Olen huomannut nyt raskausaikana, että kehonhuolto liikunnan ja treenien lisäksi on erityisen tärkeää. Juoksulenkeistä palautuu hitaammin ja vanhoihin treenimääriin tottuneena on pitänyt ottaa käsijarru käyttöön. Siinä on kieltämättä ollut hieman opettelemista.

Juoksulenkille lähtiessäni saatan lähteä painelemaan samaa vanhaa tuttua vauhtia ja huomata hetken päästä, että sykkeet ovat korkealla, hengitys kovaäänistä ja vatsaakin voi hieman painaa. Tuntemusten jälkeen olen toki aina hidastanut vauhtia ja katsonut jopa sykemittaristani vauhtia, jotta se pysyy tarpeeksi alhaisena. Tavallaan mielenkiintoista huomata, että juoksukuntoa edelleen löytyisi, mutta kroppa reagoi treeniin ihan eritavalla.

Vielä juhannuksena juoksin 10 kilometrin lenkin tuntiin, eli kuuden minuutin kilometrivauhtia. Olin vauhdistani jopa hieman ihmeissäni. Hyvien yöunien ja kevyen aamupalan jälkeen juoksu tuntui todella hyvältä ja siksi annoin mennä. Seuraavana päivänä askel tosin painoi ja otinkin sitten kevyemmin.

Ja vaikka puhunkin nyt juoksuvauhdeista, ei niillä käytännössä ole mitään merkitystä. Liikun hyvän olon takia ja fiiliksen mukaan. Silti on mukava hieman seurailla vauhteja ja oman kropan reagoimista treeniin nyt kun vatsassa on matkassa kaveri. Kohta juoksuun tulee kuitenkin useampien viikkojen tauko, joten näistä viimeisistä juoksuviikoista nautin nyt sydämeni kyllyydestä.

Treeniä, lepoa ja kehonhuoltoa sopivassa suhteessa

Juoksu ja raskaus aiheuttavat monille selkävaivoja – ennemmin tai myöhemmin. Onnekkaita ovat ne, joille ei tule mitään kolotuksia. Minulla oikeastaan selkää pakotti muutama viikko sitten enemmän, mutta nyt tilanne on parempi. Ehkäpä vatsa kasvoi kipuilujen aikana enemmän ja aiheutti siksi tuntemuksia alaselkään. Nyt tilanne on oikeastaan todella hyvä, mutta olen kyllä myös itse yrittänyt vaikuttaa siihen, että pysyn mahdollisimman hyvässä kunnossa koko raskauden ajan.

Olen käynyt muun muassa joogassa, venytellyt iltaisin tv:tä katsellessa, harrastanut monipuolista hyötyliikuntaa, välttänyt istumista töissä toimistolla tai vaihdellut asentoa ainakin istumisen ja seisomisen välillä päivän mittaan. Viikko sitten kävin testaamassa myös Kalevalaista jäsenkorjausta, jota kosmetologini suositteli minun kokeilevan. Hänen mukaansa lempeä hieronta ja aktiivinen venyttely sopivat hyvin raskaana olevalle ja laittaa samalla nesteet kiertämään kehossa. Kauneushoitola Lumiannassa Kalevalaista jäsenkorjausta tekee Annikan sisko Kristiina.

Kalevalainen jäsenkorjaus pyrkii tuki- ja liikuntaelimistön tasapainottamiseen, mikä auttaa parantamaan erilaisia selkä-, niska–hartia-kipuja sekä ns. jäätyneiden nivelten aiheuttamia vaivoja. Hoidossa mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta venyttämällä niitä asiakkaan omaehtoisia liikeratoja hyödyntäen. Tukirakenteet saatetaan paikalleen käyttäen hyväksi asiakkaan vapaaehtoista liikerataa ja nivelkanavat avataan kevyellä venytysliikkeellä. Hoito sopii hyvin urheilijoille sekä pitkittyneistä tuki- ja liikuntaelinvaivoista kärsiville. Lähde.

Oma oloni hoidon jälkeen oli todella rentoutunut ja paikat tuntuivat hoidon aikana avautuvan. Hieronta päättyi niskaa