Olen kirjoitellut viime aikoina todella vähän treenijuttuja ja -vinkkejä, vaikka niitä minulta usein toivotaan. Olenhan minä liikkunut, mutta raportoinut asioista vähemmän täällä blogin puolella. Jospa syksyn tullen rustailisin vähän useammin treenijutuistani, voin ainakin yrittää.

Vauvavuosi on muuttanut sitä, minkälainen rooli liikunnalla on nykyään minulle ja miten paljon voin siihen aikaani laittaa. Tai kuinka paljon jaksan liikkua; välillä olisi aikaa, mutta ei voimia. Uskon kuitenkin, että uusi balanssi on alkanut löytyä ja siksi tuntuu ihanalta kun edessä on syksyiset polkulenkit ja joogatunnit. En väkisinkään yritä liikkua liikaa, vaan kuuntelen ennen kaikkea omaaa oloa. Liikunnan pitää antaa voimia, ei viedä niitä. Liikunta on mulle parasta mielenterapiaa ja hyvää oloa, siitä kirjoittelinkin muutama postaus sitten. Mutta miten käytännössä tällä hetkellä urheilen? No minäpä kerron.

Joka toinen päivä pyrin liikkumaan. En aseta liikkumisen suhteen itselleni mitään määrällisiä tai ajallisia tavoitteita juuri nyt. Pääasia on, että sidon lenkkarit jalkaan ja lähden ovesta ulos juoksemaan. Tai pakkaan treenikassin ja suuntaan ohjatulle jooga-tunnille. En kerää juoksukilometrejä, haluan vain kasvattaa kuntoani, saada omaa aikaa liikunnan parissa ja sitä kautta hyvää oloa ja energiaa, jonka voi antaa takaisin perheelle. Liikunta on tärkeä osa minua.

Elixian-kuntosalijäsenyys oli raskauden ja synnytyksen takia vuoden jäädytettynä. Vuosi meni nopeasti, enkä kaivannut nostelemaan rautaa tuona aikana. Aloinkin pohtia, tarvitsenko ollenkaan salijäsenyyttä tulevan vuoden aikana tai lähitulevaisuudessa muutenkaan. En ehkä, prioriteetit ovat jokseenkin muuttuneet. Asia on vielä pohdinnan alla. Käytän pari kuukautta etukäteen maksamaani salikorttia vielä ja teen päätöksen sitten sen jälkeen. Minulla olisi korkeintaan pari kertaa viikossa aikaa matkustaa junalla Helsingin keskustaan ja käydä siellä Elixian jumpissa ja saleilla.

”Ajan maksimoinnin” kannalta juoksu, kävely ja yhteistreenit kaverin kanssa on tällä hetkellä lemppareitani. Juoksulenkin takia ei tarvitse istua junassa ja kaverin kanssa lenkkeillessä voi samalla vaihtaa kuulumisia. Ennen vauvaa kävin paljon ohjatuissa jumpissa ja spinning-tunneilla, mutta tällä hetkellä juuri matkustamiseen käytetty aika tökkii eniten. Ehkä salijäsenyyden sijaan otankin kymmenen kerran kortin joogastudiolle ja käyn siellä kun haluan ohjattua liikuntaa. Muutoin keskityn juoksuun ja kotijumppiin. 😊