Hankinnat vauvalle ennen syntymää

Täällä ollaan edelleen ”yhtenä kappaleena”, kuten niin moni minulta nyt lasketun ajan jälkeen vitsikkäästi kyselee. Ei tässä paljon muuta voi kuin odotella. ”Milloinkas olet ajatellut synnyttää?” -kysymykset on muuten ärsyttävimpiä kysymyksiä. Sitä kun on paha mennä itse etukäteen sanomaan, että milloin synnytän. Tulee kun on tullakseen. Huomattavissa pientä turhautumista? Ei sentään. 😀 Nautinnollisia viimeisiä päiviä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onhan se tosiaan ihanaa, että tulevalla vauvalla on jo nyt niin paljon odottajia ja tulevia hoitajia. Aikuisten oikeesti on ihan mukavaa, kun kuulumisia kysellään ja viestejä pukkaa. <3 Se on kuitenkin mielenkiintoista, miten pitkiltä päivät nyt lasketun ajan jälkeen alkavat tuntua. Kaikki on valmista, koti siisti, olen levännyt ja liikkunut, mutta silti en enää halua tehdä sen suurempia suunnitelmia tai lähteä kovin kauas mitään puuhailemaan. Sittenhän ne päivät alkaakin tuntua pitkiltä. Katso siinä sitten telkkaria ja yritä olla tosi zen.

Sanoin jo Danielille, että jos vauvaa ei kuulu huomiseen mennessä, niin siinä tapauksessa keksitään jotain kivaa tekemistä viikonlopulle. Mennään vaikka Nuuksioon retkelle tai illalla elokuviin katsomaan Bridget Jonesin vauvaleffa – jos se vaikka auttaisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvailin vähän hankintoja, joita olemme vauvaa varten tehneet. Nykypäivän ostelu- ja shoppailukulttuurissa vauvan tuloa varten voisi kuluttaa loputtoman määrän rahaa. Vauvantarvikeliikkeet pursuavat vaikka mitä mielenkiintoista tavaraa, verkkokauppojen mainokset vilkkuvat Facebook-seinälläni ja Instagramissa myös tulee seurattua ihania mammatilejä, jotka houkuttelevat hankkimaan vielä pari ihanaa vaatekappaletta tulevalle nyytille. Näissä kohdissa olen kuitenkin yrittänyt laittaa jäitä hattuun. Asumme kaksiossa, joten ihan loputtomasti tänne kotiimme ei vauvatavaraa mahdukkaan.

Tässä listaa, mitä meiltä jo löytyy:

hillas-blogi1

Lastenvaunut. Meidän lemppareiksi valikoitui X-Lander Run yhdistelmävaunut, joihin saa aluksi kiinnitettyä kuomukopan tai turvakaukalon ja sitten myöhemmin samasta rungosta saa tehtyä juoksurattaat. Ei siis tavitse hankkia useampia vaunuja, vaan noita samoja saa muokattua lapsen kasvun mukaan. Ja juoksurattaat oli muutenkin meidän prioriteetti. Kun juoksijoita ollaan, niin meille on tärkeä juttu saada myös lenkit hyödynnettyä joskus vaunutteluun. 🙂

Kantoreppu. Ensin ajattelin, että haluaisin hankkia kantoliinan, jossa vauvaa olisi helppo kantaa. Kantoliinaan nyytin saa laitettua jo todella pienenä. Saimme kuitenkin sukulaisilta Manducan kantorepun, joten kantoliina on jäänyt sitten hankkimatta. Monet vaan sanoo, että kantoliina on ehdoton, varsinkin jos vauva haluaa olla kaiken aikaa sylissä. Kotonakin on helppo olla liikkeessä, kun toinen on rinnalla kyydissä ja tuntee olevansa turvassa. Tuo Manducan kantoreppu vaikuttaa kyllä laadukkaalta, joten eiköhän sekin käyttöön tule. Tämäkin asia tosin selviää sitten käytännössä, kun arki lähtee rullaamaan. Missä vauva sitten viihtyy…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaatteita. Ihania pieniä söpöjä vaatteita, joita voisin hypistellä loputtomiin. Suurimman osan vaatteista olen ostanut kirppareilta ja tietenkin paljon vaatteita tuli myös äitiyspakkauksen mukana. Kirppareilta olen tehnyt ihan mahtavia löytöjä ja monet pienet vaatteet tuntuu uudenveroisilta. Sitten vähän spesiaalimpia juttuja tai todella kauniita vaatteita olen hankkinut muun muassa Lindexin ja Hennesin lastenvaateosastoilta. Nykyaikana on tarjolla kyllä kaikenlaista ihanaa. Kaapissa odottaa vaatteita koossa 50-74 cm, mutta suurin osa on 56-63 kokoa. Uskon, että niillä päästään aika pitkälle näin alkuun. Ja mieluummin ostan lisää myöhemmin sellaisia vaatteita, jotka koen erityisen tarpeellisiksi. Esimerkiksi mekot ovat ihania, mutta luulenpa että leggingsseille ja trikoopaidoille on aidosti enemmän käyttöä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

–Kehto, pinnasänky ja vauvanpesä. Pinnasänky löytyi Jollyroom-verkkokaupan alesta 60 eurolla ja kehto on kulkenut suvussamme jo useammalla sukupolvella. Nämä hankinnat olivat siis edulliset. Pinnasänkyyn olen hankkinut patjan, peiton ja lakanat, mutta kehtoon löytyi kaikki tarvittava äitiyspakkauksesta. Myöhemmin voisin ommella lakanoita ihan hyvin itsekin, mutta tällä kertaa menin sieltä mistä aita on matalin ja ostin ihanat lakanat suoraan Hemtexistä. Kaikki lakanat ja vaatteet olen pessyt kertaalleen pesukoneessa. Sänky on tosin ollut pedattuna jo yli kuukauden, joten täytyy varmaan vielä tomuttaa pölyt pois huomisen viikkosiivouksen yhteydessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Turvakaukalo autoon on samaa merkkiä vaunujen kanssa, ja on siten yhteensopiva ja yhdistettävissä myös vaunuihin. Turvakaukalossa ei sen kummempaa, mutta valitsimme tukevan ja siinä emme säästelleet. Autossa matkustaminen pitää olla turvallista, joten valitsimme tukevan istuimen, joka ei ole ihan kevyimmästä päästä.

– Hoitopöytä vessaan tai oikeastaan vain hoitopöydän tarvikkeet ja Ikeasta 7 eurolla sellainen pehmustettu vaipanvaihtoalusta. Meillä on vessassa pieni kodinhoitohuone ja siinä samalla taso, jota tulemme käyttämään hoitopöytänä. Päätimme olla hankkimatta erillistä hoitopöytää, koska uskomme vaipan vaihdon onnistuvan parhaiten wc:n yhteydessä. Asuntomme on kaksio, joten sekin oli yksi syy, ettei voi määräänsä enempää olla tavaraa. Alkaa muuten tila loppumaan kesken. 😀

 

hillas-blogi-3

–Leluja ja sitteri. Mitään lelua en ole itse ostanut, vaan olemme saaneet niitä lahjaksi babyshowereiden yhteydessä ja muuten vaan perheeltä/ystäviltä. Siskoni kaveri teki myös sitterin osalta todellisen löydön ja siksi meiltä löytyy nyt myös sitteri.

Näiden isompien hankintojen lisäksi hoitopöydältä löytyy tietenkin jo kaikenlaista tarpeellista tilpehööriä: vaippoja, öljyä, puhdistuspyyhkeitä, topseja, harsoja, puhdistusainetta, talkkia, kuumemittari, kynsisakset, tutteja ja tuttipullo ja sen sellaista. Muuta en nyt tällä hetkellä osaa oikein sanoa, että mitä tullaan tarvitsemaan, mutta eiköhän kaiken saa hankittua tarpeen mukaankin sitten myöhemmin? Esimerkiksi rintapumppua en ole vielä hankkinut, katsotaan sitten myöhemmin tilanteen mukaan. Myös Danielin serkku on luvannut antaa omansa lainaan, häneltä kuulemma kyseinen kapistus jäi täysin käyttämättä, koska maitoa tuli sopiva määrä. Eiköhän näillä tarvikkeilla päästä hyvin vauvaelämää aloittamaan.

Ja vaikka tästä kovin materialistinen postaus lopulta tulikin niin kaikkein tärkein asia on tietenkin saada nyytti syliin ja tänne meidän elämään. Siinä ei kait paljon muuta tarvita kuin läheisyyttä, syliä ja tissiä. <3

Puuttuuko sun mielestä listalta joku todellakin must juttu? 

Ihanaa päivää kaikille, mä jatkan hautomista.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

0

You may also like

6 kommenttia

 1. Ihania vaatteita kuvissa! Meillä vauva nyt 2kk enkä keksi mitään muuta lisättävää kuin imetystyyny. Itse käytiin sellainen ostamassa matkalla synnäriltä kotiin, ja se on mahtava niska-hartiaseudun säästäjä niin imettäjälle kuin pulloruokkijalle 😉

  0
  1. Imetystyynyä minulta ei tosiaan vielä löydy, mutta voin kyllä hyvin kuvitella sen tarpeelliseksi asiaksi, jos kovin monta tuntia tissittelee samassa asennossa. Että täytyypä laittaa korvan taakse. Onnea sinne vauvasta ja ihanaa viikkoa! <3

   0
 2. Heippa! Ja pahoitteluni, jos olen lukenut huolimattomasti enkä huomannut, mutta olisin kysynyt mistä tuo vauvapesä on hankittu? Itse kun tahtoisin juuri tuollaisen norsukuosin!<3 Hyvää odotusta, ja toivottavasti saatte nyytin syliin pian! Itselläni vielä muutama viikko laskettuun. 🙂

  0
 3. Moi!
  Kantoreppu on toimiva vastasyntyneen kanssa ja myös myöhemmässä vaiheessa.
  Itse koin imetystyynyn pelastukseksi päivin ja öin. Siitä oli hyvä muokata sopiva ”mytty”/kasa, mihin tukea oma käsi, kun vauva alkoi painaa. Selkää säästi paljon!
  Myös liivinsuojat kannattaa laittaa kauppalistalle.
  Itkuhälytin helpotti elämää ja oli päivittäin käytössä kotona tai kyläpaikassa. Voi hyvin mielin jättää vauvan ulos nukkumaan.
  Ja hyödyllisiä on kosteussuojaksi myytävät alustat vaikka sohvalle viltin alle, missä vauva pötköttelee. Se oli myös käytössä omassa sängyssä, kun heräsi itse maitolammikosta aamulla 😉
  Hyvä ja helposti avattava iso juomapullo itselle. Ja kotiin valmiiksi särkylääkettä.
  Synnytystä varten ostettu lämpöpussi auttoi myöhemmin myös hartioiden olotiloihin.
  Hyvää loppuodotusta! Mikä ihana lahja kohta tupsahtaa teidän elämään.

  0
  1. Kiitos Emma ihanasta kommentistasi ja hyvistä vinkeistä. Tässä lueteltuna varmasti monta tärkeää asiaa, joita ei näin ensikertalaisena osaa ottaa huomioon. Mutta hyvä saada vinkkiä jo näin etukäteen. Nuo kosteussuojat kuulostaa muun muassa tuiki tarpeellisilta. 😀 Ja itkuhälytin varmaan myös sellainen, joka tulee ostoslistalle jossain vaiheessa. Kiitos tsempeistä, vielä sitä ei ihan ymmärräkään, mitä nurkan takana odottaa. <3 🙂

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *