vauva-1-kuukautta4

Tervehdys, olen nyt 1 kuukautta vanha vauva ja olen äidin ja iskän rakkain aarre.

Nukun lähes kaiken aikaa vielä. Muuten herään syömään ja minulle vaihdetaan vaippaa. Sitten taas haluan takaisin nukkumaan. Kasvan ja kehityn niin paljon, että tarvitsen paljon unta.

Ensimmäinen kuukausi täällä ulkomaailmassa on ollut todella mielenkiintoinen. Synnyin tänne vauhdilla, vaikka aluksi olinkin 2 viikkoa yliaikaa äidin vatsassa. Olisin viihtynyt vatsassa vieläkin pidempään, siellä oli niin ihanaa ja lämmintä. Joku sitten teki jotain ja minun oli tultava ulos. No, on täälläkin ihan kivaa. Tapasin vihdoin äidin ja iskän, aikaisemmin olin kuullut vain heidän ääntään. Nyt tiedän miltä he näyttävätkin.

Maito maistuu minulle tosi hyvin ja viikossa painoni nousi yli syntymäpainon. Nyt painan jo hienosti yli 4 kiloa. Synnyin 3,8 kiloisena.

Olen jäntevä vauva ja minulla on vahva moro-refleksi.

Nukun äidin ja isän välissä heidän sängyssään, omassa sängyssä en oikein viihdy. Olen nukkunut omassa sängyssä ehkä 10 minuuttia. Kuka yksin haluaisi olla.

Tykkään olla muutenkin kaiken aikaa jonkun lähellä. Olen sylivauva ja haluan että äitini kantaa minua paljon. Se on ihanaa. Joskus äiti kyllä vähän ihmettelee, kun ei melkein ehdi käydä vessassa, koska silloinkin haluaisin olla hänen sylissään.

Iltaisin olen vähän itkuinen, joskus jopa muutaman tunnin. Mutta se on vaan siksi, kun päivät ovat tosi rankkoja näin pienelle ihmiselle. Sitten iltaisin olen tosi väsynyt ja haluan vähän itkeä ennen kuin nukahdan. Muuten nukun öitäni aika hyvin, mutta syön monta kertaa. Äitiä vähän tämä alku on väsyttänyt, mutta minä tarvitsen yölläkin usein ruokaa, jotta kasvan isoksi tytöksi.

Leluista en vielä ymmärrä mitään, mutta valoista tykkään. Kaikki kirkkaat lamput kiinnostavat minua ja tykkään tuijotella niitä.

Vatsani toimii hyvin ja olen aloittanut syömään jo d-vitamiinia, jotta luuni kehittyvät vahvoiksi.

Tykkään olla vielä lähinnä äidin kanssa kotona. Joskus käymme vaunuilla lenkillä ja muutaman kerran olen päässyt ruokakauppaan.

Sellaista minulle kuuluu.

-Hilla ja vauva

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

  1. […] Tervehdys, olen nyt 2 kuukautta vanha vauva ja kasvan kovaa vauhtia. Viimeksi kirjoitin terveiset kun olin 1 kuukautta vanha. […]

  2. […] Vauva 1 kuukautta – kuukausikuulumiset […]

  3. […] Vauva 1 kuukautta – kuukausikuulumiset […]