Surautin smoothie-koneella meille aamupalaksi kesäisen raikkaan smoothien. Tällä omalla ohjeellani olen jo vuosia tehnyt suosikki smoothieni, joka on raikas, vihreä ja täynnä hyviä raaka-aineita. Sain ensimmäisen smoothie-koneeni joskus 7 vuotta sitten, testailin erilaisia yhdistelmiä, mutta tämä resepti on jotenkin jäänyt elämään.

Miksi ylipäätään teen smoothieita? Niidenkin trendikkyyskin taitaa parhaillaan olla laskussa. Ainakin somekuvien perusteella. ;) Teen smoothieita yksinkertaisesti siksi, että smoothieiden avulla saan helposti ”syötyä” eli juotua päivän aikana riittävästi kaikkea terveellistä. Tänäkin aamuna mun olisi pitänyt popsia 2 lehtikaalin lehteä, iso pala inkivääriä, kokonainen avocado, jäisiä mangon paloja sekä pari hedelmää. Varsinkaan niitä kaalin lehtiä kaikkine kuituineen en olisi millään jaksanut narskutella hampaillani, mutta smoothiekoneella tästä yhdistelmästä tulee samettinen ja herkullinen juoma. Päivä alkaa raikkaasti, kun kumoaa tällaisen kurkusta alas.

Kesäisen raikas smoothie, ainekset kahteen annokseen:

4 lehtikaalin lehteä (poista kovat varret)
2 avocadoa
1 banaani
lähes yksi pussi jäisiä mangoja
1 sitruunan mehu
peukalon kokoinen pala inkivääriä
3 dl kylmää vettä
1,5 päärynää
mintun lehtiä, jos on

Ohjeen kanssa ei tarvitse olla niin tarkka, sitruunan voi korvata limellä tai päärynän omenalla. Myös jonkin aineen voi jättää pois ja silti lopputuloksesta tulee hyvä. Veden voi myös korvata mehulla, mutta maitotuotteita en tähän smoothieeseen suosittele sekoitettavaksi. Maitopohjaiset smoothiet toimivat paremmin esimerkiksi marjojen kanssa. Vihersmoothie on oma juttunsa. :)

Raikasta torstaipäivää!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Seuraa Instagramissa