Tervehdys Lapista, tarkemmin sanottuna Rovaniemeltä. Reissunaiset pakkasi laukut ja otti suunnaksi pohjoisen, Rovaniemen kevättalven.

Sain aamulla siskoltani viestin, että pakkasta oli miinus parikymmentä astetta. Kun lentokoneen renkaat jymähtivät maahan puolen päivän jälkeen, paistoi aurinko siniseltä taivaalta, pakkasta pari astetta ja räystäästä tippui vesi. Kelit ovat siis kohdillaan täällä. Tällaista Lappi-reissua olen toivonut jo monen vuoden ajan. Ja nyt, äitiyslomalla, sellainen oli vihdoin mahdollista toteuttaa. Mukamas kaikkea kiirettä ollut aikaisenpina vuosina näin keväisin.

Lensimme tänne vauvan kanssa kahdestaan siskoni ja hänen avopuolisonsa luo. Siskoni opiskelee täällä Lapin yliopistossa ja tämä viikko hänellä on talvilomaa. Siskoni halusi vieraita kylään, meitä ei kovin montaa kertaa tarvinnut kysellä.

Asetuttiin kodiksi vierashuoneeseen. Tuoreet pullat olivat juuri tulleet uunista meidän saavuttua. Juotiin päiväkahvit, ihasteltiin kaunista ilmaa ja ihmeteltiin Pikkuässän menoa. Ja laskeuduin Lapin verkkaisempaan elämäntahtiin. Taksikuskillakin oli jo erilainen puheenparsi, tuntui jotenkin meno heti leppoisalta.

Mitä meillä on tällä viikolla ohjelmassa? Ainakin ulkoilua, olemista, lenkkeilyä, saunomista (koska täällä sauna ja meillä kotona ei!), vauvan hoitamista, juttutuokioita siskon kanssa. Toki haluaisin nähdä Lapin kaunista luontoa, jos vaikka porokin tulisi nähtyä. Eikös jokaisen Lapin turistin pitäisi yksi sellainenkin bongata?

Suksia en tällä kertaa ottanut mukaan, koska ei vaan pystynyt. Kaksi laukkua, turvaistuin, vaunut ja vauva olivat jo IHAN tarpeeksi. Siinä oli äidillä kantamista ja hiki puski päälle ennen turvatarkastusta – sen jälkeen sitten jo helpotti. Matka meni kuitenkin todella hyvin ja vauvan ensimmäinen lento on nyt lennetty.

Tulin miettineeksi, että miten joku pärjää useamman lapsen kanssa lennolla, kun yhdenkin kanssa on jo tekemistä. Varsinkin kun käsiä on vain kaksi kappaletta. Ainakin nautin tästä ajasta kun yhden kanssa reissaaminen on helppoa ja meneminen on tavallaan iisiä. Nyt kun on kerrankin äitiyslomalaisena aikaa, on siitä nautittava koko ajan edestä.

Ja vaikka ne sukset jäikin tällä kertaa kotiin, lupasi siskoni lainata omiaan. Meillä on samankokoinen jalka, joten varusteet kyllä hoituu ja hän on enemmän kuin mielellään vauvan hoitajana, jos jonkun hiihtolenkuran käyn täällä sivakoimassa. 😊👌

Että sellaisia kuulumisia täältä Lapin lumilta. Kirjoittelen tulevina päivinä lisää meidän minilomasta. 🙌

-Hilla

Instagramissa @hillasblog<