Minulta aina silloin tällöin joku kyselee Instagramissa kuvia meidän kodista. Kuvia niistä kodin osista, joista ei ole vielä kuvia blogissa näkynyt. Yksi on muun muassa meidän eteinen. Olen kyllä ladannut tänne kuvia olohuoneesta, makuuhuoneesta ja keittiöstä, mutta eteinen ei ole tainnut koskaan kunnolla vilahtaa. No mutta tässä se nyt on. Meidän kompakti eteinen.

Meidän kompakti eteinen

Olen tyytyväinen säilytystilan määrään eteisessä. Hankimme eteiseen Ikeasta tuon valkoisen kaapin, joka kätkee sisäänsä muun muassa lapsen ulkovaatteet ja meidän pipoja, kaulaliinoja ja hanskoja. Sinne on helppo nakata kotiin tullessa avaimet, lompakko, puhelin ja käsilaukku. Kaapissa on myös minun ja Danielin romulaatikot. Sellaiset laatikot, joihin voi heittää kaikkea sellaista tavaraa, jolle ei mistään muualta löydy järkevää paikkaa. Siellä on neuvolakorttia, tulitikkuja, mittanauhaa, purkkapussia, teippiä, avainnippuja, huulirasvoja, käsivoidetta, harja, tutteja jne. Kaikkea sellaista sälää. Hyvin ne sieltä ”romulaatikosta” silti löytyvät. Eli onhan niillä paikka. Hah!

Tämä on myös yksi erinomainen siivousvinkki: hanki kotiin yksi romukaappi tai romulaatikko, jonne voi helposti laittaa kaiken sälän. Aika ajoin romukaappia voi siivoilla, mutta yleisesti sellainen auttaa kodin pikasiivouksessa. ”Turhat” roinat ei pyöri ympäri kotia joka puolella, vaan niille on kätevä oma paikkansa.

Eteisessä oli sellaiset vaaleat kaapinovet ja avonaulakko, kun muutimme tähän kotiin reilu puoli vuotta sitten. Avonaulakko teki eteisestä jotenkin levottoman, kun kaikki eri väriset takit roikkuivat vieretysten. Peilin puutekin hieman harmitti, sillä ainakin minusta on kiva katsoa peiliin ennen kuin lähden ovesta ulos.