– Yhteistyössä PT Coaching Academy

Olen aloittanut PTCA® Health Coach -opinnot – minusta tulee hyvinvointivalmentaja. Olen tästä asiasta enemmän kuin innoissani, todella motivoitunut ja iloinen saadessani oppia uutta ja kouluttautua lisää aiheiden ympärillä, jotka kiinnostavat minua. Nyt oli aika kertoa tämä uutinen myös teille lukijoilleni.

Hyvinvointi on ollut pitkään blogini yksi kantavista teemoista. Miten voida kokonaisvaltaisesti hyvin, niin mielen kuin fyysisyyden osalta. Mistä tulee hyvä olo ja mistä palikoista hyvinvointi muodostuu. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jonka hyvinvointiin ravinnon ja liikunnan lisäksi vaikuttavat vahvasti myös mieli ja sosiaaliset suhteet. Hyvinvointivalmentajan opinnoissa minua kiehtoo juuri se, että ihmistä ja valmennettavaa katsotaan kokonaisuutena ja autetaan sillä elämän osa-alueella, jolla tukea tarvitaan.

Olen jo parin vuoden ajan unelmoinut health coach -opinnoista. Kun uskaltaa unelmoida ja tehdä asioita kuunnellen omaa sydäntä, hyviä asioita yleensä tapahtuu – ainakin jossain vaiheessa. Työelämä, yleinen kiire, raskaus ja vauvavuosi ovat pitäneen minua tähän asti sellaisessa moodissa, ettei opintojen aloitus ole ollut mahdollista. Nyt hyvä kohta elämässäni avautui tällaiselle ja siksi tartuin mahdollisuuteen.

Olen iloinen saadessani tehdä yhteistyötä PT Coaching® Academyn kanssa. Tulen kertoman matkastani ja PTCA® Health Coach -opintojeni etenemisestä täällä blogissani. Hyvinvointivalmentajan opinnot koostuvat eri aihealueiden moduuleista, jotka ajoittuvat keväästä ensi jouluun. Teemoina ovat muun muassa optimaalisen terveyden valmentaminen, ravintovalmennus, mentaali valmennus, liikunnallinen aktiivisuus ja fyysisen harjoittelun valmennus, valmennustaitojen kehittäminen ja motivaation valmentaminen. Aihealueiden kirjallisuuden parissa olen viettänyt äitiyslomalaisena jo tovin ja toisen.

Suuremmassa mittakaavassa yksilön lisäksi minua kiinnostaa myös työhyvinvointi. Olen koulutukseltani markkinoinnin ekonomi ja siksi hyvinvointivalmentajan koulutus tukee tähän astista uraani työelämässä. Haluan tehdä omin hartiavoimin sen eteen töitä, että tulevaisuuden työelämässä viihdytään, voidaan hyvin, ja löydetään uusia työn tekemisen muotoja sekä tasapaino vapaa-ajan ja työn välillä. Tehokkuusvaatimukset, kiire, yöunista nipistäminen sekä sosiaalisen median jatkuva läsnäolo ovat muutama esimerkki haasteista, joita kohdataan yksilötason lisäksi myös työelämässä laajemmin.