Yhteistyössä kauneushoitola Sara H. kanssa.

Jostain syystä viime aikoina epäpuhtaan ihon ongelmat, hormonaaliset epätasapainot, niistä aiheutuvat ihon tukkeumat ja aikuisiän akne ovat olleet ystäväpiirissäni ja blogeissakin puheenaiheena – tuntuu että meistä naisista aika moni kärsii tänä päivänä näistä päänvaivoista. Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoitoon olen itse löytänyt apua muutamista asioista, jotka ajattelin jakaa myös teille – kaikille niille, jotka samojen asioiden kanssa painiskelette.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

yonka-paris-ihonhoito-sara-h2

Noin vuosi sitten ihoni meni hormonaalisten muutosten takia lyhyessä ajassa minun mittapuullani huonoon kuntoon. Muutamassa viikossa epäpuhtaudet lisääntyivät kasvoillani silminnähden ja ihoni meni sellaiseen kuntoon, että meinasi vetää mielenkin matalaksi. Ihotautilääkäri lopulta totesi kysymyksessä olevan aikuisiän aknen, josta kirjoittelin blogiin vuoden vaihteessa. Kun on nuoruusiän tottunut hyvään ihoon, on se aika iso kolaus kun iho meneekin yht’äkkiä selvästi huonommaksi – vaikka mitä tekisi.

Viime kevät menikin sitten ihoa hoitaessa ja näppyjen kanssa selvitessä. Töissä verhosin epäpuhtaan ihon meikkivoiteella ja kotona hoidin ihoa välillä varmaan liikaakin. Kokeilin muutoksia ruokavaliossa ja kävin erilaisissa kasvohoidoissa. Söin lisäravinteita ja käytin rahaa erilaisiin tuotteisiin. Kaikenlaista tuli testattua. Paremmalla ja huonommalla menestyksellä.

Hyviksi havaittuja ja tehokkaita ihonhoitovinkkejä hormonaalisesti oikuttelevalle iholle on onneksi olemassa ja ajattelin tässä postauksessa jakaa omat parhaat vinkkini. Jos siis leuassasi, otsalla, poskissa tai suun ympärillä iho tuntuu elävän ihan omaa elämäänsä (tukkeutumat, näppylät, epämääräinen röhelö, joskus kipeäkin sellainen), on ongelma hyvin todennäköisesti hormonaalista. Minulla asia oli juuri näin. Teini-iässä epäpuhtauksia oli silloin tällöin kasvojen t-alueella, mutta hormonaaliset epäpuhtaudet ilmestyivät juurikin ennen niin pehmeisiin poskiini ja suun ympärille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA