Millaista oli Nizzassa?

Palasimme tiistaina kotiin Nizzan reissulta. Viiden yön miniloma teki todella hyvää ja tuntui oikeastaan aika pitkältäkin lomalta. Kun vaihtaa kokonaan ympäristöä ja tekee normiarjesta poikkeavia juttuja, tuntuu kuin ehtisi tehdä vaikka mitä.

Nizza oli symppis kaupunki ja meidän makuun juuri sopivan kokoinen. Pariisi on iso, vähän liiankin iso, mutta Nizzassa pääsee kävellen kaikkialle ja kaupunki tarjoaa hyvät puitteet monen moiseen tekemiseen.

Aamiaiseksi haettiin tuoretta leipää meidän kadun leipomosta. Niitä kun on joka kadun kulmassa. Asuimme AirBnB:n asunnossa, joten meillä oli myös oma keittiö. Kiva lisä, jos tykkää tehdä myös itse ruokaa ravintolassa syömisen sijaan.

Aamupäivin teimme pitkiä kävelylenkkejä tai kävimme juoksulenkillä rantaviivaa pitkin molempiin suuntiin. Mukavan 10 kilometrin lenkin sai tehtyä helposti kauniissa maisemissa. Erityisen mukavaa oli myös se, että Nizzassa juoksijoita ja lenkkeilijöitä oli paljon, joten rantabulevardilla kehtasi ihan hyvin juosta tiukoissa trikoissa, vaikka muut nauttivatkin vasta aamukahviaan terassilla. hehe.

Instagramissa minulta kysyttiin, että millaisia juoksureittejä kaupungista löysimme. Tähän minun on pakko todeta, että Nizza ei kuitenkaan ole juoksijan paratiisi. Kaupungissa ei pysty juoksemaan liikennevalojen ja vauhdikkaan liikenteen takia ja kaikki kävelytiet rannikollakin ovat asfaltoituja. Eräs päivä yritimme mennä vuoristoon juoksemaan vaellusreitille, mutta reissu tyssäsi pyhäpäivän takia peruttuihin junavuoroihin. Juoksimme siis kaikki lenkit asfalttipohjalla kaupungin rannalla. Olihan se kaunista, mutta jos vaihtelevuutta tai uusia reittejä haluaa, niin siinä en oikein osaa neuvoa.

Torista ja päivittäiset markkinat olivat parhautta myös tuossa kauniissa kaupungissa. Löydettiin markkinat ensimmäisenä päivänä ihan sattumalta ja sen jälkeen käytiinkin joka päivä ostamassa tuoreita ruoka-aineksia sieltä. Vihanneksia, hedelmiä, lihaa, kalaa, leipää ja kerran mukaan tarttui mansikoitakin. Vaikka ei edes ostaisi mitään, niin markkinoissa tuossa maassa on jotain todella idyllistä. Kulttuuri, jota Suomessa ei enää ole. Harmi.

Nizza on oiva kaupunki myös shoppailuun. Keskusta on kompakti, mutta sieltä löytyy sopivia kauppoja jokaiselle lompakolle. Toisin kuin Pariisissa ollessamme, missä tuntui että kaikki oli todella kallista. Tältä matkalta mukaani tarttui shoppailujen osalta vaaleanpunainen jakku (ajattelin sopivan hyvin kevääksi toimistolle), nahkasaappaat 40 eurolla, jotka olivat tosi hyvässä alessa, beige trenssi (koska minun oli tarkoituskin löytää matkalta itselleni kevättakki) sekä muutama paita arkikäyttöön. Hyviä löytöjä siis ja tulevat varmasti käyttöön lähiviikkoina. 🙂

Muutamana iltana kävimme vanhassa kaupungissa syömässä. Ruokaileminen ravintolassa oli ehkä himpun verran halvempaa kuin suomessa, mutta ei paljoa. Tykätään itse tosi paljon laittaa ruokaa, mikä on siinä mielessä huono juttu, koska toteamme usein ravintolassa, että olisimme itse tehneet kotona parempaa ruokaa. 😀 ( tai sitten vain ollaan tottuneita omiin pöperöihin ;))

Sellainen oli meidän tämän kevään reissu, seuraavaa matkakohdetta jo haaveilen kesälle.. Kun on mitä odottaa. 🙂

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

t.Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

5 kommenttia

 1. Kiva postaus! Tekisi mieli suunnitella seuraavaa reissua Nizzaan. Vietin itse pääsiäistä Lontoossa ja huomasin kans kuinka paljon paremmin viihdyn vähän pienemmässä kaupungissa ☺️ Tuli mieleen, että olisi kiva saada postausta suunnistuksesta. Olen suunnistanut kuntorasteilla muutamia kesiä ja nyt olen menossa työporukan kanssa ekaa kertaa Venlojen viestiin. Kaikki vinkit lajissa kehittymisestä ja varusteista olis tässä vaiheessa tarpeen.

  0
  1. Moikka! Jeps, jotkut tykkää isoista kaupungeista ja siitä vilskeestä, mutta me urheilun ystävinä viihdytään vähän pienemmissä paikoissa paremmin, näköjään. 🙂

   Mulla onkin täällä blogissa yksi vanha postaus aiheeseen liittyen. Voisin kirjoittaa sille jatkoa ja linkata myös tuon vanhan tekstin samaan postaukseen.

   Tsemppiä uuteen viikkoon ja kiitos kommentistä! <3

   0
 2. Kiitos vinkeistä 🙂 Itse suuntaan Nizzaan toukokuussa. Kävittekö Nizzan ulkopuolella, Cannesissa tai Monacossa? Voitko kertoa lisää tuosta vaellusreitistä, se saattaisi kiinnostaa minua 🙂

  0
  1. Moikka Johanna! Nizza oli mukava paikka, joten hyvä loma varmasti edessä. 🙂 Meidän vaellusretki ei koskaan toteutunut pyhäpäivän junien takana, mutta olimme siis menossa Ventimiglian kautta junalla Breil-sur-Roya nimiseen kylään/kaupunkiin, josta lähti 13 km pituinen vaellusreitti kohti toista kaupunkia, josta olisimme tulleet sitten junalla tai bussilla takaisin Nizzaan. Tässä linkki tuohon reittiin, jota olimme netissä katselleet: http://www.via-alpina.org/en/stage/339

   Tutkimme myös netistä tällaisia paikkoja:
   Valberg, Guillaumes, Ranska
   Saint-Dalmas-le-Selvage, Ranska
   La Colmiane, Valdeblore, Ranska
   Col de Tend

   Noihin olisi aika moneen päässyt bussilla Nizzasta.

   Ensi kesänä olisi mahtavaa päästä Alpeille vaeltamaan, tuon reissun päätarkoitus voisi olla lähinnä hienojen vaellusreittien läpikulkeminen. Jos vaikka paremmalla menestyksellä silloin. Kerro ihmeessä sit miten teidän Reissu Nizzassa meni ja löysittekö hienoja maisemia vuorilta. 🙂

   t.Hilla

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *