Koti juuri sellaisena kuin se on

Tällainen hauska Julia Toivolan alulle laittama haaste kiertää parhaillaan blogeissa: Koti juuri sellaisena kuin se on. Muutamista blogeista näitä olen löytänyt ja ne ovat olleet itseasiassa aika kivoja. Miltä aidot, eläväiset kuvat kodeista näyttävät. Sellaiset kuvat, joita ei ole sommiteltu ja otettu harkituista kuvakulmista.

Meidän entinen koti, joka oli siis reilu 50 neliön kaksio, tuntui olevan koko ajan hujan hajan. Tässä uudessa kodissa on ollut alusta asti riittävästi kaappitilaa, jokaiselle oma huone ja siten mun mielestä myös kodin siitinä pitäminen on paljon helpompaa. Koti tuntuu jopa vielä jokseenkin tyhjältä. Autotalliin ja varastoon mahtuu ja työhuoneessa on paikka työjutuille. Lapsen leikkikalut pysyvät melko hyvin hänen huoneessaan, vaikka saa niitä toki koko kotiin levitellä.

Tässä meidän koti, näyttää kuvissa jopa liian siistiltä taaperokodiksi, mutta kun tässä pohdiskelen, niin ei meillä koskaan kovin hullunmyrskyä ole. Varsinkin Danielin ollessa kotona, hän on se, joka meillä paikkoja pitää kuosissa. Tämän viikon olen yksin kotona, joten koitan pärjätä. 😉

Koti juuri sellaisena kuin se on

Olohuone toimii tarkoituksessaan ja olen päättänyt, ettei noita isoja ikkunoita sittenkään peitetä millään verhoilla. Kokeilin jo paria eri verhoa, mutta totesin olevan paras ilman mitään. Mä en ainakaan ole vielä keksinyt verhoa, joka antaisi valon tulla sisään, ei peittäisi näkymää ja olisi silti paikkaan sopiva.

Pehmeät pellavalakanat best, ollaan nukuttu pellavaisissa koko kesä ja tulevaisuudessa aion hankkia vain pellavaisia vuodevaatteita. Kokeile, sitten tiedät mistä puhun. 😉

Eteinen ja kengät. Muutettiin viime lokakuussa, emmekä ole ehtineet tähän kehittää mitään kauniimpaa ratkaisua. Jossain vaiheessa sitten. Nyt se on tällainen epämääräinen kasa, vaikka eteisen kaapissa olisikin tilaa, mutta kun ei niitä sinne jaksa nostaa.

Rehellisyyden nimissä keittiön siivosin, en tätä kuvaa varten, mutta ruuanlaiton jälkeen muuten. Sitä ennen se oli aikamoinen kasa ruuanlaitoin jälkeistä tiskiä, ruokaa ja tavaraa. Keittiö elää meillä joka päivä sellasta siisti-sotkuinen-siisti-sotkuinen -kiertoa. Näin siistinä se on kuitenkin kivempi. Insta Storyn puolelle kuvasin eilen sen sotkuisemman vaiheen.

Ruokapöydällä on kiva blogata. Näillä tavaroilla se onnistuu. Kamera, johdot ja ideointivihko puuttuvat kuvasta. Tuo Arabian Moomi-kannu on muuten kiva. 🙂

Purkkaa, avaimet ja peikonlehti eteisen kaapin päällä. Siinä on milloin mitäkin roinaa. Nyt ei paljon mitään.

Pyykkiteline käytävällä ja työhuoneen pöydällä kaikenlaista tarpeellista ja useampi kirja, joista osa on vielä kesken. Paljon hyvinvointi- ja psykologia-aiheista kirjallisuutta.

Työhuoneen sohva. Sitä ei paljoa käytetä, lähinnä vaan silloin, kun joku tulee yökylään. Silloin siitä saa levitettyä parisängyn. Työhuone pysyy siistinä tosi helposti, ei siellä paljoa aikaa vietetä muuten kuin töitä läppärillä tehden. Joskus iltaisin menen tuohon sohvalle makoilemaan ja katselen tuosta kulmaikkunasta näkymiä metsään.

Pottahommia vessassa ja asiaan kuuluvat varusteet toki. Pepiltä on näemmä paita lähtenyt.

Kylppäriä, pyykkikoria ja muumihammastahnaa.

Meidän Pikkuässän ihana pesä, jossa hän nykyään viihtyy. Lukee eli selailee kirjoja muun muassa. Syksytakit ovat odottaneet henkareilla jo jonkin aikaa pääsyään tositoimiin. Odottakoon vielä ihan rauhassa.

Kaikenlaista tavaraa ja leikkikalua lapsen huoneessa. Avonainen hylly on hyvä, siihen on helppo nostella tavarat, kun haluaa vähän raivata lattiaa. Lapsen huone on nykyään yksi mun lemppareista, siellä on aina niin kotoinen tunnelma kaiken keskellä.

Jääkaapin sisältöä.

Ja keittiön toinen taso. Sellainen aamiaiskaappi olisi unelma, jotta saisi noi kaikki koneet jonnekin oven taakse.

Tällä hetkellä meidän kodin laittamisen osalta keittiöremontti on edelleen kysymysmerkki. Parhaillaan asia on työlistalla ja ollaan kyselty tarjouksia. Mutta hitsi vie se on kallista, kun ottaa huomioon kaikki kulut: kaapistot, kodinkoneet, asennukset, vesi- ja sähkötyöt. Asiaa parhaillaan selvitellään, saa nähdä mihin päädymme vai hylkäämmekö ainakin hetkeksi koko ajatuksen. 🙂

Kaiken kaikkiaan koti on meidän tärkeä paikka ja muovautuu tästä ajan saatossa varmasti vielä vähän johonkin suuntaan. Tärkeintä kodissa on joka tapauksessa tunnelma, että on hyvä olla. <3

Tässä vielä muiden blogeista samoja postauksia:

Vilma P. – Koti juuri nyt

Annika Ollila – Koti juuri sellaisena kuin se on.

Pupulandia – Sisustussunnuntai: Koti sellaisena kuin se on.

Janni Ehari – Koti juuri sellaisena kuin se on.

Kira Kosonen – Koti sellaisena kuin se on.

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

-Hilla

Instagramissa @hillasblog

Facebookissa @hillasblog

Twitterissä @hillasblog

Pinterstissä @hillasblog

Bloglovin @hillasblog

+5

You may also like

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *