Juhannus, sauna ja rentoutuminen

Yhteistyössä Dermosil.

Istun saunan lauteilla ja edessäni avautuu ikkunan takana maisema merelle. Oikaisen pitkäkseni ja kuuntelen kiukaan pesässä puiden palamista. Välillä tuli paukahtelee, ritisee ja humisee. Saunassa olen vain minä, ajatukseni ja tämä hetki. Rentoudun ja annan katseen levätä maisemassa.

Olemme olleet mökillä vasta pari päivää, silti olen ehtinyt saunoa jo useamman kerran. Puusauna lämpiää pitkin päivää ja sinne voi mennä kun siltä tuntuu. Aamusauna, päiväsauna, lenkkisauna, lauantaisauna, juhannussauna… Aina on syytä saunalle.

Sauna on ja on aina ollut minulle yksi tärkeimmistä paikoista rentoutua lenkkipolun ja luonnon lisäksi. Saunassa aika seisahtuu, on vain tämä hetki. Iho saa tuntea löylyn lämmön, saunassa kenelläkään ei ole mihinkään kiire. Sauna on keholle puhdistautumista ja mielelle rentoutumista. Olen aina ollut kova saunomaan ja teen sen mielelläni pitkän kaavan mukaan. Lapsena saunareissu kesti aina useamman tunnin.

Saunominen edustaa minulle pysähtymistä ja läsnäoloa – rentoutumista parhaimmillaan. Juhannussaunassa on kiva istua porukalla, rupatella niitä näitä ja tuntea yhteenkuuluvuutta. Taaperoarjen keskellä sen sijaan sauna on välillä pakopaikka omaan rauhaan, paikka, jossa saa olla hetken ihan yksin ja hiljaa. Saunalla on monia merkityksiä. Olen myös kuullut teorian, jonka mukaan kostea, lämmin ja usein hämärä sauna vie mielen lapsuuteen tai jopa sitä edeltävään aikaan, kohtuun, saakka. Näin se tuo saunojalle lapsuuden onnellisen ja rennon olotilan. Tiedä häntä, mutta saunassa on taikansa.

Täällä Pietarsaaressa Danielin vanhempien mökillä aitoa tunnelmaa on lisäämässä suihkun puuttuminen. Pesuvedet nostetaan kaivosta ja kannetaan saunaan kiukaan päälle lämpenemään. Sitten on vuorossa uintia, saunaa, uintia, saunaa, uintia, saunaa ja lopuksi sekoitetaan vateihin pesuvedet ja peseydytään. Paljon puhtaampaa oloa ei saada voi.

Tärkeässä osassa juhannussaunaa ovat aina olleet myös tuoksut ja ihon hoitaminen. Saunavihdalla on vihdottu selät puhtaaksi ja saunan lämmössä on leijunut tuoreen koivun tuoksu. Tänä juhannuksena saunan on täyttänyt huumaava omenan tuoksu. Raikas, kevyt ja kesäinen tuoksu. Toin juhannussaunaan mukanani ihanan valikoiman ihoystävällisiä Dermosil kesäuutuuksia, joilla on peseytynyt koko perhe taaperosta isovanhempiin asti.

Hiukset olemme pesseet omenaisella shampoolla ja suihkusaippualla, vartalon kuorin saman sarjan vartalon kuorintavoiteella ja saunan kosteuttamalle iholle on saanut levittää vielä raikkaan vartalovoiteen. Saunan jälkeen mökkiin on saapunut omenantuoksuisia saunojia yksi toisensa jälkeen. Nämä Dermosilin omenaiset tuotteet on Limited Edition -sarjaa ja siten sesonkituotteita! Limited edition -sarja sisältää vuodenaikojen mukaan vaihtuvia, hurmaavia kausituotteita, jotka ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. Omppu kuuluu tähän kesään.

Myös Dermosilin kasvojenhoitosarja on ollut juhannussaunojien mieleen. Meikit olen pessyt pois puhdistusvaahdolla ja kasvoille saunan jälkeen olen levittänyt E-vitamiinia, merileväuutetta, herneuutetta sekä C-vitamiinia sisältävän päivävoiteen.

Ja vaikka juhannus onkin ollut sateinen ja aurinko pysytellyt pilvessä, saimme hyvän syyn kokeilla myös Dermosilin uutta itseruskettavaa voidetta. Ainakin säärissä tuote toimi hyvin ja toi päivän aikana kauniin sävyn hipiään. Turvallista rusketusta ilman aurinkoa.

Saunan jälkeen olo on aina raukea ja rauhoittunut. Iho puhtaan pehmoinen. Ihon verenkierto lisääntyy lämmön vaikutuksesta ja virtaava hiki puhdistaa huokosia. Terassilla on ihana vilvoitella ja juoda muutama lasi kylmää vissyvettä saunan jälkeen. Sitten voikin mennä pukeutumaan ja siirtyä grillin lämmitykseen. Juhannus, tämä keskikesän juhla, on aina ollut mieleeni. Juhannuksessa on erityistä taikaa. Suomen luonto ja kesä parhaimmillaan, säästä riippumatta.

Dermosil on suomalainen verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy yli 400 ihoystävällistä tuotetta. Kasviöljypohjaiset Dermosil-tuotteet ovat suunniteltu huolehtimaan ihosta pohjoisen vaihtelevissa oloissa. Valikoimasta löytyy niin ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteet sekä meikit, ravintolisät ja kodin puhdistustuotteet. Dermoshop aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1988 ja verkkokauppa aukesi vuonna 1996. Tuotteiden kehitys tapahtuu Pohjanmaalla, Korsnäsissä, jossa on myös Dermosilin pääkonttori sijaitsee. Ihonhoitotuotteet, meikit ja ravintolisät valmistetaan Suomessa, Pohjoismaissa tai Euroopassa. Moni tuote on saanut viime aikoina uuden ilmeen ja ainakin minun silmääni tuotteet ovat mitä kauneimpia kesälahjoja vaikka ystäville tuliaiseksi.

Koodilla hillasblog saat Dermosilin verkkokaupasta tilaamillesi tuotteille ilmaisen toimituksen 15.7.2018 asti. Kaikki juhannusviikonlopun aikana tehdyt tilaukset saavat lisäksi kivan kesälahjan mukaansa: kesäinen keittiösaippua kaupan päälle juhannuksen ajan.

Viihdymme täällä Pietarsaaren kesämökillä vielä huomiseen asti. On ollut ihana viettää pitkää viikonloppua kesämökillä luonnon keskellä.

Iloista juhannuspäivän iltaa ja lempeitä saunan löylyjä kesämökkien saunan lauteille. <3

Dermoshop verkkokauppa.

Dermoshop Instagramissa. #ihoystävällisempi

Dermoshop Facebookissa.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

+1

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *