Ensinnäkin kiitos kaikille edelliseen Synnytyskertomus blogitekstiini kommentoineille niin blogissa, Instagramissa kuin Facebookissa. Vastailen kaikkiin kommentteihin kyllä, eilinen vain oli niin kiireinen päivä, etten hetkeksikään ehtinyt koneen ääreen. Sain myös puhelimeeni aika monta viestiä, että olipa mielenkiintoinen teksti ja kiva kun jaoit tarinasi. Kuulemma niitä raskausmahoja ja vauvoja näkee, mutta jotain tapahtuu siinä välissä sairaalan seinien sisäpuolella mistä ei paljoa mitään tiedäkään. :)

perjantain-parhaat1

Mutta nyt niihin perjantain parhaisiin.

Pitkät yöunet viime yönä oli parhautta. Taidan muuten nykyään aika usein mainita jotain nukkumiseen liittyvää täällä blogissa, mutta niin sitä perustarpeet tulevat tärkeimmiksi ensimmäisinä viikkoina vauvan kanssa. Nukkuminen, syöminen, ulkoilu ja oma perhe. Nukahdimme eilen illalla klo 23:00 ja aamulla heräsimme 10 aikoihin. 11 tunnin unet siis. :) Tällaisten unien voimilla jaksaa pari huonompaakin yötä, mutta tottakai toivon ja uskon, että tällaisia unia tulee jatkossakin.

Sain Danielin siskon seurakseni nyt loppuviikoksi. On ollut ihanaa olla vauvan kanssa kotona ihan rauhassa omissa oloissa, mutta oli myös tosi kiva saada seuraa. Danielin sisko on vielä opiskelija, joten hänellä oli mahdollisuus tulla seurakseni muutamaksi päiväksi Vaasasta Pietarsaareen. Samalla täti pääsi vauvnhoitopuuhiin. Olemme käyneet valoisan aikaan kävelylenkeillä, laittaneet ruokaa yhdessä ja hoitaneet vauvaa vuoron perään. Eilen vauvan nukkuessa päiväunia saimme myös tehtyä yhden online joogatunnin netin kautta keittiön lattialla. Joogan jälkeen molemmat olimme niin rentoutuneita, hyvä kun jaksoimme nousta enää lattialta ylös. Joku kuitenkin huuteli vaunuissa, joten ei auttanut jäädä siihen makoilemaan. ;)

perjantain-parhaat3

Meidän vauva saa nimen (jonka kyllä Instagram-seuraajani jo ainakin tietävät) parin viikon kuluttua. Eilen sain vihdoin tilattua itselleni mekon juhlaa varten. Verkkokauppa oli tällä kertaa sopivin muoto shoppailla, nyt vain toivon, että mekko olisi malliltaan sopiva ja mahtuisi päälleni. Ja muutenkin sellainen, että voisin sen laittaa juhliin päälleni. Tiedättekö kun joskus vaan verkkokaupassa vaate näyttää NIIN hyvältä mallin päällä ja sitten kun sen pukee kotona itse päälleen, niin ei voi muuta kuin nauraa… ja irvistää. Parhaimmillaan tai pahimmillaan olen jopa kuvitellut, että vaate näyttäisi tosi hyvältä päälläni ja sitten todellisuus onkin jotain ihan muuta.. Aijai. Joten nähtäväksi jää sopiiko mekko, mutta nyt se on ainakin tilattu. Tietääkö joku muuten hyvää kampaajaa Helsingin alueella? Sellaisen joka osaisi laittaa kauniita kampauksia? Saa vinkata kommenttiboksiin. :) Haluaisin juhliin sileän nutturan, aika yksinkertaisen, tuonne vähän alemmas lähelle niskaa.

Perjantain parhautta on myös alkava viikonloppu, jonka saamme viettää vielä täällä Pohjanmaalla Pietarsaaressa. Tänään illalla katsomme Ruotsin tv:tä kuten aika moni ruotsinkielinen täällä (heheheh, tiesittekös sitä, minä tiesin vasta sitten kun aloin seurustella ruotsinkielisen kanssa) ja syömme hyvää ruokaa, tacoja. Vain elämää loppui viime viikolla, joten mitä ihmettä sitä nyt perjantai-iltaisin katsoisikaan. Elokuva on ajatuksena ihan kiva, mutta ei käytännössä toimi vauvan kanssa. Juonen seuraaminen ei oikein onnistu, jos eli kun vähän väliä saa käydä vaihtamassa vaippaa, jutella vauvan kanssa, hyssytellä tai kävellä vauva kainalossa ympäri taloa. Siinä saattaa oleelliset juonen käänteet jäädä näkemättä. Raskaana olevat naiset, katsokaa rauhassa niitä elokuvia siellä sohvan pohjalla. Näitä juttuja tajuaa vasta jälkeenpäin. hih. <3

perjantain-parhaat4

Sytytin juuri tulen takkaan ja istun olohuoneen sohvalla naputtelemassa tätä tekstiä. Ulkona tulee kovasti ja on jo pimeää tai no ainakin hämärää. Onneksi sisällä on lämmin ja villasukat ovat jalassani lähes 24/7 tähän aikaan vuodessa. Vaikka pimeys aina syksyisin yllättää, onneksi omalla suhtautumisellaan ja olosuhteilla voi vaikuttaa fiilikseen tosi paljon. Kynttilät, takkatulet, ja myös harrastukset sisätiloissa valoisassa kuten uimahallissa tai kuntosalilla piristävät paljon. Kesällä ei itselleni tule mieleenkään lähteä uimahalliin, mutta nyt oikein odotan että pääsen aloittamaan treenaamisen, juoksua pienissä erissä, pitkiä vaunulenkkejä, kuntosalilla kehonpainotreeniä, sekä palauttavaa uintia ja joogaa. Niillä ajattelin aloittaa treenaamisen, kirjoittelen siitä enemmän lisää seuraavissa postauksissa.

Että sellaisia perjantain parhaita täällä. Mukavaa perjantaita sinnekin!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog