Minusta tulee Health Coach

– Yhteistyössä PT Coaching Academy

Olen aloittanut PTCA® Health Coach -opinnot – minusta tulee hyvinvointivalmentaja. Olen tästä asiasta enemmän kuin innoissani, todella motivoitunut ja iloinen saadessani oppia uutta ja kouluttautua lisää aiheiden ympärillä, jotka kiinnostavat minua. Nyt oli aika kertoa tämä uutinen myös teille lukijoilleni.

Hyvinvointi on ollut pitkään blogini yksi kantavista teemoista. Miten voida kokonaisvaltaisesti hyvin, niin mielen kuin fyysisyyden osalta. Mistä tulee hyvä olo ja mistä palikoista hyvinvointi muodostuu. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jonka hyvinvointiin ravinnon ja liikunnan lisäksi vaikuttavat vahvasti myös mieli ja sosiaaliset suhteet. Hyvinvointivalmentajan opinnoissa minua kiehtoo juuri se, että ihmistä ja valmennettavaa katsotaan kokonaisuutena ja autetaan sillä elämän osa-alueella, jolla tukea tarvitaan.

Olen jo parin vuoden ajan unelmoinut health coach -opinnoista. Kun uskaltaa unelmoida ja tehdä asioita kuunnellen omaa sydäntä, hyviä asioita yleensä tapahtuu – ainakin jossain vaiheessa. Työelämä, yleinen kiire, raskaus ja vauvavuosi ovat pitäneen minua tähän asti sellaisessa moodissa, ettei opintojen aloitus ole ollut mahdollista. Nyt hyvä kohta elämässäni avautui tällaiselle ja siksi tartuin mahdollisuuteen.

Olen iloinen saadessani tehdä yhteistyötä PT Coaching® Academyn kanssa. Tulen kertoman matkastani ja PTCA® Health Coach -opintojeni etenemisestä täällä blogissani. Hyvinvointivalmentajan opinnot koostuvat eri aihealueiden moduuleista, jotka ajoittuvat keväästä ensi jouluun. Teemoina ovat muun muassa optimaalisen terveyden valmentaminen, ravintovalmennus, mentaali valmennus, liikunnallinen aktiivisuus ja fyysisen harjoittelun valmennus, valmennustaitojen kehittäminen ja motivaation valmentaminen. Aihealueiden kirjallisuuden parissa olen viettänyt äitiyslomalaisena jo tovin ja toisen.

Suuremmassa mittakaavassa yksilön lisäksi minua kiinnostaa myös työhyvinvointi. Olen koulutukseltani markkinoinnin ekonomi ja siksi hyvinvointivalmentajan koulutus tukee tähän astista uraani työelämässä. Haluan tehdä omin hartiavoimin sen eteen töitä, että tulevaisuuden työelämässä viihdytään, voidaan hyvin, ja löydetään uusia työn tekemisen muotoja sekä tasapaino vapaa-ajan ja työn välillä. Tehokkuusvaatimukset, kiire, yöunista nipistäminen sekä sosiaalisen median jatkuva läsnäolo ovat muutama esimerkki haasteista, joita kohdataan yksilötason lisäksi myös työelämässä laajemmin.

Koen tällä hetkellä opintojeni suhteen vahvuuteni olevan fyysinen valmennus sekä ravintovalmennus. Niistä haluan oppia lisää, mutta eniten uutta tietoa imen itseeni varmasti mentaalivalmennuksesta ja valmennustaidoista ylipäätään. Kiinnostavia aiheita ovat esimerkiksi addiktioit, motivoituminen, itsensä johtaminen ja läsnäolon voima.

Ensi syksynä tulen blogini kautta etsimään harjoitusasiakkaani, joka saa minulta valmennusta siihen asti karttuneilla taidoillani. Edessäni on hieno matka, josta aion nauttia täysillä koko matkan ajan. Määränpäänä Healt Coach -tutkinto, jonka jälkeen voin olla vaikka sinun apunasi matkalla parempaan hyvinvointiin.

Sellaisia kuulumisia tähän vappuviikonloppuun. Me vietämme vappua ihan kotosalla kolmistaan ilman sen suurempia suunnitelmia. Tuntuu, että vasta juuri oli pääsiäinen ja muutenkin olemme olleet paljon poissa kotoa, joten tähän väliin rauhallinen pitkä viikonloppu, vappu, hyvä ruoka ja pitkät yöunet sopivat oikein hyvin. Toki toivon, että säät edes vähän suosisivat, niin voisimme mennä kävelylle ja vaikka pienelle vappupiknikille puistoon. Ilmapallot ja serpentiinit taitaa jäädä meiltä kuitenkin ostamatta.

Iloista vappua!

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

5 kommenttia

  1. wau,onneksi olkoon 🙂 olet varmasti juuri sopiva tuohon hommaan! olisi ihan mahtavaa olla harjoitusasiakas, kun syksyllä on jo vauva pois mahasta ja varmasti töitä riittäisi joka saralla 😀

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *