Kaupallinen yhteistyö Keiju.

Kevättalven ulkoilusäät ovat olleet menneinä viikkoina parhaimmillaan. Silloin tekee mieli maksimoida ulkona vietetty aika ja sen sijaan minimoida keittiössä käytetty aika. Siksi erilaiset pataruoat ja pitkään uunissa haudutettavat reseptit ovat tykättyjä viikonloppuruokia meillä. Mausteinen lihapata smetanalla maistui viikonloppuna aamupäivän hiihtoretken jälkeen ja täyteläinen ruoka sai vatsat kylläiseksi.

Pataruoan valmistelut voi tehdä vaikka jo edellisenä iltana valmiiksi, jos resepti vaatii esimerkiksi juuresten kuorimista ja pilkkomista. Sitten vain aamusella ainesten paistaminen, maustaminen ja padan ainesten valmistelu siihen pisteeseen, että padan voi siirtää pariksi tunniksi uuniin muhimaan ja tekeytymään. Ulkoilun tai pihapuuhien jälkeen padan maut ovat tiivistyneet ja ruoka valmistunut kuin itsestään pöytään nostettavaksi.