bataattisosekeitto

Jääkaappi ammotti viikonlopun jälkeen tyhjyyttään, mutta olihan siellä yksi bataatti, pari perunaa ja porkkanoita. Niistä taikoi lounaaksi pehmeän bataattisosekeiton, joka sai potkua chilistä. Ajattelin täällä blogissa jakaa tämän helpon, mutta herkullisen sosekeiton reseptin.

Sosekeitto sopii hyvin lounaaksi ja lämmittää näin kylminä talvipäivinä. Se on melko kevyt lounas, mutta keittoon voi lisätä pari ruokalusikallista raejuustoa ja sitten vaikka pari palaa täysjyväleipää lisukkeeksi. 

bataattisosekeitto

Me yritämme silloin tällöin syödä kasvisruokaa. Aika usein näin maanantaisin viikonlopun jälkeen laitamme esimerkiksi just sosekeittoa, kasvispiirakan tai kasvispastaa. Siinä muutama meidän suosikki, jos välillä haluaa kokeilla kasvisruokavaihtoehtoja. :)

Tässä bataattisosekeiton resepti:

  • yksi bataatti
  • 2 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • kuohukermaa 0,5-1 dl
  • 1 tuore chili
  • tuoretta tai kuivattua inkivääriä
  • suolaa

– Keitä juureksia kattilassa, kunnes ne ovat pehmeitä. Keitinveteen voi lisätä hieman suolaa.

– Kaada suurin osa keitinvedestä pois, lisää kuohukermaa loraus ja tuoretta chiliä ja inkivääriä oman maun mukaan.

– Soseuta smoothie-blenderillä tai sauvasekoittimella keitto samettisen tasaiseksi. Jos keitosta tuli liian paksua, lisää keittoon vielä vähän lisää keitinlientä.

– Tarjoile raejuuston ja tuoreen leivän kanssa. :)

bataattisosekeitto

Herkullisia hetkiä talvipäiviin. :)

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

 

  1. ninna 9.1.2017 at 17:14 - Reply

    huh onneksi hoksasin tuon kerman ohjeessa(joka olisi voinut olla aineluettelossa…)ettei vain olisi ollut ”kasvissosetta” Keitto ei ole keitto ilman jotain ”energiapitoista”(juusto, kerma, pasta, peruna…)Juureskeitot parhaimmillaan nyt juuressesonkiaikana

Seuraa Instagramissa