Kaupallinen yhteistyö Keiju

Kesä on parasta aikaa erilaisten salaattien valmistamiseen, kun tuoreita vihanneksia ja juureksia on runsaasti saatavilla. Syömme salaattia päivittäin ruoan lisukkeena, mutta kesäisin erilaiset salaatit toimivat hyvin myös pääruokina.

Ruokaisa salaatti täyttää vatsan ja pitää nälkää, kunhan se sisältää hyvän proteiinin lähteen, riittävästi hiilihydraatteja sekä rasvoja kasvisten lisäksi. Suosin salaateissa kotimaisia raaka-aineita ja näin kesäaikaan valikoima on laaja.

Salaatin kruunaa maukas salaatinkastike. Kastike nostaa maut herkullisesti esiin ja salaatinkastikkeen rasvat ovat tärkeitä myös rasvaliukoisten vitamiinien imeytymiselle.

Olen käyttänyt kuluneen kesän aikana salaatinkastikkeiden pohjana Keiju-yrttiöljyjä, joista on saatavilla neljä eri makua. Yrittiöljyt toimivat monenlaisessa kokkaamisessa ja salaatinkastikkeisiin ne sopivat erityisen hyvin.

Tässä yksi ihana raikas ja kesäinen salaatti, jonka kastikkeessa on sitrusmehua ja Keijun chili-tomaatti-basilika-yrttiöljyä. Salaatti sopii ruoan lisukkeeksi tai kesäiseksi lounaaksi.

Salaatti:

salaattia
rukolaa
korianteria
kurkkua
kikherneitä
murennettua fetaa
kesäsipulin varsia
paahdettuja cashew-pähkinöitä

Salaatinkastike:

1dl Keiju-yrttiöljyä (maku chili, basilika & tomaatti)
1 dl puristettua appelsiinimehua
1/2 sitruunan mehu
2 rkl agave-siirappia tai juoksevaa hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 valkosipulinkynsi
pala punasipulia
pippuria
suolaa

1.Huuhtele salaattiaineet ja pilko vadille. Lisää kikherneet, pannulla paahdetut pähkinät ja murennettu feta vihannesten joukkoon.

2.Mittaa salaatinkastikkeen aineet smoothie-blenderiin ja aja kastike tasaiseksi. Kaada kastike kokonaan salaatin päälle tai erilliseen kulhoon, josta kastiketta voi annostella salaatin päälle

Seuraa Instagramissa