Onko vappu-brunssin tai piknikin tarjottavat vielä mietinnän alla? Tässä vinkkaan yhdestä super helposta babaanikakusta, joka on silti kostea ja maultaan sopiva monen suuhun. Tykkään itse siitä paljon.

Leivoin tämän tänään vauvan päiväunien aikaan, eikä kauaa kestänyt. Aineet sekaisin vaan, vuokaan ja uuniin.

Tätä banaanikakkua leipoessa saa samalla jo vähän vanhaksi menneet ja ruskettuneet banaanit hyötykäytettyä. Myös siitä syystä tämä on yksi lempparikakuistani. Kuivakakkuna tämä on helppo kantaa mukana vappupiknikille, ilman pelkoa siitä, että kermvaahdot olisi valuneet tai mansikat pomppineet paikoiltaan. Sellainen take away -kakku siis!

Mitäpä tarvitset?

2 kananmunaa
1 dl tummaa siirappia
0,5 dl sokeria
2 banaania muussattuna tai blenredillä blendattuna munien ja kerman kanssa
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa myös maito käy
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja (minä laitoin 3 dl, ja hyvä tuli niinkin)
kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan, voi myös jättää pois

Sekoita kaikki aineet isolla lusikalla kulhossa, lisää joukkoon oman maun mukaan mausteita kanelia ja kardemummaa. Taikina on kuohkeaa ja löysähköä. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kakku tulee tummaksi päältä, mutta sitä ei kannata ihmetellä. Kuuluu asiaan. Varmista kypsyys tikulla, kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä sellaisenaan tai vanilijajäätelön kanssa. Kakku säilyy hyvänä useita päiviä, etenkin jääkaapissa.

Itse yritin tehdä puolitetusta banaanista koristetta kakun päälle, mutta takina oli sen verran löysää, että banaanit ”upposivat” takinaan, eivätkä siksi näy valmiin kakun päällä. Harmi.

Sokerin voit korvata esim stevialla ja gluteenittoman saat vaihtamalla vehnäjauhon gluteenittomiin jauhoihin. Siinäkin mielessä hyvä muokattavaksi.

Iloista viikonloppua ja lähestyvää vappua!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

 

Seuraa Instagramissa