Treenikuulumisia

Kesä on aina ollut ja tulee varmaan aina olemaan mulle ulkoliikunnan aikaa. On ihana nauttia siitä, että ulkona on valoisaa, lenkille voi lähteä vaikka myöhään illallakin, ei tarvitse pukeutua kovin paljoa. Kaikinpuolin liikkuminen on jotenkin helppoa kesällä. Vietän mieluummin aikaa ulkoliikunnan parissa kesäisin.

Kesä on juoksun ja suunnistuksen osalta kulta-aikaa. Iltarasteja järjestetään lähes joka ilta jossain päin Uuttamaata, metsäpolut puolestaan kutsuvat lenkkeilemään. Kesällä maastopyöräily ja maantiepyöräily astuu kuvioihin. Viime aikoina pyöräilystä on tehnyt erityisen kivaa meidän uusi pyöräkärry, johon saamme lapsen istumaan lenkin ajaksi, meidän seuraksi maisemia katselemaan. Voimme lähteä kaikki yhdessä lenkille; toinen juoksee ja toinen pyöräilee kärryn kanssa. Siinä samalla voi vaihtaa kuulumisia miehen kanssa, eikä treenien osalta tarvitse aikatauluttaa iltoja.

Mutta arvatkaas mikä osa-alue tuntuu mun kuntoilusta ja treenistä uupuvan? No lihaskunto. Olen päättänyt, että tänä kesänä panostan siihen enemmän, kiinnitän vähän enemmän huomiota. Katsotaan kuin käy. Olen aina ollut enemmän kestävyysurheilija ja ulkoilija. Mun on vaikea mennä mihinkään sisälle kuntosalille kun ulkona paistaa aurinko ja ilma on raikas. Silloin kuntosalin laitteet eivät houkuta ollenkaan, vaikka vähän pitäisi.

Ennen raskaaksi tuloa, eli silloin 2016 vuoden alussa ja aika pitkälle raskauden loppuun asti tunsin olevani tosi voimakas. Kävin kerran tai kaksi viikossa kuntosalilla ja tein voimaa ja lihaskuntoa säännöllisesti. Silloin oli niin paljon aikaa, että aikaa oli helppo jakaa monipuoliseen treeniin. Nyt lapsen kanssa se ei tunnu olevan ihan niin helppoa, aika on rajallisempaa. Juokseminen on siitäkin hyvä harrastus, että voi vain lähteä ovesta ulos ja treeni alkaa siitä hetkestä.

No, kuinka olen ajatellut ratkaista tämän asian? Miten saisin lisää lihaskuntoa omaan treenirytmiini ujutettua? Miten saisin lihakuntotreenin taas säännöllisesti osaksi omaa kuntoilua? Miten kahvakuula nousisi useammin vaatehuoneen lattialta mun käteen ja heilumaan?

Päätöksellä ja kotitreenillä. Anna Saivosalmelta on tullut se uusi kotitreenikirjakin, sellaisen voisi vaikka hankkia inspiraatioksi. Voin palata syksyllä sitten kuntosalielämään, mutta nyt kesällä lihaskuntoa voi hyvin tehdä omalla pihalla ja olohuoneen lattialla. Vatsalihaksia, kyykkyjä ja hieman käsitreeniä, niillä pääsee jo pitkälle.

Maanantaina aloitin aamun lyhyellä, mutta sitäkin tehokkaammalla kahvakuulatreenillä. Tein 20 minuuttia koko kehon läpi ja paljon erilaisia kyykkyjä. Seuraavana päivänä tuntui lihaksissa ja ojentajissa.

Nyt olisi jäljellä vain se pieni muutos omiin tapoihin, eli tehdä lihaskuntotreenistä jälleen joka viikkoinen rutiini. Ei tässä lihasten tarvitse pullistella tai kasvaa, mutta juoksussa keskivartalon tuki ja pakaran pito ovat niin oleellisia ja tärkeitä juttuja. Juoksuvauhtikin paranee kun lihakset kestää ja jaksaa. Hyvä lihaskunto suojelee rasitusvammoilta ja muilta harmeilta lisäksi.

Missä roolissa lihaskunto on sun treeneissä? Sopivasti vai liian vähän? Mä voisin tässä nyt julkisesti blogissa asettaa itselleni sellaisen kesätavoitteen: kaivan jumppavälineet (maton ja kuulan) esiin ainakin kerran viikossa ja teen hyvän, kokonaisvaltaisen lihaskuntoharjoituksen kotona. Ootko sä mukana?

Kivoja kesätreenejä!

t. Hilla

Kuvat: Taika Oja. @taikoja

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

0

You may also like

6 kommenttia

 1. Mä otin raskauden jälkeen pt:n ja sen myötä salitreenit on sujunut tosi hyvin. On se vaan niin paljon helpompi mennä salille kun tietää, mitä tekee. Kotitreenit on mulle ollu aina jotenkin takkuisia, mieluummin meen salille, missä saan rauhassa keskittyä treeniin eikä kotijutut pyöri päässä 🙂

  0
  1. Voin hyvin uskoa, PT:n kanssa treenaaminen on tehokasta ja tulee tehtyä hyvin. Salilla saa myös keskittyä olennaiseen. Mä vaan liikaa tykkään raikkaasta ulkoilmasta, varsinkin kesällä. 😀 Mun juttu on ainakin nyt kesällä enemmänkin kotijumppa. 😀 Ihanaa kesää sulle ja kiva kun jätit kommentin! <3

   0
 2. Hyvä suunnitelma! Mä olen nyt toista kerran äitiyslomalla (lapset 3 v. ja 5 kk) ja olen molemmilla äippälomilla tehnyt tosi paljon kehonpaino- ja kumpparitreeniä ulkona. Tämä sujuu tosi hyvin sekä kun vauva nukkuu päikkäreitä ja myös esim. leikkipuistossa (asutaan Helsingin keskustassa, joten ei omaa pihaa). Tällä hetkellä meillä on hyvä jengi whatsapptreeniryhmässä, joten seuraa saa lähes aina. Myös äippälomien välillä tein paljon iltasin lihaskuntotreenejä kotona lapsen mentyä nukkumaan tai sitten siellä hiekkalaatikon reunalla. Juoksen myös tosi paljon rattaiden kanssa – kyllä treeni on helppoa kun on äitiyslomalla on aikaa ☺️. Hyvää kesää ja kiitos kivasta Instagramista (ja blogista, jota tosin lien harvemmin).

  0
  1. Hyvältä kuulostaa sun treenit, noin just kun yhdistelee siihen arkeen sopivissa kohdissa, niin kyllä sitä aikaa on. Enemmänkin kysymys just siitä, mitä preferoi. 🙂 Ja wau, teillä tollainen whatsapp-ryhmä, että seuraakin saa jos haluaa. Kiva! Kiitos kun seurailet, tykkäilet ja jätit kommentin! <3 Ihanaa kesän jatkoa teidänkin perheelle.

   0
 3. Aivan liian vähän lihaskuntoa tulee tehtyä! Talviaikaan kävin kerran viikossa salilla (ihan sellainen kansalaisopiston salikurssi), mutta kevätkauden viimeinen kerta oli huhtikuun alussa.

  Pari viikkoa sitten kaivoin kahvakuulan esille ja tein terassillamme hyvän, mutta lyhyehkön treenin. Oli todella kiva vähän heilutella kuulaa terassilla, kun oli lämmin, muttei kuuma. Treeni oli sen verran tehokas, että tuntui lihaksissa muutaman päivän 😀

  Tämän voisi oikeasti ottaa tavaksi. Itsestähän se on kiinni. Tuokin treeni meni siinä samalla, kun vahti lapsia ja jutteli miehen kanssa.

  Minä siis voisin olla tässä haasteessa mukana 🙂

  0
  1. Jes, kivaa. Mukaan vaan. Itse olen nyt parisen viikkoa pysynyt tässä lupauksessa ja hyvää tekee. Pikkuhiljaa taas rutiiniksi. Ja kuten sanoit, terassilla on nyt kesällä hyvä heilutella kahvakuulaa ja tehdä vähän jumppaa. 🙂 Kerro ihmeessä matkan varrella kuulumisia, miten treenit etenee. 🙂 <3

   0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *