Palautuminen on tärkeässä roolissa, kun halutaan kasvattaa kuntoa. Optimaalisin palautuminen lähtee käyntiin, kun liikuntasuorituksen jälkeen nautitaan palautustuote, joka täydentää treenin aikana tyhjentyneitä energiavarastoja.

Treenin jälkeen ei aina ole mahdollisuutta istua ruokapöytään. Joskus välipalan nälkä iskee ennen seuraavaa ruokailua tai liikuntasuorituksen jälkeen on saatava jotain palauttavaa. Omista energiavarastoista olisi huolehdittava ja etenkin siitä, että treenin jälkeen kroppa saa energiaa sisuksiinsa. Mieluiten jotain helppoa, joka kulkee kätevästi mukana.

Omaan jaksamiseen ja fyysiseen kuntoon haluan kiireisistä elämänvaiheista huolimatta panostaa ja nähdä vaivaa. Laittaa arvoa sille, että huolehdin itsestäni. Etsin päivästä vaikka pienen kolon päästäkseni hetkeksi metsäpoluille juoksemaan. Joskus arki-iltoina teemme läpsystä vaihdon, jotta lapsenhoito siinä sivussa onnistuu. Toisinaan on kikkailtava vähän enemmän. Mieheni harrastaa myös työmatkaliikuntaa. Hän jää esimerkiksi junasta muutama pysäkki ennen määränpäätä pois ja juoksee loput matkasta – töihin tai kotiin päin. Sillä tavalla voi maksimoida ajankäyttöään ja työamatkakin tuntuu hyödyllisemmältä.

Ajat ovat siinä määrin muuttuneet, että nykyään saatan tulla salilta kotiin ja jatkaa siitä vaikka lapsen kylvettämiseen tai vaipan vaihtoon. Ensimmäisenä minulla ei välttämättä käy mielessä kaartaa keittiöön ja alkaa valmistaa palauttavaa ateriaa siltä seisomalta. Treenin ja syömisen väliin voi helposti tulla pidempi hetki, jos mukana ei ole jotain näppärää evästä. Siihen tarkoitukseen erilaiset mukana kulkevat välipalat tai palautuspatukat ja -juomat ovat hyviä, esimerkiksi nämä kuvien Gainomaxin tuotteet, joiden pakkaukset ovat kokeneet uudistuksen.