Tervehdys Lapista, tarkemmin sanottuna Rovaniemeltä. Reissunaiset pakkasi laukut ja otti suunnaksi pohjoisen, Rovaniemen kevättalven.

Sain aamulla siskoltani viestin, että pakkasta oli miinus parikymmentä astetta. Kun lentokoneen renkaat jymähtivät maahan puolen päivän jälkeen, paistoi aurinko siniseltä taivaalta, pakkasta pari astetta ja räystäästä tippui vesi. Kelit ovat siis kohdillaan täällä. Tällaista Lappi-reissua olen toivonut jo monen vuoden ajan. Ja nyt, äitiyslomalla, sellainen oli vihdoin mahdollista toteuttaa. Mukamas kaikkea kiirettä ollut aikaisenpina vuosina näin keväisin.

Lensimme tänne vauvan kanssa kahdestaan siskoni ja hänen avopuolisonsa luo. Siskoni opiskelee täällä Lapin yliopistossa ja tämä viikko hänellä on talvilomaa. Siskoni halusi vieraita kylään, meitä ei kovin montaa kertaa tarvinnut kysellä.

Asetuttiin kodiksi vierashuoneeseen. Tuoreet pullat olivat juuri tulleet uunista meidän saavuttua. Juotiin päiväkahvit, ihasteltiin kaunista ilmaa ja ihmeteltiin Pikkuässän menoa. Ja laskeuduin Lapin verkkaisempaan elämäntahtiin. Taksikuskillakin oli jo erilainen puheenparsi, tuntui jotenkin meno heti leppoisalta.

Mitä meillä on tällä viikolla ohjelmassa? Ainakin ulkoilua, olemista, lenkkeilyä, saunomista (koska täällä sauna ja meillä kotona ei!), vauvan hoitamista, juttutuokioita siskon kanssa. Toki haluaisin nähdä Lapin kaunista luontoa, jos vaikka porokin tulisi nähtyä. Eikös jokaisen Lapin turistin pitäisi yksi sellainenkin bongata?

Suksia en tällä kertaa ottanut mukaan, koska ei vaan pystynyt. Kaksi laukkua, turvaistuin, vaunut ja vauva olivat jo IHAN tarpeeksi. Siinä oli äidillä kantamista ja hiki puski päälle ennen turvatarkastusta – sen jälkeen sitten jo helpotti. Matka meni kuitenkin todella hyvin ja vauvan ensimmäinen lento on nyt lennetty.

Tulin miettineeksi, että miten joku pärjää useamman lapsen kanssa lennolla, kun yhdenkin kanssa on jo tekemistä. Varsinkin kun käsiä on vain kaksi kappaletta. Ainakin nautin tästä ajasta kun yhden kanssa reissaaminen on helppoa ja meneminen on tavallaan iisiä. Nyt kun on kerrankin äitiyslomalaisena aikaa, on siitä nautittava koko ajan edestä.

Ja vaikka ne sukset jäikin tällä kertaa kotiin, lupasi siskoni lainata omiaan. Meillä on samankokoinen jalka, joten varusteet kyllä hoituu ja hän on enemmän kuin mielellään vauvan hoitajana, jos jonkun hiihtolenkuran käyn täällä sivakoimassa. 😊👌

Että sellaisia kuulumisia täältä Lapin lumilta. Kirjoittelen tulevina päivinä lisää meidän minilomasta. 🙌

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

  1. Maare 7.3.2017 at 21:16 - Reply

    Tervetuloa Rovaniemelle, täällä on kyllä kelit olleet kohdillaan viimeisen muutaman päivän. :)

  2. Karoliina/candyontherun.com 7.3.2017 at 21:55 - Reply

    Oi, kuulostaa aivan ihanalta! Nauttikaahan täysillä!! :) <3

  3. Saana 7.3.2017 at 22:10 - Reply

    Tervetuloa Lappiin! Täällä Rovaniemellä on kyllä kelit nyt kohdillaan! ☺

  4. Satu / juoksuaskeleet.blogspot.fi 8.3.2017 at 08:34 - Reply

    Voi ihanaa! Nauttikaa. Minäkin toivon, josko vielä tälle keväälle pääsisi Lapin maisemiin ja vielä viimeisille keväthangille sivakoimaan. :)

  5. Hanna / sporttaillaan.com 8.3.2017 at 08:51 - Reply

    Ihanaa reissua!! :) Kuulostaa mahtavalta! Teidän Ässä on niin söpö noissa kuvissa! Mukavia hetkiä siskosi kanssa! :) Ps. Oij oj, mun on pakkopakko päästä Lappiin ensi talvena (tänä talvena en enää ehdi!)!

    • Kiitos! Pikkuässä on kyllä aika linssilude, kehen lie tullut. :D Lappi on kyllä ihana paikka, ja niin lähellä kun lentokoneella tulee. Täällä pitäisi käydä enemmänkin.

  6. Laura 8.3.2017 at 13:56 - Reply

    Kiva lukea sun blogia kun on niin samanlainen elämäntilanne (meidän esikoisvauva 3kk :) ) Ja lauantaina lennetään myös Norwegianilla Lappiin! Siksi kysyisin miten suojasit kaukalon ja vaunut ruumaan? Lentokentällä saatavaa muovia vai jotain järeämpää? Kun vaan eivät menisi rikki…

    • Hei harmitus kun multa jäi tähän vastaaminen heti. Mutta suojattiin kaukalo ihan vaan sillä lentokentältä saatavalla muovilla. Hyvin kesti, mutta toki itse suojattuna varmaan vielä varmempi. :) Toivottavasti teidän lentokin sujui pienen kanssa hyvin! :)

Seuraa Instagramissa