Pyöräilyvaunulla kauppa- ja päiväkotimatkat

Yhteistyössä Jollyroomin kanssa.

Pyöräilyvaunun saapuminen on helpottanut meidän perheen logistiikkarumbaa, ihan ehdottomasti. Pyöräilyvaunulla hoituvat niin kauppa- ja päiväkotimatkat kuin myös mukavat retkilenkit tai jopa ihan hikiselkäiset pyöräilytreenit. Pyöräilyvaunusta on siis moneksi, mutta tärkein ominaisuus siinä on lapsen mukaan saaminen. Meidän vaunu on mallia North 13.5 Active Blue ja yksipaikkaisena. Samaa kärryä saisi siis myös kaksipaikkaisena. Tämä meidän kärry on parhaillaan hyvässä alessakin.

Hankimme meidän pyöräilyvaunun kesän alussa Jollyroomilta ja ehdimme jo ennen kesälomia pyöräillä sen kanssa päiväkotimatkoja. Kotioveltamme on päiväkotiin matkaa reilut kaksi kilometriä – vähän liikaa kävelemiseen, mutta ihan turha automatka, jos autolla ei muuten tarvitse minnekään mennä. Siksi pyörävaunu tuli kuin tilauksesta ja sen kanssa on hurruuteltu menemään useampaan otteeseen.

Pyöräilyvaunulla päiväkotiin, kauppaan ja lenkille

Päiväkotimatkojen lisäksi olemme käyneet vaunun kanssa ruokakaupassa ostoksilla. Lapsen kanssa vaunuun mahtuu ihan hyvin sellaiset arkiset ostokset: leipää, hedelmiä, maitoa ja jotain ruoka-aineksia. Varsinkin nyt kesäaikaan on ollut kiva polkea kaupalle, tehdä ostokset ja syödä lapsen kanssa jäätelöt kaupan pihalla.

Tykätään myös urheilla koko perheen voimin, aina kun se vain on mahdollista. Kaikkea liikuntaa ei voi yhdessä harrastaa, mutta esimerkiksi yhteiset pyörälenkit ja juoksulenkit hoituvat kärryn kanssa kivasti. Monesti jompikumpi meistä juoksee ja toinen sitten pyöräilee lapsen kanssa seurana. Silloin toinen saa vähän kevyemmän, palauttavan lenkin. Tärkeimpänä se, että saadaan vaikka työpäivän jälkeen illalla olla koko jengi yhdessä.

Me ollaan pidetty vaunun kuomua koko kesä täysin auki.  Sillä tavalla ilma vaihtuu kopassa ja kyytiläinen näkee paremmin myös vaihtuvia maisemia. Vaunun päällä on verkko sekä muovinen läpinäkyvä pressu, jonka saa käärittyä tarpeen tullen vaunun taakse. Lapsi tulee koko ajan siellä aikuisen takana suojassa, joten mun mielestä ei tarvitse miettiä sitäkään, että hyönteisiä esimerkiksi lentäisi vasten lapsen kasvoja.

Meidän pian kaksi vuotias lapsi viihtyy hyvin kärryn kyydissä, ainakin noin suurimmaksi osaksi. Ihan vaan pari kertaa on takaa kuulunut pieniä soraääniä ja siihenkin on useimmiten ollut syynä liian hidas vauhti tai pysähtyminen. Toisaalta joskus kotipihassa Pikkuässä ei millään haluaisi nousta kärrystä pois, mutta se taitaa mennä orastavan uhmaiän piikkiin. 😉

Mitään pidempää, esimerkiksi päivän kestävää pyöräretkeä me ei olla vielä pyörävaunun kanssa tehty, mutta sellainenkin voisi olla kiva. Tosin ehkä lapselle useamman tunnin istuminen voisi käydä tylsäksi, en tiedä. Ainakin pitäisi pitää riittävästi taukoja. Mutta ideana joku saaristotien pyöräretki voisi olla ihana, mutta tiedä sitä, ehkä se on pienen lapsen kanssa enemmän ihanne-elämä ajatus kuin teoriassa toimiva vaihtoehto. haha!  Kertokaa ihmeessä, jos joku on onnistunut tekemään lapsen kanssa pidemmän retken vaunun kanssa? Niin, että kyytiläinen on viihtynyt menossa mukana.

Arkiliikuntaa pyöräilyvaunun kanssa

Meidän perheessä pyöräilyvaunu on ollut siis ihan ehdoton juttu arkiliikkumisen suhteen ja perheen yhdessäoloon. Siihen sitä eniten suosittelisin oman kokemukseni kautta.

Renkaat saa helposti irroitettua vaunusta, joten tämän saa napattua kätevästi mukaan vaikka kesäreissuun tai mökille. Syksymmällä sateiden sattuessa muovikatos tulee sitten varmasti tarpeeseen kun jonain aamuna painelemme menemään kaatosateessa kohti päiväkotia. Vaunussa on muutama tasku, joihin saa hyvin laitettua esimerkiksi puhelimen, lompakon ja avaimet. Isoin tasku on niinkin iso, että sinne saisi vaikka koko perheen takit mahtumaan. Kauppaostokiakin sinne mahtuu.

Olemme vetäneet vaunua maastopyörällä, mutta ihan yhtä hyvin vetopyöräksi käy mikä vaan pyörä. Vaikka joku kevyempi kaupunkipyörä. Toki me ollaan menty kärryn kanssa hiekkateitä ja metsässä pururatojakin ja sellaiseen kaupunkipyörä ei ihan sovellu. Mutta jos vetelisin pelkästään päiväkoti- ja kauppamatkoja, niin silloin joku mummomankeli kävisi myös yhtä hyvin.

Kypärä päähän!

Lopuksi haluan muistuttaa pyöräilykypärän ja viirin tärkeydestä! Lapsen ja aikuisen turvallisuus ennen kaikkea. Sekä pyöräilijällä että kyydissä olevalla lapsella on oltava kypärä päässä, vaikka se kuinka turhalta ja tarpeettomalta voisi jonkun mielestä tuntua!

Tuo viiri tulee paketin mukana ja sekin kannattaa kärryyn kiinnittää, sillä autoilijoiden on helpompi huomata matala kärry, kun siitä on korkea viiri huomauttamassa. Kellokaan ei ole pahitteeksi ohitustilanteissa. Ja lisäksi kannattaa muistaa, että kärry tulee perässä vähän leveämmin, joten ihan tien reunassa ei voi pyöräillä. Ylämäissä kysytään lisäksi etureiden lihasvoimaa.

Omasta kokemuksestani voin suositella tällaista kärryä perheille ja miksei jopa lemmikin omistajillekin. Voisihan tämä olla autottomalle sinkkunaisellekin oivallinen kauppakärry. Kysy ihmeessä yksityiskohtia, vastaan mielelläni oman kokemuksen mukaan. 🙂

Tässä vielä linkki kyseiseen vaunuun: North 13.5 Active Blue, yksipaikkaisena.

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Pinterstissä @hillasblog

Bloglovin @hillasblog

+5

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *