Amerikkalainen juustokakku eli täyteläisen ihana New York Cheesecake on yksi lempparini, mitä kakkuihin tulee. Täyte on paksua tuorejuusto, creme fraiche seosta, joka hyydytetään uunin lämmössä kananmunalla. Amerikkalainen juustokakku on tuhti ja täyteläinen ja siksi sirtuunankuoriraaste  ja sitruunanmehu antaa kakulle vastapainoksi sopivaa raikkautta. Tarjoillessa tuoreet marjat ja esimerkiksi vadelmahillo täydentää kakkua kivasti.

Amerikkalaisen juustokakun resepti on vanha ja siitä löytyy varmasti monia hiukan erilaisia variaatioita. Tämä kakku on yksinkertaisuudessaan ja helppoudessaan todella hyvää, enkä yhtään ihmettele, miksi jotkut perinteiset ja yksinkertaisen herkulliset reseptit säilyvät vuodesta toiseen.  Mitä sitä toimivaa reseptiä vaihtamaan!

New York Cheesecake -kakkupaloja näkee usein kahviloiden valikoimissa ja tiskeillä, mutta tämä on helppo myös kotileipureiden valmistaa. Ohje ei ole kikkailua, vaan lähinnä ainesten sekoittamista yhteen ja sitten uuniin sopivaksi aikaa sekä jääkaappiin tekeytymään.

Tähän aikaan vuodesta Instan feedi täyttyy laskiaispullien kuvista ja Runegergin tortuista, nekin on hyviä, mutta raskaushimoissani tällä kertaa teki mieli leipoa jotain ihan muuta. Vaihtelua! :)