Mä olen täällä pakannut Jukolaan otettavia tavaroita ja varusteita koko aamupäivän ja samaan aikaan Pikkuässä on tullut perässä ja purkanut ja levitellyt tavaroita. Sellasta pikkuhiljaa hyvä tulee -hommaa.  No onneksi sain pikkuisen päiväunille lounaan jälkeen ja sitten oli hyvä aikaa saattaa pakkailut päätökseen ja lastata auto pihalle valmiiksi odottamaan. Tänään on siis tarkoitus lähteä kohti Lahti-Hollola Jukolaa vuosimallia 2018.

Nyt makoilen tässä kotisohvalla ja odottelen lapsen heräämistä. Sitten startataan auto ja ajetaan kehä kolmosen kautta nappaamassa Daniel joltain juna-asemalta työpäivän jälkeen kyytiin ja ajellaan Hollolaan. Hollolassa asuvat myös vanhempani, neljän kilometrin päässä tämän vuoden Jukolan kilpailukeskuksesta, joten majoituksen suhteen meillä kävi mäihä. Saadaan olla ihan sisämajoituksessa, vaikka suuressa osassa Jukolaa onkin jokavuotinen telttamajoitus ja siitä syntyvä fiilis. Nyt on vieläpä luvattu kirkasta poutasäätä, joten telttailu kyllä houkuttelisi. Siksi pakkasin telttailutarvikkeetkin mukaan, jos mieli halajaa lakanoiden välistä makuupussiin kilpailukeskukseen kuulutuksen ääreen. 😜 Voi kyllä olla, että pienen lapsen kanssa helppous vie voiton.

Ne joille Jukola ei ole tuttu, niin kerronpa siis, että kysymyksessä on maailman suurin viestisuunnistustapahtuma, jolla on jo pitkät perinteet Suomessa. Jukolan viesti suunnistetaan aina viikkoa ennen juhannusta viikonloppuna. Lauantaina päivällä on naisille tarkoitettu Venlojen viesti, jossa on 4 osuutta. Lauantaina illalla alkaa sitten tunnetumpi Jukolan viesti, joka on 7 osuuden viestisuunnistuskilpailu, alkujaan miehille, mutta nykyään toki naisetkin pääsevät nauttimaan Jukolan yön hienoudesta siinä missä miehetkin. Minäkin olen juossut Jukolan yöosuuksia useampanakin vuonna.

Olen juossut Jukolaa heti siitä lähtien kun sain, eli 15 vuotta täytettyäni. Siitä saakka Jukola on ollut jokavuotinen suunnistustapahtuma ja kesän yksi kohokohta. 2015 olin vieläpä järjestämässä Louna-Jukolaa suunnistusseurani kanssa, Paimiossa.

Jukola 2018 Hollolan Hälvälässä

Tänä vuonna Jukolaan on odotettavissa noin 50 000 ihmistä ja tuhansittain suunnistajia. Metsät tosiaan raikaa ja rasteja etsitään ja löydetään toden teolla huomisesta eteenpäin yksi vuorokausi Hollolan Hälvälän  kangas- ja suppamaastoissa. 😊 Vaikea edes selittää mikä Jukolassa on niin hienoa, mutta se on vähän kuin suunnistajan jouluaatto. Parasta parhautta.

Tähän mennessä olen aina juossut kulloistakin suunnistusseuraa edustamassani joukkueessa, mutta tänä vuonna päätimme laittaa siskojen kanssa oman joukkueen kasaan. Varrassuon Karhut, nimi tulee siitä kun ihmiset luulivat edesmennyttä mustaa koiraamme Varrassuon karhuksi Hollolassa ja se oli jotenkin niin huvittavaa…

Huomenna Jukolan tulossivuilta ja telkkarista voi siis laittaa tykkijoukkueen seurantaan, numero 1577.😉 Minä pääsen aloittamaan, joten huomenna olen iltapäivällä jännän äärellä kun yhteislähdön lähtölaukaus ammutaan  ja sadat venlajoukkueet sinkoavat metsän siimekseen rasteja hakemaan.