Eteisaulan remontti on valmis ja olemme tyytyväisiä sen lopputulokseen. Tila on valmistunut vähitellen viime syksystä lähtien ja nyt on ennen ja jälkeen kuvien aika. Näitä on joka kerta yhtä mielenkiintoista katsella itsekin, että mitäs sitä lopulta olemmekaan saaneet aikaan.

Eteisen säilytys ja istuinpenkki

Inspiraatio ja suunnitelma muutokseen lähti parista Instagram-kuvasta, jotka olin aikoja sitten tallettanut Instan kansioihin sekä korvien väliin. Kuvassa oli pari korkeaa kaappia ja sen jälkeen matalat laatikostot, joiden päällä penkki. Ajattelin, että eteisaulaan sopisi kivasti kaappien ja penkkien yhdistelmä. Tila pysyisi muutenkin avarana, kun korkeaa kaappia ei tulisi koko seinustan matkalle.

Kotiimme saavutaan kuistille, jossa on paljon ikkunapinta-alaa ja kaakelilattia. Sen jälkeen on väliovi, josta siirrytään tähän eteisaulaan, joka toimii niin sanotusti kakkoseteisenä kuistin jälkeen. Päädyimme siihen, että lasten vaatteet säilytämme pääosin kuistilla ja meille aikuisille tuli omat korkeat kaapit tähän eteisaulan puolelle.

Ovien asennus ja listoitus on vielä sen verran tuore juttu, ettemme ole ehtineet edes järjestellä tai täyttää vielä kaappeja sen kummemmin, mutta tarkoitus siis olisi, että meidän takit tulee tänne ja sen lisäksi noihin vedettäviin alalaatikoihin kenkiä ja laatikoihin koreihin pipoja, kaulaliinoja, hanskoja jne. Yläkaappeihin jotain, mitä tarvitsee harvemmin, ihan alhaalle korit kengille.

Seinässä mänty sormipaneeli

Todella suuri osa kodin seinistä oli remontin alkaessa lasikuitutapettia, sitä mitä on aikoinaan läiskitty innolla lähes joka paikkaan. Kaikkialta kodistamme lasikuitutapetti on nyt poistettu, mutta hieman eri konstein. Pääosin alakerrassa levytimme seinät kokonaan uudelleen, jotta saimme tasaiset, kauniit ja ehjät pinnat. Yläkerrassa raaputimme ja rapsutimme, samoin tässä eteisaluassa.

Seinien tasoittamisen sijaan päädyimme kuitenkin asentamaan eteisaulan seinään samaa sormipaneelia kuin toisella puolella porraskäytävässä on. Näin molemmin puolin tilaa sormipaneeli tekee ilmeestä yhtenäisen. Sormapaneelin hankimme Bauhausista, SORMIPANEELI MALER STK-5 MÄNTY, eli siis käsittelemätöntä mäntypaneelia, jonka asensimme ensin kiinni seinään ja viimeistelimme maalaamalla sen samalla sävyllä porratilan ja yläkerran aulan kanssa. Värisilmän Syke -sävy. Kiinnityksen hoiti Daniel, Danielin isä ja minun isä. Sirkkeli soi ja naulapyssy lauloi.

Sormipaneeli on seinäpintana mielestäni kodikas, lämmin ja se tuo hieman sellaista vanhan talon fiilistä ja sopii hyvin puutalon tunnelmaan.

Kaapistot päädyin suunnittelemaan Ikean METOD-keittiökalusteista. Ajatus lähti oikeastaan siitä, että halusin 60 cm leveät kaapit, kestävät rungot ja penkin, jonka päällä voi istua ja pukea lapsia. Tämä penkki on todettu jo arjessa käytännölliseksi ja monesti siihen tulee istahdettua, nostettua kauppakassit, tms.

Tässä pari vanhaa kuvaa.

Eteisaulan remontti – ennen ja jälkeen