Se on taas perjantai. Tämä viikko oli meidän perheelle aika perusviikko, mutta ensi viikko onkin sitten erilainen. Daniel viettää vauvan syntymän jälkeen toista isyyslomaviikkoaan, joten meillä on mahdollisuus suunnata kotinurkkia kauemmaksi. Lähdemme koko perheen voimin alkuviikosta Iso-Syötteelle hiihtämään ja loppuviikosta ajamme Kainuun Vuokattiin, missä minä hiihdän Vuokatti Hiihdossa 30 kilometriä vapaalla.

Meillä etelässä lumitilanne on jo huononlainen, siksi onkin ihana päästä keräämään kevättalven viimeiset hiihtokilometrit pohjoisen suuntaan. Lahden MM-kisojen aikaan olimme vanhempieni luona Lahdessa, joten siellä tuli hiihdettyä, mutta Helsingissä en ole tehnyt ainuttakaan lenkkiä suksien kanssa. Ensi viikolla Iso-Syötteellä teen pitkiä rauhallisia nautiskelulenkkejä, perjantaina sitten yksi välipäivä ja lauantaina 30 kilometriä vapaalla Vuokatissa. Ajatuksena on mennä enemmänkin nauttimaan tapahtumasta, kuin hiihtää pipo tiukalla reittiä läpi.

Majoitumme Vuokatissa Urheiluopistolla, joten varmasti puuhaamme siellä muutakin kuin hiihdämme. Kävin eilen ostamassa itselleni ja vauvalle uimapuvut, josko vaikka kokeilisimme vauvauintia ensimmäistä kertaa tai menisimme Katinkullan kylpylään kylpemään. Myös Danielin vanhemmat ovat tulossa viettämään viikonloppua meidän kanssa Vuokattiin, joten vauvan hoitoon on luvassa vähän apuja.

Alkuviikolla teemme varmaan mieheni kanssa niin, että toinen meistä hiihtää lenkkinsä aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Lounasaikaan on vuoronvaihto. Sillä tavalla molemmat päästään hiihtolenkeille ja isyyslomalainen saa ihan omaa aikaa vauvan kanssa. ;)

Innolla odotan jo ensi viikon reissua. Saa nähdä, miten vauva jaksaa pitkät matkat autossa, mutta viihdykettä mukaan ja riittävän monta stoppia matkalla, niin eiköhän sekin siitä.

Aurinkoista viikonloppua!

-Hilla

Inst