Täällä ollaan edelleen ”yhtenä kappaleena”, kuten niin moni minulta nyt lasketun ajan jälkeen vitsikkäästi kyselee. Ei tässä paljon muuta voi kuin odotella. ”Milloinkas olet ajatellut synnyttää?” -kysymykset on muuten ärsyttävimpiä kysymyksiä. Sitä kun on paha mennä itse etukäteen sanomaan, että milloin synnytän. Tulee kun on tullakseen. Huomattavissa pientä turhautumista? Ei sentään. :D Nautinnollisia viimeisiä päiviä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onhan se tosiaan ihanaa, että tulevalla vauvalla on jo nyt niin paljon odottajia ja tulevia hoitajia. Aikuisten oikeesti on ihan mukavaa, kun kuulumisia kysellään ja viestejä pukkaa. <3 Se on kuitenkin mielenkiintoista, miten pitkiltä päivät nyt lasketun ajan jälkeen alkavat tuntua. Kaikki on valmista, koti siisti, olen levännyt ja liikkunut, mutta silti en enää halua tehdä sen suurempia suunnitelmia tai lähteä kovin kauas mitään puuhailemaan. Sittenhän ne päivät alkaakin tuntua pitkiltä. Katso siinä sitten telkkaria ja yritä olla tosi zen.

Sanoin jo Danielille, että jos vauvaa ei kuulu huomiseen mennessä, niin siinä tapauksessa keksitään jotain kivaa tekemistä viikonlopulle. Mennään vaikka Nuuksioon retkelle tai illalla elokuviin katsomaan Bridget Jonesin vauvaleffa – jos se vaikka auttaisi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvailin vähän hankintoja, joita olemme vauvaa varten tehneet. Nykypäivän ostelu- ja shoppailukulttuurissa vauvan tuloa varten voisi kuluttaa loputtoman määrän rahaa. Vauvantarvikeliikkeet pursuavat vaikka mitä mielenkiintoista tavaraa, verkkokauppojen mainokset vilkkuvat Facebook-seinälläni ja Instagramissa myös tulee seurattua ihania mammatilejä, jotka houkuttelevat hankkimaan vielä pari ihanaa vaatekappaletta tulevalle nyytille. Näissä kohdissa olen kuitenkin yrittänyt laittaa jäitä hattuun. Asumme kaksiossa, joten ihan loputtomasti tänne kotiimme ei vauvatavaraa mahdukkaan.

Tässä listaa, mitä meiltä jo löytyy:

hillas-blogi1

Lastenvaunut. Meidän lemppareiksi valikoitui X-Lander Run yhdistelmävaunut, joihin saa aluksi kiinnitettyä kuomukopan tai turvakaukalon ja sitten myöhemmin samasta rungosta saa tehtyä juoksurattaat. Ei siis tavitse hankkia useampia vaunuja, vaan noita samoja saa muokattua lapsen kasvun mukaan. Ja juoksurattaat oli muutenkin meidän prioriteetti. Kun juoksijoita ollaan, niin meille on tärkeä juttu saada myös lenkit hyödynnettyä joskus vaunutteluun. :)

Kantoreppu. Ensin ajattelin, että haluaisin hankkia kantoliinan, jossa vauvaa olisi helppo kantaa. Kantoliinaan nyytin saa laitettua jo todella pienenä. Saimme kuitenkin sukulaisilta Manducan kantorepun, joten kantoliina on jäänyt sitten hankkimatta. Monet vaan sanoo, että kantoliina on ehdoton, varsinkin jos vauva haluaa olla kaiken aikaa sylissä. Kotonakin on helppo olla liikkeessä, kun toinen on rinnalla kyydissä ja tuntee olevansa turvassa. Tuo Manducan kantoreppu vaikuttaa kyllä laadukkaalta, joten eiköhän sekin käyttöön tule. Tämäkin asia tosin selviää sitten käytännössä, kun arki lähtee rullaamaan. Missä vauva sitten viihtyy…