Kaupallinen yhteistyö Keiju

Elokuu on sadonkorjuun aikaa. Kävimme viime viikolla Lahden torilla markkinoilla. Myyntikojut notkuivat lähellä tuotettua kotimaista ruokaa; vihanneksia, juureksia, salaatteja, yrttejä, marjoja. Kaikki oli niin tuoretta ja herkullisen näköistä. Torilta ostaessa voi parhaimmillaan saada vaihdettua muutaman sanan tuottajankin kanssa. Mukaamme lähti muun muassa sipuleita ja herneitä, joita tähänkin pastareseptiin tarvitset.

Pastat ovat nopeita ruokia valmistaa, sellaista pienten lasten kanssa usein suosimme. Sen lisäksi pastoista on helppo tuunata erilaisia kasvisversioita ja kokeilla rohkeasti uusia makuyhdistelmiä.

Kasvispastoihin saa proteiinin lähteen hyvin esimerkiksi pavuista ja herneistä. Harvemmin käytetty, mutta kokeilemisen arvoista. Ei välttämättä tule ajatelleeksi, että vihreä tuore herne sisältää noin 30 % proteiinia (Fineli). Herne antaa pastalle myös upean vihreän värin.

Keiju-tuotteet ovat olleet oleellinen osa keittiömme aineksia kuluneen kesän ajan. Keiju-yrttiöljyjen kaikki neljä makua ovat tulleet tutuiksi ruoanlaitossa. Milloin käytämme niitä paistamiseen, milloin marinadissa tai salaatinkastikkeen osana tai sellaisenaan salaatin päälle. Tässä herne-purjopastassa käytin tomaatin, valkosipulin ja basilikan makuista yrttiöljyä sekä lisäksi sipulin ja purjon paistamiseen pannulla Keiju Merisuola -levitettä.

Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju Merisuola maistuu sellaisenaan leivän päällä, mutta käy myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Laktoositon, maidoton, lisäaineeton ja vegaaninen levite on sopiva tuote monenlaiseen ruokavalioon.

Herne-purjopasta

(Neljälle hengelle)

PASTAKASTIKE

1 pussi kotimaisia herneitä
1 salottisipuli
puolikas purjo
2 valkosipulinkynttä
2 rkl Keiju Merisuola -levitettä kuullottamiseen
reilu kourallinen basilikaa
loraus Keiju-yrttiöljyä, maku tomaatti, valkosipuli ja basilika
2 dl creme fraiche
mustapippuria
suolaa
ripaus kuivattua chiliä tai pala tuoretta chiliä
loraus pastan keitinvettä

-Päälle raastettua parmesaania, tuoretta basilikaa ja sitruunanmehua.

-Pastaa neljälle hengelle

TEE NÄIN:

1.Silppua sipuli, purjo ja valkosipulit, ja kuullota ne pannulla Keiju Merisuola -levitteen kanssa.

2.Kiehauta herneet kattilassa ja kaada vesi pois.

3.Keitä pasta valmiiksi.

4.Kaada sipulit pannulta ja herneet kattilasta blenderiin. Lisää joukkoon mausteet, tuore basilika, loraus yrttiöljyä, creme fraiche ja hieman pastan keitinvettä. Aja pastakastike blenderillä tasaiseksi.

5.Sekoita pasta ja vihreä pastakastike keskenään. Raasta päälle parmesaania, silppua tuoretta basilikaa ja purista vähän sitruunamehua.

Mukavaa elokuun alkua toivottaen!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog & @keijutuotteet

Kesäinen salaatinkastike.

Marinadi grillivartaille.

Seuraa Instagramissa