Päivä kanssani:

6:55

Herään ilman herätyskelloa, makuuhuoneemme on vielä pilkkopimeä, kiitos pimennysverhojen. Ikkunan takaa kuuluu sateen ropinaa. Otan puhelimen yöpöydältä, kello näyttää 6:55. Katson Pikkuässää, joka tuhisee vielä täydessä unessa. Päätän nousta, jotta saisin hetken omaa rauhallista aikaa ennen hänen heräämistä. Menneen yön olemme nukkuneet ihan kahdestaan, Daniel on työmatkalla. Tuttia laitoin muutaman kerran yön aikana takaisin suuhun ja kerran kävin hakemassa maitoa. Olemme pyrkimässä eroon yösyötöistä, mutta vielä emme ole ihan onnistuneet. Valvoin puoli tuntia yöllä Pikkuässän pyöriessä levottomana, sitten annoin pullon maitoa ja hän jatkoi taas sikeitä uniaan. Unikoulut ovat todella fine juttu, mutta joissain kohdissa mietin myös omaa jaksamista. Uni on kallisarvoista ja me selvitään näin öistä ihan hyvin. Takana siis ok yö.

Hipsin hiljaa makuuhuoneesta olohuoneeseen. En ala kolistella vielä keittiössä, sillä kaksiossamme yksikin kattilan kolina herättää nukkujan. Kävelen suoraan olohuoneen sohvalle, laitan Maikkarin aamu-tv:n hiljaiselle päälle ja avaan tietokoneen. Luen muutaman sähköpostin, vastailen pariin blogikommenttiin ja sen jälkeen alan valmistella hyvinvointivalmennuksessa olevan harjoitusasiakkaan seuraavaa tapaamiskeraa. Millasia tavoitteita lähdemme hakemaan ja millä keinoin niihin asiakas haluaa päästä? Siihen liittyen muutama rivi tekstiä ja valmistelut omaksi avuksi.

8:00

Kello näyttää kahdeksaa. Päätän mennä laittamaan aamukahvin tippumaan. Tiedän Pikkuässän heräävän pian. Kun olen saanut kahvin ropisemaan, alkaakin sängystä kuulua heräämisen ääniä. Kukas se täällä heräilee? -kysyn ja menen hänen viereen sänkyyn.

Nostan hänet sängystä kainalooni ja menemme suoraan vessan kodinhoitonurkkaukseen hoitamaan aamutoimet. Vaihdan vaipan ja yöpuku vaihtuu päivävaatteisiin. Pikkuässä osaa jo itse vetää soittorasian päälle ja taas kuuntelemme tuttua rallatusta. Hymyilemme hoitopöydällä toisillemme ja sitten lähdemme olohuoneeseen. Laitan Pikkuässän lattialle, annan muutaman lelun hänen eteensä. Sen jälkeen menen laittamaan aamupalaa meille valmiiksi.