Ajattelin aloittaa tällaista ”Päivä minun kanssani” -postaussarjaa, koska muiden blogeista ainakin itse tykkään lukea sellaisia tekstejä. Että millaiselta arkinen meno täällä blogin takana oikeasti näyttää? Millaisia minun päiväni ovat? Vaikkakin tällä hetkellä äitiyslomasta johtuen päiväni ovat aika rentoja ja poikkeuksellisiakin siinä mielessä, että nyt minulla on tosi hyvin aikaa tehdä kaikkea normaalista poikkeavaa: nähdä usein kavereita ja puuhata sellaisia asioita, joihin työssäkäyvänä ei ole arkipäivinä mahdollisuutta.

Tässä siis eilinen päiväni:

6:30 Daniel heräsi jo puoli seitsemältä, puki lenkkivaatteet päälle ja suuntasi puolen tunnin aamulenkille. Daniel käy pari kolme kertaa viikossa aamulenkillä ja ihailen kyllä tuota taitoa hänessä. Aikaisetkaan aamulenkit eivät tunnu olevan hänelle suoritus eikä mikään, vaan hän oikeasti nauttii juoksusta aamun valjetessa ja tulee aina yhtä iloisena lenkiltä takaisin. Minä vielä torkuin sängyssä puolisen tuntia, kunnes Daniel palasi lenkiltä. Aamulenkin jälkeen Daniel napsauttaa kahvinkeittimen päälle, käy suihkussa, pukee ja alkaa valmistaa aamupalaa. Tällä kertaa söimme aamupalaksi leipää, vaikka muuten keitämme lähes joka aamu kaurapuuron ja syömme sen marjojen, omenahillon ja raejuuston kanssa.

7:15 Syömme aamupalan olohuoneessa ja katselemme hetken Maikkarin aamu-tv:tä, missä keskustellaan suomalaisesta työstä ja yrittäjyydestä. Mielenkiintoista keskustelua, joka herätti myös meissä ajatuksia, joita siinä aamupalaa syödessä samalla juttelimme.

pa%cc%88iva%cc%88-kanssani

8:00 Danielilla oli tiedossa etäpäivä, joten työmatkana oli siirtyminen olohuoneesta työpöydän ääreen. Kahdeksan jälkeen Daniel aloitti jo videopuhelun tietokoneen kautta ja minä siivosin keittiöstä aamupala tarvikkeet jääkaappiin, laitoin yhden koneellisen vauvanvaatteita pesukoneeseen pyörimään ja petasin sänkymme. Tällä hetkellä teen meillä aika paljon kotihommia, koska on niin paljon aikaa. Danielilla on siis hyvä kotipalvelu, sillä laitan meille useimmiten ruuat, siivoilen, pesen pyykkiä ja käyn kaupassa päivän aikana. Illat voidaan sitten tehdä mitä lystää ja viettää aikaa yhdessä. :)

9:20 Lähdin ajamaan Espoota kohti, koska olimme sopineet Candy on the run blogin Karoliinan kanssa kävelylenkin ja lounastreffit kello kymmeneksi. Varasin matkaan 40 minuuttia, koska ajattelin kehä ykkösellä olevan aamuruuhkaa, mutta eihän siellä mitään ollut. Perjantaina monet tekee etäpäivää ja sen huomaa kyllä pääkaupunkiseudun liikenteessäkin. Aika sujuvasti sain siis ajella Espooseen ja kymmenen aikaan olinkin jo Karoliinan ovella kolkuttelemassa.

10:00 Puettiin Karoliinan ihanalle Isla-tytöllekin ulkoiluvaatteet päälle ja suunnattiin ulos aurinkoon vaunulenkille. Otetiin myös mukaan Karoliinan koira, joka sai samalla reilun tunnin kävelylenkin. Karoliinaan olen tutustunut somen ja bloggaamisen kautta, ja pian meitä yhdistää juoksuharrastuksen lisäksi myös vauvaelämä. Vaikkei Isla enää mikään vauva olekaan, iso 10 kk neiti. Karoliinan kanssa oli mukava vaihtaa kuulumisia, ja seura on aina yhtä energistä ja inspiroivaa.

pa%cc%88iva%cc%88-kanssani-hillas-fitfashion5

13:00 Lenkin jälkeen peuhattiin Islan kanssa vielä hetki olohuoneen sohvalla: väsytystaktiikka. Hetken päästä Isla olikin jo valmis päiväunille ja nukutus ei kauaa Karoliinalta kestänyt. Minä odottelin sen hetken olkkarissa ja nautiskelin tästä mammaloma-fiiliksestä. Taisin siinä kaikessa hiljaisuudessa ajatella, että miten onkaan siistiä olla vapaalla näin aurinkoisena perjantaipäivänä ja nähdä kaveria kaikessa rauhassa. Islan nukuttamisen jälkeen Karoliina laittoi meille lounassalaatit – ihanat fetasalaatit. Näitä salaatteja saan useasti ihastella Karoliinan Instagram-kuvissa, mutta tällä kertaa sain myös itse herkutella. Oli maistuva ja täyttävä lounas, kiitos!

Lounaan jälkeen keitettiin vielä kahvit, Karoliina nautti hiljaisesta päiväuniajasta (tätä kai itsekin vielä jonain päivänä arvostan, kun talo hiljenee hetkeksi) ja höpöteltiin yhdessä vielä kaikessa rauhassa. Juttua riitti raskauteen, vauvajuttuihin, juoksuun ja työelämän kuvioihin liittyen. Karoliinakin tosiaan bloggaa ja meitä yhdistää myös se, että olemme molemmat markkinointialalla duunissa. Karoliina aloitti hetki sitten uudessa startup-yrityksessä työskentelyn markkinoinnin parissa, joten vaihdoimme myös muutaman ajatuksen ja sparrasimme ideoita siihen liittyen. Selvästi inspiroiduin, kun sain hetken miettiä myös markkinoinnin kiemuroita ja vähän ne työaivot sieltä puski esiin. Markkinoinnin hommat ovat siinä mielessä luovia, että sparraaminen, suunnittelu, ajatusten vaihto ja ideointi toisen kanssa ovat kultaakin kalliimpaa.

14:00 Lähdin ajelemaan takaisin kotiinpäin, mutta matkalla pysähdyin vielä Nella ja Nuttu – lastenvaate kirpputorille Espoon keskukseen tekemään täsmälöytöjä. Osan vaatteista tulevalle vauvallemme olen ostanut uutena, mutta paljon olen bongannut myös halvalla kirpputoreilta. Pienet vauvat kun kasvavat niin nopeasti ulos vaatteistaan. Kirpputoreilta löytää lähes uudenveroisia vauvanvaatteita, jotka olen sitten kotona pessyt ja viikannut vaatekaappiin. Tuntuu jotenkin mahtavalta, että parilla kympillä saa ison muovikassillisen hyvälaatuista vaatetta. Taaperoikäisten vaatteet kuluvat sitten käytössä enemmän, joten voi olla, ettei tulevaisuudessa löytöjen tekeminen olekaan enää yhtä helppoa. Saa nähdä.