Kodikas, oman näköinen, avara, valoisa, vaalea, seesteinen. Tuntuu omalta ja siellä on hyvä olla. Rakkaita tavaroita ja ajan kerrostumaa. Erilaisia pintoja, kaunis valaistus. Yksinkertaista, mutta ei liian pelkistettyä. Skandinaavisen linjakasta ja kuitenkin lämpimän tunnelmallista. Jopa vähän romantiikkaa ja hempeyttä. Hyvää mieltä ja iloista energiaa. Rauhallisuutta ja seesteisyyttä. Siinä asioita, jotka kuvaavat omia ajatustani unelmien kodistani ja sisustuksesta.

Without leaps of imagination or dreaming, we lose the excitement of possibilities. Dreaming, after all is a form of planning. – Gloria Steinem

You have to have a dream so you can get up in the morning. – Billy Wilder

Dreams are often most profound when they seem the most crazy. – Sigmund Freud

Olen aina ollut unelmoija. Ainakin jollain tasolla. Omissa ajatuksissa on aika ajoin ihana olla – viipyä niissä ja makustella. Yksi unelmointini kohde on kotimme. Unealmien kotimme nimittäin. Millainen unelmien kotimme voisi olla? Missä se sijaitsisi? Minkä kokoinen se olisi? Millainen henki unelmien kodissa olisi? Millainen sisustus ja tunnelma kodissa vallitsisi? Selailen usein Pinterestissä tai Instagramissa kauniita sisustustilejä, inspiroidun ja ihastun.

Unelmoiminen, mahdottoman tavoittelu ja suuretkaan tavoitteet eivät tarkoita sitä, ettenkö olisi tyytyväinen nyt ja tässä hetkessä. Kyllä olen, mutta siitä huolimatta saan unelmoida, koska se tekee minulle niin hyvää. Se tekee onnelliseksi. Pitää mielen virkeänä ja antaa elämän elolle jotain suuntaa mihin kulkea, ihan vain vaikka alitajuntaisesti.

Hyvinkin voi olla, ettemme koskaan tule toteuttamaan suomalaista unelmaa omakotitalosta. Sen sijaan voimmekin asua vielä monta vuotta kaupunkiasunnossa, pienemmissä neliöissä ja tehdä siitä kotoisan ja haaveilla kesämökistä ja avarammasta tilasta. Erilaisia unelmia ja ajatuksia tulevaisuudesta saa minun mielestä olla. Vai mitä olet mieltä? Oletko unelmoija ja mietit tulevaa vai onko mukavampi pysyä kiinni vain tässä hetkessä ja siinä mitä sinulla nyt on?

Unelmarikasta viikonloppua toivottelen ja siirryn samalla neljän viikon kesälomalle niin että lompsis. Tekee niin hyvää. Loma siis. On sitten vaikka enemmän aikaa unelmoida. :)

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

  1. […] Ajatuksia unelmakodista ja unelmoimisesta […]