Kaupallinen yhteistyö Keiju

Tämä omena-kinuskimantelipiirakka sopii ihanasti syksyyn, kun omenat ovat parhaimmillaan ja kotimaista omenasatoa saatavilla ruokakaupoissakin. Omenan, kinuskin ja mantelin yhdistelmä on tämän piirakan juttu.

Meidän pihalla kasvaa vain kaksi koristeomenapuuta, joten omenat piirakkaan oli ostettava kaupasta. Marketissa oli myynnissä ilokseni jopa kolmea eri kotimaista omenalajiketta. Hieman kyllä pohdimme, josko tulevaisuudessa vaihtaisimme koristeomenapuut omenapuiksi, jotka tuottaisivat myös syötäviä omenia. Saisi syksyllä iloa omenapuista keväisen kauniin kukinnan lisäksi.

Omenapiirakan pohja on leivottu Keiju Valkea -uutuuslevitettä käyttäen. Voitelin levitteellä myös vuoan ennen taikinan levittämistä vuokaan.

Keiju Valkea -levite on väriltään tavanomaista vaaleampi, koska se ei sisällä lainkaan väriaineita. Se on ensimmäinen levite Suomessa, joka on saanut Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Siitä syystä levite sopii hyvin myös lapsiperheisiin Allergiatunnuksen ansiosta.

Keiju Valkea sopii leivälle, mutta yhtä hyvin myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Jääkaapista ottamisen jälkeen Keiju Valkea pehmeni nopeasti leivontakulhossa helposti vaivattavaksi, ihan siis huoneenlämmössä. Taikina sekoittui kulhossa käsin vaivaten, joten sen voi tehdä lapsetkin.

Väriaineettomuuden lisäksi Keiju Valkea on laktoositon, maidoton, palmuöljytön sekä lisäaineeton, ja se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Levite on pakattu kierrätettävään, kartonkipäällysteiseen 400 g rasiaan.

Tämä omenapiirakka on helppoa leipoa myös lasten kanssa. Piirakka pohja syntyy aineet kulhoon mittaamalla ja sekoittamalla. Meillä tytöt tykkäävät asetella omenaviipaleet piirakkapohjan päälle. Kinuskikastikkeen voisi keittää myös itse, mutta kaupan valmis 2 dl valmis kinuskikastike toimii mainiosti manteleiden sekaan sekoitettuna ja omenoiden päälle levitettynä.

OMENA-KINUSKIMANTELIPIIRAKKA

PIIRAKKAPOHJA

100 g Keiju Valkea -levitettä
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vuoan voitelu Keiju Valkea -levitteellä

TÄYTE

omenaviipaleita (6 pientä omenaa)
2 dl valmista kinuskikastiketta
2 dl mantelilastuja

TEE NÄIN:

1.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2.Mittaa piirakkapohjan aineet kulhoon ja sekoita taikina tasaiseksi.

3.Voitele vuoka nokareella Keiju Valkeaa ja painele taikina vuokaan (noin 28 cm halkaisija).

4.Kuori ja pilko omenat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle.

5.Sekoita kinuskikastike ja mantelilastut. Levitä seos omenoiden päälle.

6.Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

-Hilla

Lisää reseptejä:

Raikas salaatinkastike Keiju yrttiöljystä

Herne-purjopasta

Marinadi grillivartaille

Mausteinen lihapata smetanalla

Seuraa Instagramissa