Vietämme parhaillaan kesäloman viimeistä viikonloppua. Huomenna palaamme takaisin arkeen, Danielilla jatkuu työt ja matkustamme kotiin Helsinkiin. ”Paluu arkeen” ei herätä minussa mitenkään negatiivisia tunteita, päinvastoin. Kesä, huolettomat kesäpäivät ja perheemme yhteinen loma-aika on ollut ihanaa, mutta tuntuu myös yhtä hyvältä palata rutiinien ääreen ja kotinurkkiin.

Olen aina pitänyt syksystä. Syksyssä on ollut uuden alun tuntua. Vieläkin muistan hyvin ne kouluajat, kun syksy tarkoitti uuden penaalin ja kynien hankintaa. Koulun alkamista oikein odotti. Kesä oli tuntunut ikuisuudelta ja koulussa näki jälleen kaverit pitkän kesäloman jälkeen. Syksyssä on edelleen sitä jotain, samaa tunnetta.

Minun osalta tämä syksy tarkoittaa hoitovapaalla olemista Pikkuässän kanssa. Siinä mielessä erilainen syksy kuin monet aikaisemmat tähän saakka. Leikkipuistoaamuja, kurahousuja, kotilounaita ja vaunulenkkejä, niistä on meidän arkeen paluu tehty. Tuleva syksy varmasti täynnä hauskoja hetkiä pian kävelemään oppivan pikkuisen kanssa. Äitiys ja vanhemmuus vain paranee päivä päivältä kun lapsi kehittyy.

Totta puhuen olen alkanut jokseenkin kaivata myös työtä ja työyhteisöä, vuosi kotona on tehnyt siis tehtävänsä. Mutta se on mielestäni vain ja ainoastaan hyvä asia. :) Toki päivät hoitovapaalla pitää minut kiireisenä, mutta töiden kautta elämään tulee erilaisia haasteita. Niiden pariin on taas jossain vaiheessa kiva päästä, sitten kun niiden aika on.

Eilen kävimme pitkästä aikaa mieheni kanssa vähän juhlimassa. Ystävämme menivät kihloihin kesällä ja pitivät eilen kihlajaisjuhlat kavereilleen täällä Pietarsaaressa. Tämä oli toinen kerta vuoden sisällä, kun olimme mieheni kanssa kahdestaan jossain. Ei sitä ole kaivannut tai oikein ehtinytkään käydä missään, mutta pitkästä aikaa muisti kuinka virkistävää on juhlia ja nähdä ystäviä. Tulimme kuitenkin aikaisin kotiin ja saimme nukuttua hyvät unet ennen aamuherätystä.

Aamulla heräsimme (ilman herätyskelloa tottakai) Pikkuässän ääniin puoli kahdeksan aikaan. Keitimme kahvit, istahdimme sohvan nurkkaan katselemaan pikkuisen leikkejä. Ihana sunnuntain aloitus tässä elämän hetkessä.

Rentoa sunnuntaita sinulle.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog