Kävin toissa viikolla jälleen rentouttavassa ihonpuhdistuksessa ihanan Annikan hoidossa kauneushoitola Lumiannassa. Kasvohoidon päätteeksi juteltiin hieman oikkuilevasta ja epäpuhtaasta ihostani sekä siitä, miten meikkiä voisi kesäksi hieman keventää. Kosmetologi vinkkasi minulle mineraalimeikit, jotka ovatkin minulle vielä uusi tuttavuus.

Ostin kokeiluun mineraalimeikkipuuterin ja sain kosmetologilta mukaani esitteen mineraalimeikkisarjasta nimeltä Jane Iredale. Kyseessä on jo vuosia markkinoilla ollut ”the mineraalimeikkisarja”, jota kuulemma pidetään mineraalimeikkien äitinä. Siitä myös monet halvemmat merkit ovat kopioita.

Innostuin asiasta ja päätin, että annan nyt ensin mineraalimeikkipuuterille mahdollisuuden näyttää voimansa. Mietin myös sitä, olisiko mineraalimeikeistä apua ihoni epäpuhtauksiin? Antaisivatko ne kesällä hieman päivettyneille kasvoilleni riittävän tasaisuuden? Voisiko kesäksi riittää pelkkä meikkipuuteri? Pystyisinkö kesällä jättää meikkivoiteen kokonaan pois käytöstäni? Olen nyt reilun viikon tuotetta kokeillut, joten vielä en osaa kertoa omasta kokemuksestani sen enempää.

Mihin mineraalimeikkien teho perustuu?

Ja mitä trendikäs mineraalimeikki oikein tarkoittaa? Aito mineraalimeikki ei sisällä niitä tukkivia ainesosia, joita tavanomainen kosmetiikka sisältää. Tukkivia täyteaineita tavallisissa meikeissä ovat muun muassa talkki ja mineraaliöljy, mutta mineraalimeikkien valmistuksessa niitä ei käytetä. Myöskään parabeenejä ei saa käyttää.

Pienen googlettelun tuloksena monessa paikkaa kerrotaan, että markkinoilla on paljon myynnissä ”mineraalikosmetiikka”-nimeä kantavia tuotteita, joiden INCI-listan syynääminen saattaa hyvinkin paljastaa kyseessä olevan feikkituotteen. Jos et itse osaa lukea meikkien tuoteselosteita (kuten minä), niin useimmiten osaavat kosmetologit kyllä pystyvät suosittelemaan hyviä tuotteita ja merkkejä.

Kannattaa siis tsekata, mitä tuote oikeasti sisältää, jos hakee nimenomaan aitoa mineraalikosmetiikkaa.

Ovatko mineraalimeikit parempia iholle?

Sanotaan, että mineraalimeikki ei aiheuta finnejä ja se antaa ihon hengittää paremmin verrattuna tavallisiin meikkeihin, jotka tekevät iholle raskaan kuoren. Varsinkin kesällä lämpimässä kelissä iho hautuu paksun meikin alla ja siksi olisikin parempi löytää kevyempiä vaihtoehtoja kesälle. Tosin itse aion kesämökillä ja muutenkin kesäaikaan painella menemään ilman minkäänlaista meikkiä. Haluan, että ihoni pääsee hengittämään kesällä kun koko pitkän talven se on saanut arkipäivinä kestää meikkauksen.

Itselläni ihon kunnon muutokset ovat hormonaalisia, kaiken tämän raskaushormonimyrskyn keskellä, mutta uskon silti, että myös mineraalimeikit voivat olla siinäkin avuksi hoitamaan iso kuulaaksi ja puhtaammaksi. Toivossa on ainakin hyvä elää.

Testasin kosmetologikäynnin päätteeksi Iredale-sarjan meikkipuuteria, jota siis laitettiin iholle heti kosmetologisen hoidon jälkeen. Yleensähän kosmetologit suosittelevat, ettei kasvoille kannattaisi laittaa mitään heti hoidon päätteeksi, mutta koska Iredalen tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyjä, ei ihontukkeutumisvaaraa kuulemma ole.

Tuote tuntui kieltämättä ihanan kevyeltä kasvoilla, mutta tasoitti kuitenkin hoidon jäkeistä punotusta kasvoilla. Mutta eihän se silti ilmainen ollut ja siinä tullaankin varmaan mineraalimeikkien huonoon puoleen. Markettimeikkejä kun saa halvalla, mutta mineraalimeikkien kohdalla kukkaron nyörejä on avattava enemmän. Hinnasta huolimatta ostin puuterin ja päätin, että siitä tulee kevyt kesämeikkini ja kuulaan ihon salaisuus.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog