu näkymänä lumiset puut ja paksu hanki. Kesällä takapihan vihreys, metsä, terassi ja kukkapenkit.

Kotini kertoo minusta…

etten ole niinkään trendien perässä menevä tyyppi, vaan ennemminkin sellainen ajattoman tyylin etsijä, joka maustaa kotia aika ajoin pienissä määrin trendeillä (jos sellaisia osaan edes huomata, hehe). ”Yksinkertainen on tyylikästä” on ollut pitkään mottoni pukeutumisessa ja jotain samaa sanomaa kertoo kotimmekin. Yksityiskohdilla voi tehdä muutoksia, mutta isot linjat on pysyviä ja yksinkertaisempia. Kodin tunnelma saa olla mieluummin rauhoittava tämän hetkisen pienlapsielämän rinnalla.

Innostun…

tähän on niin helppo vastata kukkasista. Kukkaset innostaa minua ja huomaan välillä, että olen koko ajan laittamssa Instagramiin kuvia, joissa kukilla on jokin rooli. Kukat ja kukkakimput nyt vaan ovat…ihania! Vasta tajusin, että ehkä nimeni on ollut enne. Nimeni on Hilla Kukka, joten kaipa kukkaset saavat sitten olla tärkeä osa minua kun nimenikin siihen viittaa.

Rakkaimpia aarteitani ovat…

täytyy sanoa, että emme omista tässä kodissa vielä asioita, joita kuvailisin nimellä rakkaimmat aarteet. Ehkä tyttöjen valokuvat vauva-ajalta ovat sellaisia rakkaimpia aarteita tällä hetkellä. En koe muodostavani huonekaluihin niin vahvaa sidettä, että kutsuisin niitä aarteiksi, vaikka pitkäaikaisia luottokalusteita meillä onkin. En saa sohvasta, ruokapöydästä tai mistään maljakosta aarretta. Aarre on tämä koti kokonaisuudessaan: että meillä on näin ihana paikka olla ja asua.

Erityisen onnistunut ratkaisu…

on kotimme avara olohuone-keittiökokonaisuus, jonka olemme itse remontoineet vanhempiemme avustuksella. Kaadoimme väliseinän ja tilalle asensimme saarekkeen. Tila muuttui täysin ja valo kulkee ihan eri tavalla joka paikkaan. Olen tykännyt todella paljon saarekkeesta ja sen ympärillä vietetystä ajasta. Keittiön ja olohuoneen avara yhdistelmä on sopinut tähän kotiin.

Kotimme on tehty…

lapsiperheen kodiksi ja mahdollisimman toimivaksi siihen tarkoitukseen. Osin huonejärjestys on valikoitunut lasten nukkumisen ja leikkihuoneen mukaan. Kaikki kolme makuuhuonettamme ovat vain 9 neliön kokoisia ja tällä hetkellä meidän makuuhuoneessa on myös Danielin työpiste, joten siinä mielessä kotimme on hyvin täysi. Tyhjiä tiloja tai nurkkia ei ole.

Kodinhoitohommat toimii pesuhuoneessa vessan, potan ja suihkun yhteydessä, joten sielläkin on aika usein tiivis tunnelma kun pyykkien lisänä kuivuu lasten ulkoiluvaatteet ja meidän treenikamat. 😀 Yhtään pienemmissä neliössä en enää kykenisi asumaan lasten ja molempien meidän etätöiden sekä liikunnallisten harrastusten kanssa. Tai sitten pitäisi kyllä alkaa konmarittaa rankalla kädellä.

Hienoimmat hetket täällä…

koen kesäisin, kun kotimme jatkuu isolle terassille ja ihanalle pihalle. Piha ja puutarha on ehdottomasti kodin jatke ja korona-aikana sen arvo on noussut entisestään. Olen viettänyt kotipihalla lukemattoman määrän aikaa ulkoillen, ruokaillen, puuhastellen, terassilla istuen tai pihaa laittaen. Talviaikaan koti siinä mielessä pienenee, kun ulkotilat on poissa käytöstä.

Hieno hetki tässä kodissa oli myös heinäkuussa 2019 kun lämpimänä kesäpäivänä saavuimme sairaalasta kotiin vastasyntyneen kuopuksemme kanssa ja imetin häntä kotona ensimmäistä kertaa pihalla aurinkovarjon alla. Tähän kotiin olemme saaneet tuoda uuden perheenjäsenen ja muistan hyvin sen hetken mielessäni. Siinä oli jotain erityistä.

Millaisessa kodissa sinä asut ja mitkä asiat kodissasi ovat sinulle tärkeimpiä?

Kodikkaita hetkiä toivotellen! <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Lue lisää:

Terassiremontti ja budjetti.

Millainen on toimiva kodinhoitohuone?

Koti kahden vuoden jälkeen.

Valmis keittiöremontti ja budjetti.

+12

You may also like

2 kommenttia

  1. Sulla on kyllä kaunis nimi! Tyttärelläni on sama etunimi. Tykkään nimistä, jotka jotenkin liittyvät luontoon. Poikkesin aiheesta, mutta menköön. 🙂

    Olemme asuneet kodissamme jo vuosia, mutta tuntuu, että silti etsimme tai ainakin minä vielä etsin sitä sisustuksen punaista lankaa. Tahtoisin käyttää enemmän värejä eli ehkä kodistamme joskus löytyy vielä jotain keltaisia tai vaaleanpunaisia huonekaluja 💛

    0
    1. Kiitos Hertta kivoista sanoistasi. 🙂 Aina saa poiketa aiheesta. <3 Ihana, että käytät sisustuksessa värejä ja teet valintoja, jotka tuntuu omilta. :) Sieltä se oma punainen lanka sitten vähitellen löytyy. -Hilla

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *