Yhteistyössä Dermosil.

Istun saunan lauteilla ja edessäni avautuu ikkunan takana maisema merelle. Oikaisen pitkäkseni ja kuuntelen kiukaan pesässä puiden palamista. Välillä tuli paukahtelee, ritisee ja humisee. Saunassa olen vain minä, ajatukseni ja tämä hetki. Rentoudun ja annan katseen levätä maisemassa.

Olemme olleet mökillä vasta pari päivää, silti olen ehtinyt saunoa jo useamman kerran. Puusauna lämpiää pitkin päivää ja sinne voi mennä kun siltä tuntuu. Aamusauna, päiväsauna, lenkkisauna, lauantaisauna, juhannussauna… Aina on syytä saunalle.

Sauna on ja on aina ollut minulle yksi tärkeimmistä paikoista rentoutua lenkkipolun ja luonnon lisäksi. Saunassa aika seisahtuu, on vain tämä hetki. Iho saa tuntea löylyn lämmön, saunassa kenelläkään ei ole mihinkään kiire. Sauna on keholle puhdistautumista ja mielelle rentoutumista. Olen aina ollut kova saunomaan ja teen sen mielelläni pitkän kaavan mukaan. Lapsena saunareissu kesti aina useamman tunnin.