Viikko takana uudessa kodissa. Ihanaa ja erilaista on ollut. Alkuviikko meni tavaroita purkaessa, eilen käytiin hankkimassa säilytysjärjestelmiä ja tänään olen lähinnä ollut – tehnyt kaikkea muuta paitsi muuttolaatikoiden purkua.

Olo uudessa kodissamme on jo nyt kotoisa. Nämä seinät ja tämä koti tuntuu kodilta. Se tuntuu hyvältä. Ostimme asunnon vain puolen tunnin asuntonäytön jälkeen, mikä tuntuu näin jälkikäteen täysin hullulta. Ei siinä muu auttanut, kun oli muitakin kiinnostuneita. Oli toimittava.

Sen verran uskalsimme luottaa omaan intuitioon ja ensimmäiseen fiilikseen. Koti joko tuntuu kodilta tai sitten ei. On osattava nähdä toisen sisustuksen alle ja olla huomioimatta väärän sävyisiä tapetteja. Sanoisin, että sellainen silmä minulle on jo harjaantunut.

Osaan nähdä asunnosta, voiko siitä saada kivan. Osaan katsoa asunnosta suuren kuvan ja lisätä omalla mielikuvituksella loput. Mikä on pohjaratkaisu, valoisuus, ikkunat ja yleinen fiilis asunnossa? Niiden perusteella voi tehdä päätöksiä aika nopeastikin. Kyllä sen sitten tietää, kun oikea koti tulee vastaan. Niin se on.

Parasta tässä kodissa on ehdottomasti tila ja valoisuus. Ja se, että takapihan ikkunoista avautuu metsä. Tuntuu, että on tilaa hengittää, tilaa olla. Sitä, mitä olen parin vuoden aikana Helsingissä kaivannut. Ja nyt sitä on meillä täällä Kirkkonummella.

Eivät kaikki tilaa kaipaa, mutta itse olen tunnistanut itseni henkilöksi, joka ei ihan pienissä neliöissä viihdy. Arvostan muita asioita korkeammalle kuin Stockmannin kellon läheisyyttä tai alakerran kahvilaa. Okei okei, mä olen pieni kotihiiri.

Tiesin, että ero edelliseen on suuri. Pyöri sitä mielessä erilaisia ajatuksiakin. Tuntuuko työmatka miehestäni aluksi pitkältä? Tuntuuko uusi koti ihan landelta edelliseen verrattuna? Miten sopeudutaan uuteen? Eihän noihin vastausta vielä viikossa ole tullut, mutta mikä tärkeintä, koti tuntuu kodilta ja meidän perhe asuu täällä. Koti on siellä, missä rakkaat ihmiset.

Kävimme Pikkuässän kanssa iltapäivällä Helsingissä työpalaverissani, Winter Expossa ja kahvittelemassa. Junamatka meni nopeasti ja kotimatkalla vaunuja työntäessä totesin, että tänään lämmitetään sauna ja laitetaan takkaan tuli. Ihan uusia juttuja meidän kodissa.

Sellaisilla fiiliksillä viikonloppuun!😊

Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog