Nyt toisella lomaviikolla alkaa sykkeet laskea. Rento lomamieli alkaa olla saavutettu.

Parhaimpia asioita kesällä ja lomalla ovat nukkuminen (niin myöhään kuin kulloinkin haluaa), rauhalliset aamupalat hiljakseltaan maailman menoon heräten sekä meren ja järven laineiden liplatuksen ihmettely. Katsellen kaukaisuuteen ilman sen ihmeempiä ajatuksia mielessä. Lomalla ehtii paremmin huomaamaan myös kaiken kauniin – ne pienet hetketkin, jotka arkena voivat mennä ohi huomaamatta. Nyt on aikaa.

Olen joskus aikaisemminkin huomannut, että ensimmäinen lomaviikko ei ole minulle se kaikista paras tai helpoin. Minulla kestää hetken aikaa, että pääsen lomatunnelmaan. Ehkä joku muukin tunnistaa itsessään saman? Vai olenko kenties kummajainen. heh.

Ensimmäisellä viikolla minä vielä kummastelen ja ihmettelen, että mitä tällä kaikella ajalla nyt tekisi. Olen arki-ihminen, tykkään arjesta ja sitten kun loma vihdoin koittaa, niin kestääkin hetken, että sykkeet laskee. Osaako sitä ottaa rennosti ja relata? Vai haluaako sitä koko lomaksi suunnitella ohjelmaa ja tekemistä? Sopivassa suhteessa molempia ehkäpä? Lomailukin – ainakin aluksi – voi olla hieman vaikeaa.

Nyt voin kuitenkin todeta, että on helppo hengittää ja sykkeet ovat laskeneet. Loma tekee mielelle hyvää – ihanaa olla rakkaiden seurassa ja olla vaan.

Täällä Pietarsaaressa olemme jatkaneet kesäloman viettoa Danielin perheen luona. Olemme mökkeilleet, käyneet kalassa, maanneet rantahiekalla, käyneet piknikillä, uineet, saunoneet, syöneet hyvin ja urheilleet hyvällä mielellä minkä näillä helteillä on jaksanut. Kirpputorilta kävin myös yhtenä päivänä bongaamassa ison kasan ihania vauvan vaatteita muutamalla eurolla.

Tämän postauksen kuvat otin kalastusreissullamme toissapäivänä. Keksimme vielä ilta kahdeksalta lähteä kalaan – ajatuksena oli saada seuraavalle päivälle ainekset kalakeittoon. Onnistuimme suunnitelmassamme, sillä minun virveliin tarttui lopulta ennen puoltayötä 7,14 kilon kuha. Daniel taisteli kalan hienosti veneeseen minun kiljuessa hurraa huutoja tyynellä merellä. Varmaan joku muukin huomasi, että saimme kalan. Siitä on riittänyt aineksia kuhakeittoon ja suurimman osan saimme pakkaseenkin syksyn lämpimiä kalakeittoja odottamaan. :)

Tänään illalla pakkaamme auton valmiiksi ja huomisaamuksi laitamme kellot herättämään puoli kuudeksi. Suuntaamme nimittäin aamulautalla Vaasasta Uumajaan ja ajelemme Ruotsin rannikkoa pitkin etelään kohti Tukholmaa. Seuraavat blogikuulumiset kirjoittelen sitten Ruotsin puolelta varmaankin hotellin sängyltä.

Aurinkoisia kesäpäivä!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog