Kompakti eteinen

Minulta aina silloin tällöin joku kyselee Instagramissa kuvia meidän kodista. Kuvia niistä kodin osista, joista ei ole vielä kuvia blogissa näkynyt. Yksi on muun muassa meidän eteinen. Olen kyllä ladannut tänne kuvia olohuoneesta, makuuhuoneesta ja keittiöstä, mutta eteinen ei ole tainnut koskaan kunnolla vilahtaa. No mutta tässä se nyt on. Meidän kompakti eteinen.

Meidän kompakti eteinen

Olen tyytyväinen säilytystilan määrään eteisessä. Hankimme eteiseen Ikeasta tuon valkoisen kaapin, joka kätkee sisäänsä muun muassa lapsen ulkovaatteet ja meidän pipoja, kaulaliinoja ja hanskoja. Sinne on helppo nakata kotiin tullessa avaimet, lompakko, puhelin ja käsilaukku. Kaapissa on myös minun ja Danielin romulaatikot. Sellaiset laatikot, joihin voi heittää kaikkea sellaista tavaraa, jolle ei mistään muualta löydy järkevää paikkaa. Siellä on neuvolakorttia, tulitikkuja, mittanauhaa, purkkapussia, teippiä, avainnippuja, huulirasvoja, käsivoidetta, harja, tutteja jne. Kaikkea sellaista sälää. Hyvin ne sieltä ”romulaatikosta” silti löytyvät. Eli onhan niillä paikka. Hah!

Tämä on myös yksi erinomainen siivousvinkki: hanki kotiin yksi romukaappi tai romulaatikko, jonne voi helposti laittaa kaiken sälän. Aika ajoin romukaappia voi siivoilla, mutta yleisesti sellainen auttaa kodin pikasiivouksessa. ”Turhat” roinat ei pyöri ympäri kotia joka puolella, vaan niille on kätevä oma paikkansa.

Eteisessä oli sellaiset vaaleat kaapinovet ja avonaulakko, kun muutimme tähän kotiin reilu puoli vuotta sitten. Avonaulakko teki eteisestä jotenkin levottoman, kun kaikki eri väriset takit roikkuivat vieretysten. Peilin puutekin hieman harmitti, sillä ainakin minusta on kiva katsoa peiliin ennen kuin lähden ovesta ulos.

Ratkaisimme ongelman siten, että hankimme Bauhausista ovien tilalle parilla sadalla eurolla kaksi liukuovea. Poistettiin valkoiset ovet ja korvattiin ne liukuovilla. Saimme tilalle peilit ja yhtenäisen ilmeen eteiseen. Eteisestä tuli heti paljon tyylikkäämpi ja yhtenäisempi. Toisella puolella liukuovien takana on vaatekaappi ja naulakko sekä kengät. Toisella puolella on siivouskaappi ja imurille paikka.

Eteisen valo on edelleen tuollainen plafondi, joka ei ole kauneimmasta päästä, mutta en ole vielä keksinyt, millainen kattolamppu tässä tilassa näyttäisi paremmalta. Lamppu ei voi roikkua ainakaan kovin matalalla, sillä sitten siihen lyö päänsä. Saa vinkata kommentilla, jos sulla olisi hyvä idea kattolampun suhteen.

Tuon eteisen takaseinän maalasin samalla harmaalla maalilla makuuhuoneen kanssa. Maalipurkin pohjalle jäi makuuhuoneen maalauksen jälkeen jämät, joten päätin käyttää ne eteisen maalaukseen. Se on sellaista paksua, lähes laastimaista maalia, jonka pinta jää mukavasti epätasaiseksi. Tämä kuva ei ihan kerro totuutta.

Sellainen kompakti eteinen meillä. Seuraavaksi voisin kuvailla kylpyhuonetta ja vessaa. Työhuonekin on muuttunut viime viikkoina hieman, ja on nykyään meidän käytössä kotitoimistona.

Kuulemiin! Ja nauttikaa tästä aurinkoisesta ja helteisestä päivästä, huomenna kuulemma jo viilenee.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

+4

You may also like

2 kommenttia

  1. Ihana eteinen ja ihana eteisen matto! Haluan samanlaisen maton, mistähän olette sen hankkineet?:)

    0
    1. Heippa S. Ja kiitos. Nyt on kyllä todettava, että matot ovat mun vanhempien vanhoja ja saatiin ne heiltä, kun niille ei ollut enää käyttöä. Mutta villaa ne on ja ainakin Askossa näin vähän samanlaisia viime viikolla. 🙂 Ihanaa alkavaa kesää sulle!

      0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *