Viherkasveja ei voi koskaan olla liikaa vai kuinka?

Tällä viikolla meille muutti uusi viherkasvi. Amppeli ja laitoin sen ruukkuun kasvamaan peikonleden. Peikonlehti on symppis kasvi, sellainen tavallinen ja elelee mielellään vähän hämärässäkin. Sen ei tarvitse paistatella huomion keskipisteenä parrasvaloissa, sen voi sijoittaa vähän pimeämpään nurkkaan.

Meidän olohuoneen takassa on tuo metallinen nuppi, josta avataan ja suljetaan peltiä, kun takkaa poltetaan. Kesä tekee tuloaan, eikä tuota takkaa enää lämmitetä päivittäin tai viikottain. Siksi pellin nupille saattoi keksiä uutta tekemistä. Nyt se toimii amppelin telineenä.

Viherkasveja ei voi koskaan olla liikaa vai kuinka? Ainakin minusta on alkanut tuntua viime aikoina siltä. Ne tuovat elämää sisustukseen.

En pidä vihreästä väristä sisustuksessa. En ostaisi vihreitä verhoja, vihreää mattoa tai vihreitä tyynynpäällisiä. Mutta kasveissa se toimii, luonnollisesti. Kasveissa vihreä on luonnollinen väri, eläväinen pinta, jota sopii yhdistellä moneen.

Että sellainen amppeli muutti meidän olohuoneeseen tällä viikolla!

Tänään illalla meillä on ohjelmassa taloyhtiön yhtiökokous, jonne pitää tai saa (miten sen nyt ottaa) mennä istumaan reiluksi tunniksi ainakin. Sen jälkeen aion kyllä pukea lenkkivarusteet päälle ja pinkaista hetkeksi kotimme takapihalta metsään juoksemaan. Hengittelemään raikasta kevätilmaa ja tuntemaan kuinka syke nousee ja kroppa saa liikettä. Sellaisen fiiliksen tarpeessa tunnen olevani tänään.<3

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

+1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *