Valokuvaaminen on iso osa bloggaamista. Pidän valokuvaamisesta paljon ja haluaisin tulla siinä yhä paremmaksi. Ehkä oikeastaan pelkästään tämän blogin takia, vaan ylipäätään valokuvaus on alkanut kiinnostaa enemmän. Mitä enemmän valokuvaa, sitä enemmän ymmärtää kuinka paljon voisi vielä oppia ja kehittyä. Haluaisin erityisesti kehittyä tunnelman vangitsemisessa sekä kuvan käsittelyssä jälkikäteen. Haaveissa on myös satsaus hieman parempaan kalustoon, sitten jossain vaiheessa. :)

Olen jäänyt valokuvaamiseen vähän koukkuun. On mahtava nähdä kuva, josta tunnelman aistii tai valotukset ja värit näyttävät toimivan. Viime vuosien kehitystä blogirintamalla on ollut mielenkiintoista seurata ja katsoa, kuinka paljon bloggaajat ovat kehittyneet valokuvaamisessa. Ei ihme, sillä kiinnostavassa ja suositussa blogissa myös valokuvat ovat hyviä, laadukkaita, mielenkiintoisia tai omalla tavallaan persoonallisia.

Mielestäni hyvä valokuvaaminen ei ole pelkästään sitä, että saa kuvaan kaikki asiat ”oppikirjamaisesti” oikein. Se on jotain paljon enemmän. Valokuvaamisessa yhtä tärkeää on persoonallisuus, jota kuvaaja vaalii. Tekee jotain hänen näköistään. En voi sanoa, että minulla olisi vielä persoonallista omaa tyyliä, niin pitkällä en ole valokuvauksessa, mutta osaan kyllä muiden kuvista huomata jo, millaisesta tyylistä esimerkiksi eri bloggaajat tykkäävät. Toiset käsittelevät kuviaan paljon ja toiset taas haluavat pitää kuvat luonnollisina. Toiset suosivat vaaleita sävyjä ja toiset hakevat kuviin enemmän tunnelmaa värisävyistä.