IKEA Havsta-vitriinikaappi

Meidän kotiin muutti viikonlopun aikana IKEA Havsta-vitriinikaappi harmaan värisenä ja ajattelin, että esittelen tämän mielestäni tyylikkään ja ajattoman vitriinikaapin täällä blogin puolella. Tarve kaapille lähti siitä, kun teen nykyisin töitä keittiön pöydällä ja päivän päätteeksi kaikki paperit, koneet, johdot, laturit, kalenterit, kamerat, muistikortit sun muu tilpehööri on jäänyt ruokapöydällemme lojumaan. Halusin saada siihen muutoksen, koska en jaksa enää katsella tavaroita joka päivä ruokapöydällämme.

Säilytysratkaisut ja -kaapit ovat kodissamme rajalliset, joten ratkaistakseni pulman, oli jonnekin saatava lisää tilaa. Jos uutta kotia ja sitä myöten työhuonetta ei löydy, voi työhuoneen sijoittaa minikoossa kaappiin. Siitä se ajatus sitten lähti.

Meidän olohuoneessa on tuollainen kulma takan, pikkuvessan ja yhden makuuhuoneen välissä. Siinä on ollut viime aikoina nojatuoli, mutta useimmiten se on ollut tyhjänä. Keksin, että siinä on ihan hyödyntämätöntä tilaa, jonne mahtuisi hyvin 212 cm korkea kaappi. Silloin tila tulisi paremmin käyttöön lattiasta kattoon.

Klassisen ajaton IKEA Havsta-vitriinikaappi

Tässä IKEA Havsta -vitriinikaapissa on kivaa se, että siitä voi muokata erilaisia kokonaisuuksia. Yläkaappeihin saa lasiovet tai peittävät puuovet. Yksi ratkaisu olisi jättää ovet kokonaan pois ja asetella hyllyille esimerkiksi kirjoja ja kauniita esineitä. Kokonaisuuden voi rakentaa myös matalana, ilman tuota yläosan vitriiniä. Havsta sopisi hyvin siis myös eteiseen, makuuhuoneeseen, olohuoneen tv-tasoksi tai vaikka lastenhuoneen leluille säilytysratkaisuksi.

Me päädyimme tähän perinteiseen Havsta-kaappiin, jossa yläosa on vitriiniä ja alakaappien tavarat ovat ovien takana piilossa. Näin ollen syvä, tilava alakaappi on nyt omistettu minun työtavaroille, kameroille, latureille, koneelle ja kaikelle muulle tarpeelliselle. Kaikelle sille tilpehöörille.

Yläkaapin vitriiniin pääsi viinilasit, jotka ovat pitkään olleet sohvan takana saarekkeen alakaapissa lattian tasossa – erittäin epäloogisessa ja vaikeassa paikassa. Viinilasin esiin ottaminen on aina ollut suuri könyämisprojekti. Nyt ei enää ole! 😀

Toin myös muita kauniita astioita ja maljakoita saarekkeen uumenista vitriiniin, jonka jälkeen dominoefekti jatkui ja saarekkeen kaappeihin tuli lisää tilaa. Niihin järjestelen jatkossa tyttöjen askartelutarvikkeet helposti polven korkeudelle, josta tyttöjen on ne helppo itse hakea.Viinilasit ovat jatkossa ylhäällä ja askartelutarvikkeet maantasossa.

Kaappi ratkaisi järjestelypulman

Sanoisin, että tämä kaappi ratkaisi useamman järjestelyyn ja kodin siisteyden ylläpitoon liittyvää asiaa. Loppujen lopuksi tämä IKEA Havsta-vitriinikaapin hankkiminen ei ollut mikään heräteostos, sillä olin ihaillut samaista kaappia muun muassa valkoisena Homevialauran kauniissa kodissa, jonne se sopii todella hyvin.

Pisteitä annan kaapille myös siitä, että se on valmistettu massiivimännystä, joka kestää materiaalina aikaa huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi lastulevyistä valmistetut säilytysratkaisut. Meidän kodissa on kaksi muuta yli 100-vuotiasta puukaappia Lahden antiikkitukusta löytyneitä ja jos ne ovat kestäneet pitkään, uskon, että tämäkin kestää.

Kaappi on tyyliltään klassinen, ajaton ja väriltään neutraalin harmaa, joten nekin asiat tukevat sitä, että kaappi ei ratsasta trendien aallonharjalla, vaan olisi toivottavasti sellainen pysyvä huonekalu kodissamme. Sovimme myös Danielin kanssa, että jos joskus tästä muutamme seuraavaan kotiin, voi tämän kaapin kanssa yhdistää yhden tai kaksi kaappia lisää kauniiksi kokonaisuudeksi.

Kaapissa on lisäksi vielä yksi ihana yksityiskohta, jonka haluan mainita. Nimittäin se, että alakaappi on hiukan yläkaappia syvempi, jolloin tuohon alakaapin päälle jää pieni tila esimerkiksi maljakolle ja kukkakimpulle.

Olen tähän uuteen työhuoneeseeni eli vitriinikaappiin oikein tyytyväinen. Tuntuu, että se solahti meidän kotiin kuin vanha tuttu kaveri. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog.

+13

You may also like

2 kommenttia

  1. Oon ihastellut tätä havstaa jo pidemmän aikaa ja varsinkin juuri tuota harmaata sävyä. Kaunis. Kunhan elokuussa palaan töihin hoitovapaalta ja tuloja rupeaa tulemaan, niin tätä tulee myös meille. Siun kuvat on aina todella kauniita ja rauhallisia. Seesteisiä.

    +1
    1. Tämä on kyllä tosi ihana ja edelleen joka päivä sitä vielä ihastelen olohuoneessamme. Suosittelen. 🙂 Mukavia hetkiä teille viimeisiin kuukausiin hoitovapaalla. Töihinpaluussa on se kiva puoli, että voi helpommin suunnitella tuollaisia asioita, kun tulot taas kasvaa. Kiitos kaunis Elina, ihana, että tykkäät kuvistani ja niistä välittyy mukava tunnalma. <3 /Hilla

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *