Kesä on aina ollut ja tulee varmaan aina olemaan mulle ulkoliikunnan aikaa. On ihana nauttia siitä, että ulkona on valoisaa, lenkille voi lähteä vaikka myöhään illallakin, ei tarvitse pukeutua kovin paljoa. Kaikinpuolin liikkuminen on jotenkin helppoa kesällä. Vietän mieluummin aikaa ulkoliikunnan parissa kesäisin.

Kesä on juoksun ja suunnistuksen osalta kulta-aikaa. Iltarasteja järjestetään lähes joka ilta jossain päin Uuttamaata, metsäpolut puolestaan kutsuvat lenkkeilemään. Kesällä maastopyöräily ja maantiepyöräily astuu kuvioihin. Viime aikoina pyöräilystä on tehnyt erityisen kivaa meidän uusi pyöräkärry, johon saamme lapsen istumaan lenkin ajaksi, meidän seuraksi maisemia katselemaan. Voimme lähteä kaikki yhdessä lenkille; toinen juoksee ja toinen pyöräilee kärryn kanssa. Siinä samalla voi vaihtaa kuulumisia miehen kanssa, eikä treenien osalta tarvitse aikatauluttaa iltoja.

Mutta arvatkaas mikä osa-alue tuntuu mun kuntoilusta ja treenistä uupuvan? No lihaskunto. Olen päättänyt, että tänä kesänä panostan siihen enemmän, kiinnitän vähän enemmän huomiota. Katsotaan kuin käy. Olen aina ollut enemmän kestävyysurheilija ja ulkoilija. Mun on vaikea mennä mihinkään sisälle kuntosalille kun ulkona paistaa aurinko ja ilma on raikas. Silloin kuntosalin laitteet eivät houkuta ollenkaan, vaikka vähän pitäisi.

Ennen raskaaksi tuloa, eli silloin 2016 vuoden alussa ja aika pitkälle raskauden loppuun asti tunsin olevani tosi voimakas. Kävin kerran tai kaksi viikossa kuntosalilla ja tein voimaa ja lihaskuntoa säännöllisesti. Silloin oli niin paljon aikaa, että aikaa oli helppo jakaa monipuoliseen treeniin. Nyt lapsen kanssa se ei tunnu olevan ihan niin helppoa, aika on rajallisempaa. Juokseminen on siitäkin hyvä harrastus, että voi vain lähteä ovesta ulos ja treeni alkaa siitä hetkestä.

No, kuinka olen ajatellut ratkaista tämän asian? Miten saisin lisää lihaskuntoa omaan treenirytmiini ujutettua? Miten saisin lihakuntotreenin taas säännöllisesti osaksi omaa kuntoilua? Miten kahvakuula nousisi useammin vaatehuoneen lattialta mun käteen ja heilumaan?