synnytysvalmennus8

synnytysvalmennus7

Olimme Danielin kanssa tänään Helsingin kaupungin tarjoamassa perhevalmennuksessa, joka oli nyt toisella tapaamiskerralla synnytysvalmennus. Olin alunperin miettinyt (hiukan epäillen), että onkohan sinne järkeä mennä  ja saakohan niistä parista tunnista tarpeellista tietoa ennen synnytystä.

Paikka alkoi aamusella täyttyä maha pystyssä olevista äideistä ja enemmän tai vähemmän hämillään olevista tulevista iseistä. Fiilis oli jopa jotenkin hassu. Ilmassa oli selvästi jännitystä ja jossain määrin myös hämmennystä. Jokainen tutkaili katseillaan toinen toisiaan, miettien varmasti että milläköhän viikolla tuo ja tuo mahtaa olla. Joku saattoi miettiä että miksi tuo äiti näyttää yhä edelleen niin freesiltä, kun itse on kuin viimeisiä vetelevä räsynukke. Ja miksi tuolla naisella ei näytä olevan yhtään ylimääräistä, vain pieni vatsan kumpu, kun taas joku toinen tuntee itsensä valtavaksi valaaksi. Mielenkiintoisia ajatuksia liikkui varmasti paikalla olijoiden aivosopukoissa.

Ja taas sain huomata kuinka erilaisia raskaudet ovat. Paikalla oli ehkä noin kaksikymmentä odottavaa äitiä puolisoineen ja yhtä monta erilaista raskautta ja raskausmahaa.