Teimme viikonloppuna kivan kesäretken, jonka kohteita voin lämpimästi suositella kaikille, joita kesäinen Suomi kiinnostaa. Nyt voin todellakin sanoa, että ihania kesäkohteita ovat: Fiskars, Hanko ja Tammisaari. Tammisaaressa olin käynyt aikaisemmin, mutta Fiskars ja Hanko olivat mulle täysin uusia tuttavuuksia.

Asumme nykyään Kirkkonummella ja meidän kotitien risteyksessä on tienviitta, jonka näen lähes päivittäin. Tienviitassa lukee Hanko 100 km. Muistan miettineeni jo silloin – kun kävimme katsomassa tulevaa kotia ensimmäisen kerran asuntonäytössä – että Hangossa pitää kyllä käydä, jos tänne muutamme. Ja nyt tuo ajatus tuli lunastettua.

Viikonloppuna meidän luona oli kyläilemässä Danielin vanhemmat. He tulivat etelään samaa matkaa mieheni ja lapsen kanssa juhannuksenvietosta. Daniel oli ilmoittautunut lauantaiksi suunnistuskisoihin Snappertunaan, ja perjantai-iltana sitten mietimme, millaisen kesäreissun voisimme yhdistää tuohon suunnistuskisaan. Katselimme karttaa ja totesimme, että Fiskars, Hanko ja matkalla Tammisaari ovat sen verran lähellä toisiaan, että käydäänpä katsomassa ne kaikki samalla reissulla.