Kaupallinen yhteistyö Fyrklövern Suomi

Huomaan syksyisin toistuvan saman kaavan: pimenevät illat houkuttelevat nauttimaan kodin lämmöstä ja kodin tunnelmallisuuteen on ihana panostaa. Kesällä vietämme suurimman osan ajasta kotipihan terassilla ja erilaisissa menoissa, mutta syksyn tullen kodin tärkeys ja merkitys korostuu. Kotiin haluaa luoda hyggemäistä tunnelmaa, vaihtaa tekstiileihin, kuten sohvatyynyihin ja pöytäliinoihin, murrettuja sävyjä. Myös iltojen pimentyessä aikaisemmin kynttilän valo luo lämmintä tunnelmaa.

Lokakuun loppu ja marraskuu ovat pohjolassa vuoden pimeintä aikaa, jolloin päivä on lyhyt, eikä lumestakaan ole vielä valon tuojaa. Siksi ajattelen, että näin lokakuussa on tarpeen suunnitella jotain kivaa, mukavaa ja arjesta hieman poikkeavaa tuolle ajalle ennen joulunodotusta. Näin lokakuussa on hyvä aloittaa valmistelut, jotta pimeän marraskuun voivottelun sijaan voimme juhlistaa sitä hyggeilyn kuukautena.

Kyllä vain marraskuustakin kultareunat löytyvät, kun osaa etsiä: kynttilät, rauhoittuminen, raikas ulkoilu, kirjan lukeminen, neulominen, leivonta, ruoanlaitto tai vaikka Halloween-juhlien järjestäminen. Esittelen tässä tekstissä kattauksen, jonka suunnittelin meidän tuleviin Halloween-juhliin ja lisäksi kerron, millaisen menun olen tarjoilujen osalta suunnitellut.

Tunnelmallinen kattaus Halloween-juhliin

Päätimme Danielin kanssa, että lokakuun lopun muuttoviikonlopun jälkeen järjestämme lähipiirillemme Halloween-juhlat uudella kodilla. Keskeneräinen remonttimiljöö sopii hyvin juhlien lokaatioksi.

Järjestämme pienimuotoiset juhlat ennen kaikkea kiitokseksi siitä, että olemme saaneet perheiltämme ison avun remontissa, lasten hoidossa ja lopuksi vielä muutossa ja vanhan kodin loppusiivouksessa. Ihan suoraan voin sanoa, ettei tällainen projekti olisi onnistunut mitenkään ilman heidän apuaan kahden kaupungin välillä tai ainakin se olisi pitänyt toteuttaa eri tavalla.

Olen suunnitellut Halloween-juhliin herkulliset tarjoilut, joiden reseptit jaan teillekin tämän tekstin päätteeksi. Molemmat ruokalajit juuressalaatti ja kasvis-kana-sienipata ovat sellaisia, että niitä on helppo tehdä uunissa iso satsi kerralla, lisukkeeksi raikas vihersalaatti. Pääruoan lisäksi tarjoamme pieniä tapas-tyylisiä sormiruokia alkupaloiksi, tuoretta leipää koriin ihanan levitteen kanssa ja juomina janojuomia sekä viiniä, joka sopii pataruoan kanssa. Illallisen päätteeksi suunnittelin tarjota herkullisen jälkiruoan, jonka ohje löytyy blogistani sekin: Puolukka-kinuskipiirakka.

Kattaus Halloween-juhlien keskipisteenä

Kattaus on tietenkin tärkeä osa Halloween-juhlien tunnelmaa. Olen huomannut, että kauppojen hyllyt notkuvat tähän aikaan vuodesta täynnä erilaisia Halloween-koristeita, mutta suurin osa on muovista valmistettuja, vähän sellaisia kertakäyttökoristeita. Haluan kanavissani kannustaa mieluiten kestäviin ja luonnonmukaisiin valintoihin ja siksi tälläkin kertaa päätin jättää muoviset Halloween-koristeet kaupan hyllyyn ja panostaa sen sijaan aitoihin kurpitsoihin ja materiaaleihin, joita puutarhat ovat parhaillaan täynnä ruskan väreissä.

Kotipihaltamme löytyy tähän aikaan vuodesta erinomaisia materiaaleja Halloween-koristeiksi. Erilaisista kuivuneista heinistä, ruskan värjäämistä oksista ja esimerkiksi pihlajanmarjan oksista saa loihdittua sykähdyttävän kauniita syksyisiä asetelmia. Luonnonmateriaaleja voi yhdistää kukkakaupan leikkokukkiin ja saada siten runsaan asetelman niitä sekoittamalla.

Tässä tekemässäni kukkakimpussa yhdistyy punertavat ruskaiset lehdet, kuivahtaneet heinät sekä leikkokukat ja muutama viimeinen kukka, jotka löysin kukkapenkeistäni.

Miten rakensin Halloween-juhlien kattauksen?

Tykkään loihtia erilaisia kattauksia tyyliltään ja tunnelmaltaan. Saan aika ajoin seuraajiltani viestejä, että voisinko jakaa somistus- ja sisutusvinkkejä, joten avaan nyt hieman sitä, kuinka tämän kattauksen rakensin astioiden ympärille.

Tunnelmallisen Halloween-kattauksen keskiössä on Fyrklövern Suomen Shell-astiasto, joka jatkaa kattauksen luonnollista teemaa. Kermanvaalea Shell-astiasto on käsintehtyä keramiikkaa ja valmistettu Portugalissa lautanen ja kuppi kerrallaan. Astioiden ulkopinnoissa on mattapintainen lasitus ja sisäpinnalla kirkas lasitus, joka elää kauniisti hiukan eri tavalla jokaisen tuotteen pinnassa.

Fyrklövernin astiat ovat laadukkaita ja tyyliltään ajattomia niin muotoilun kuin materiaalien osalta. Astiat on tehty kestämään käyttöä ja keräämään sukupolvi toisensa jälkeen perheet ja ystävät ruokapatojen ääreen viettämään aikaa yhdessä. Kauniisti katetun pöydän ääressä viihdytään pitkään ja samalla luodaan yhteisiä muistoja.

Parhaillaan muuttoa tehdessämme olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi siitä, että astioiden, kuten muidenkin tavaroiden, laatuun ja ajattomuuteen kannattaa panostaa. Kun astioita todella arvostaa, kantaa niitä mieluusti vuosia mukanaan. Siksi minulla on ilo saada esitellä Fyrklövernin erilaisia astioita, jotta jokainen voisi löytää omaan kotiinsa ja tyyliinsä sopivan astiaston. Astiaston, jota kerää mielellään, ihailee kaapeissaan ja nostaa sen arvostaen ruokapöydän keskipisteeksi.

Kattauksessa käyttämäni Fyrklövern-astiat:

Shell-ruokalautanen

Shell-alkuruokalautanen

Shell-tarjoiluvati

Shell-tarjoilukulho

Shell-kannu

Ballet-punaviinilasi

Ballet-juomalasi

Diamond-haarukka

Diamond-veitsi

Diamond-ruokalusikka

Kattauksen pohjaksi valitsin tummanruskean pellavapöytäliinan, jonka päälle asettelin ruosteenruskeat kaitaliinat poikittain niin, että ne yhdistävät vastakkain istuvat ruokailijat. Kaitaliina nostaa astiat vielä paremmin esiin pohjasta. Pöytäliinan päälle asettelin seuraavaksi lautaset, aterimet, juomalasit ja viinilasit. Puuvillaiset lautasliinat taittelin kulmasta kulmaan ja käänsin kaksinkerroin lautasen päälle. Tässä vaiheessa kattaus on jo näyttävä!

Astiaston jälkeen kattauksen loppusilaus tehdään koristeilla, joita ovat eriväriset koristekurpitsat, pihan pensaista leikatut oksat, runsas kukka-asetelma ja kynttilät. Koristekurpitsoista voi kovertaa lasten kanssa helposti hauskoja Halloween-kurpitsoja, jaoin Instagramissa videon, kuinka me nämä teimme.

Riippuen, missä ja miten ruoan aikoo tarjoilla, on tarjoiluastioille hyvä varata oma tilansa pöydässä koristeiden keskellä. Jos itse kattauksesta luo runsaan, voi tietenkin tehdä niin, että ruokien tarjoilupöytä on toisessa paikassa. Minusta oli ihana lopuksi nostaa vielä Halloween-juhlien pääruoat pöytään tarjolle.

Kaiken kaikkiaan kattauksessa yhdistyy lämpimät sävyt, tumma pohja, jonka päällä vaaleat astiat korostuvat kauniisti, pehmeä kynttilän valo ja koristeina käytetyt luonnonmateriaalit. Kattauksen tekemisessä ei ole oikeaa tai väärää, on vain loputtoman paljon erilaisia mahdollisuuksia luoda kutsuvia yhdistelmiä ja kattauksia.

Rohkeasti kokeilemalla ja tekemällä erilaisia kattauksia oppii ja näkee, mikä toimii ja millaiset asiat itseä miellyttävät. Ei muuta kuin Halloween-juhlia järjestämään, siinä on hyvä syy päästä tekemään jännittävä, villi, hauska, tunnelmallinen tai ihmetystä aiheuttava kattaus. Mielikuvitus on vain näissä hommissa rajana!

Tässä ohjeet ruokiin, joita aion tarjoilla perheellemme lokakuun lopun Halloween-juhlissa:

Juuressalaatti

Kasvis-kana-sienipata

Puolukka-kinuskipiirakka

Oikein ihanaa viikon jatkoa sinulle!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @fyrklovern_suomi

  1. TH 14.10.2021 at 21:13 - Reply

    Hei, onpa ihana tunnelma! Olen ennenkin miettinyt, millaisella kalustolla kuvaat, kun saat näin hienoa jälkeä aikaiseksi? Miten muokkaat kuvia?

    Ehkä valokuvaamisesta voisi olla kokonaisen postauksenkin aiheeksi!

    • Hilla 8.11.2021 at 21:36 - Reply

      Heippa! Ja kiitos kaunis. :) Ihana, jos kuvien kautta välittyy ruudun toiselle puolelle. Kuvaan Canonin järjestelmäkameralla ja useammilla eri linsseillä/objektiiveilla, joita vaihtelen. Lisäksi phptpshopilla ja lightroomilla muokkailen, eli hiukan parantelen sävyjä, valotuksia, varjoja jne. En ole tainnut koskaan kirjoittaa aiheesta blogiin, mutta voisin laittaa toiveen korvan taakse. Mukavaa syksyn jatkoa!-Hilla

Seuraa Instagramissa