Probioottinen ihonhoito tukee iholle suotuisaa bakteerikantaa

Olen oppinut valtavasti uutta probioottisesta ihonhoidosta viimeisten viikkojen aikana. Minulle täysin uusi ajatusmaailma, joka käy järkeeni. Kuten viime postauksessa kerroin, monesti probiootit yhdistetään suoliston toimintaan. Ovathan ne siellä oleellisessa roolissa ja koko ajan lisääntyvät myös tutkimustulokset siitä, miten suuri merkitys tasapainoisella suoliston toiminnalla on koko ihmisen hyvinvointiin. Niin kutsuttuja hyviä bakteereja ja mikrobeja sijaitsee silti muuallakin kehossamme – kaikkialla. Ei vain siellä suolistossa. Ihan yhtä tärkeää olisi, että myös ihollamme vallitsee bakteerien suhteen tasapaino.

Ihollamme kasvaa hyödyllisiä bakteereja

Akneihon tasapaino on järkkynyt. Pinnan alla jyllää tulehdus ja iho tuntuu usein kireältä ja kutisee. Ainakin sellainen olo minulla on ollut. Usein akneihoa hoidetaan liian kovakouraisesti. Olen siihen rehellisyyden nimissä itsekin sortunut. Kun iholle tulee epäpuhtauksia, tekisi sitä mieli kuurata ja jynssätä puhtaaksi. Oikeasti teemme sillä vain enemmän hallaa. Liialla puhdistuksella, kuorimisella ja pesemisellä viemme iholta viimeisetkin hyvät bakteerit ja mikrobit mennessään ja tulehdukselle muodostuu entistä parempi alusta.

Probiootit ovat parhaillaan paljon puhuttu asia ihonhoidossa ja ovat sitä varmasti tulevaisuudessakin. Ymmärrys kasvaa kaiken aikaa ja tarjonta lisääntyy. Biokemisti Trevor Steyn kehittämä Esse-ihonhoitosarja on probioottisen ihonhoidon edelläkävijä. Essen tuotteet auttavat ihoa säilyttämään optimaalisen mikrobitasapainon ja hidastamaan ikääntymisprosesseja. Tuotteiden tarkoitus on luoda iholle ympäristö, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua iholla. Siksi valmistuksessa hyödynnetään prebiootteja, joilla ravitaan valikoidusti ihon mikrobeja. Tiettyihin tuotteisiin lisätään myös probiootteja, joilla kasvatetaan aktiivisesti ihon mikrobikantaa kohti tasapainoa.

Käytämme ihonhoidossa nykypäivänä paljon kemikaaleja ja pesuaineita, joiden myötä vieraannumme luonnosta ja sen vaikutuksesta terveyteemme ja ihoomme. Tutkimustulosten valossakin lähellä luontoa elävät ihmiset omaavat erilaisen ja monipuolisemman bakteerikannan ja sen takia monet yleiset iho-ongelmat ovat sellaisessa väestössä vähäisempiä. Ihmisessä pitääkin kasvaa bakteereja, jotka suojaavat meitä. Iho tarjoaa monille bakteereille runsasravinteisen ympäristön olla ja lisääntyä. Iholla viihtyy tavallisesti eri bakteereita, niin sanottua normaaliflooraa. Normaaliflooran koostumus ja määrä vaihtelevat eri ihoalueilla. Sisäisesti meidän tulisi nauttia prosessoimatonta ruokaa ja ihonhoidossa käyttää mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita, jotka eivät poista iholta ja kehostamme hyödyllistä mikrobikantaa.

Iho kertoo meistä paljon

Iho kertoo meistä paljon. Iho kertoo elintapamme, ravitsemuksemme ja usein myös jotain vallitsevasta elämäntilanteesta. Iho paljastaa stressin, unen puutteen ja toisaalta hyvässä mielessä myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin. Ongelmatilanteissa tekisi usein mieli kokeilla vaikka ja mitä, mutta se voikin viedä ojasta allikkoon.

Tärkeämpää olisi miettiä ensin omia elintapojaan ja niitä peruspilareita, joiden varassa ihon kuntokin on. Näistä asioista olemme Sarankin kanssa puhuneet. Annammeko ihollemme jo aamulla vitamiinibuustin smoothien muodossa ja puhdistammeko päivän mittaan ihoamme sisäisesti riittävällä veden nauttimisella. Onko suolistomme tasapainossa? Nukunko tarpeeksi? Onko minulla elämässä jokin suuri muutostilanne? En kai puhdista ihoani liian voimakkailla tuotteilla?

Olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesta terveydestä, mutta nyt myös ymmärtänyt iholla olevan mikrobitasapainon tärkeyden. Säteilevä iho ja oikea bakteerikanta iholla kulkevat käsi kädessä. Ihon optimaalinen hyvinvointi on riippuvainen miljoonista ihon sisällä ja sen pinnalla elävistä mikrobeista.

Millaisia ihonhoitotuotteita parhaillaan käytän?

Puhdistustuote

Puhdistustuotteina minulla on käytössä kaksi tuotetta. Kevyempi Cream Cleanser -puhdistusemulsio poistaa lian ja meikin iholta hellävaraisesti ja tehokkaasti sitoen itseensä öljyliukoisia epäpuhtauksia ja helpottaen siten niiden pois huuhtomista. Meikkivoiteen saa tällä tuotteella huolellisesti pois kasvoilta. Puhdistusaineen sisältämä marulaöljy kosteuttaa ihoa puhdistuksen aikana. Puhdistusemulsion pH-arvo on 5 ja sen luonnollinen pehmeys tulee kasviöljyistä. Toiseksi puhdistustuotteeksi kosmetologini valitsi minulle hieman tehokkaamman Esse Refining Cleanser – puhdistusvoiteen, joka on kevyesti vaahtoava detox-vaikutteinen savipesuaine. Puhdistuksen lisäksi tuote samalla kuorii miedosti ihoa. Bentoniittisaven hienot partikkelit toimivat hellävaraisesti kuorivina rakeina, poistaen samalla iholta epäpuhtauksia.

Kasvovesi

Huolellisen puhdistuken jälkeen suihkutan kasvovettä kasvoilleni sekä dekolteelle, noin 3-4 pumppausta riittää. Imeytän kasvoveden iholle kevyesti taputellen juuri ennen kosteusvoidetta. Esse Toner -kasvovesi täydentää puhdistusrutiinin elvyttämällä ja suojaamalla ihoa sekä tasoittamalla ihon ph-tasapainoa puhdistuksen jälkeen.

Kosteutus

Kosteusvoiteeksi ja hoitotuotteiksi minun akneen taipuvaiselle sekaiholle oli valittu kolme tuotetta. Omega Deep -hoitovoide suojaa ihoa ulkoisilta haitallisilta tekijöiltä ja tekee ihosta pesun jälkeen pehmeän ja miellyttävän tuntuisen. Tuote sisältää luonnonmukaisia öljyjä ja on kaikkien muidenkin Esse-tuotteiden tapaan ECO-sertifikaatin saanut. Mielestäni tuntuu hyvältä levittää iholle täysin luonnonmukaisia ainesosia, joiden nimet voi tunnistaa pullojen ja purnukoiden kyljestä.

Hoitotuotteet

Hoitotuotteiksi valikoitui ravitseva Repair Oil -ihoöljy ja tehokosteuttava seerumi. Seerumi sisältää prebiootteja, jotka ravitsevat hyödyllisiä mikrobeja sekä probioottista uutetta, joka auttaa muuttamaan ihon mikrobipopulaation iholle suotuisaksi. Käytän seerumia muutamina iltoina ennen kosteusvoidetta tai öljyä. Hoitoöljy puolestaan on suunniteltu paranevalle akneiholle. Se sisältää ihanteellisen yhdistelmän pellavansiemenen, marulan ja ruusunmarjan omega-rasvahappoja. Tuote on kehitetty arpikudoksen ja venymäarpien hoitoon, arvet kun ovat tyypillisiä akneiholle.  Öljy sisältää myös runsaasti antioksidantteja.

Probioottisten ihonhoitotuotteiden käytön jälkeen ihoni kosteuspitoisuus ja pehmeys ovat parantuneet. Pieni hormoninäppy ja tukkoisuus ovat lähdössä pois ja kasvot kirkastuvat. Myös kaulan alueen akne  on rauhoittunut. Osasyynä on varmasti myös puhtaampi ruokavalio ja toisaalta hellävaraisempi kotihoito sekä Saran ammattitaitoinen kasvohoito. Olemme saaneet yhteistyöllä jo paljon aikaan ja tällä tiellä jatketaan. Otin ihoni kaulan alueesta pari kuukautta sitten myös ”ennen” -kuvat ja tulen nekin täällä blogissani sitten paljastamaan, kun saan tilalle ”jälkeen” kuvat. Niissä on jo nyt huomattava muutos, joka motivoi minua jatkamaan.

Saralla on parhaillaan hyvä kamppis meneillään, jos probioottiseen ESSE-ihonhoitosarjaan tutustuminen kiinnostaa. Uuden asiakkaan etuna saat -20 % alennus tunnin mittaisesta Esse-kasvohoidosta. Etu koskee tunnin mittaisia tutustumishoitoja. Edun saa mainitsemalla varauksen yhteydessä alekoodin ”Hilla”.

Tutustumishintaisia hoitoja on tarjolla rajoitetusti. Etu koskee marras-joulukuulle varattuja hoitoaikoja.

Hoidon yhteydessä kannatta myös päivittää kotona käytettävät ihonhoitotuotteet ajan tasalle. Ostaessasi 3 ESSE-kasvohoitotuotetta* – saat lahjaksi täysikokoisen Eye & lip cream 15 ml kätevässä matkatoilettipussukassa. Lahjan arvo 43 € (* ei koske huulivoiteita).

Menkäähän antamaan itsellenne hetki ylellistä hemmotteluaikaa, se todellakin tekee hyvää. <3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *